Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 juni 2010

För ordnings skull...

Bloggen har nått en naturlig kulmen i granskandet av x antal faktorer, och det är inte möjligt att gå längre utan att göra texterna helt obegripliga för den tillfälliga besökaren. Strödda kommentarer har visat att det inte saknas läsare helt ur stånd att inför oklarheter göra en innehållsanalys för att förstå vilka språkliga kategorier som brukas och hur de brukas.

Nå, här ännu ett fall av hbt-störning som är fascinerande just för att reinkarnationsfenomenet så uppenbart ligger bakom. Aftonbladet uppger att Warren Beatty är upprörd över att hans 18-åriga dotter Kathlyn är helt bestämd att låta operera om sig till en man.

Just typiskt, förresten, att Hollywoods kanske värsta sexmissbrukare attraherar en själ som snart nog börjar uppvisa egna avvikelser från normen. "Kaka söker alltid maka" och det måste vara en sällsynthet att avancerade själar frivilligt föds till svårt problematiska föräldrar. Kanhända en eller annan äldre själ som önskar hjälpa de tillfälliga föräldrarnas själar vidare...

(Se vidare hypnoterapeuten Michael Newton och hans intressanta experiment som lät antyda att själar föds i klungor och med förplanerade agendor för sig själva och sina närmaste! Allt "det här" är arrangerat innan vi går in i Tiden. Det som händer nu är bara en transportsträcka av "upplevelser".)


Vem som studerat bloggens övriga htb-horoskop, uppsnappade via rubriker i medierna, kan förvånas över den här himmelen?

Ännu en gång det "sociala utstötningssyndromet" (Vattumannen/gruppen, Skorpionen/apartheten, sexualiteten), låt vara i mildare form än ofta annars -  det är tydligen de feminina planeterna Månen och Venus som är källan till Kathlyns upplevda "sociala störning". Hon känner sig socialt utstött som kvinna!

Det här finns det nu sätt att reparera - terapi! - men sitter problemet i att just föregående liv var i manlig kropp kanske konventionell materialism ("du har ingen själ") inte har så mycket att säga...

Eftersom sinnelaget (Månen) i Vattumannen disponeras av gränsdragande Saturnus "hemma" i fysikalistiska Jordtecknet Stenbocken ser vi den allra mest primitiva responsen på det mentala problemet med den kvinnliga identiteten: här ska byggas om i det fysiska ropar Stenbocken, den ständige hantverkaren! Det duger inte att vara homo, utan hela kroppen skall "ompolariseras"! Det är inte mina attityder som är felaktiga, det är världen som inte är konstruerad som jag anser att den ska vara.

Att det här är en uppenbart manlig själ tycker jag beskrivs väl av den hysteriskt starka kraften i Eldelementet. En mäktig ömsesidig reception mellan Solen och Jupiter! Och det är framgångs- och lyckoplaneten som från manliga Lejonet säger: blir jag bara man kommer lyckan att le mot mig!

Jag har inte längre några tvivel om att indisk astrologi har haft rätt: de två månnoderna är inte alls att leka med. De är inte bara inblandade i fall av spektakulär framgång utan lika ofta i störningar av olika slag. Se hur kvinnans tonvikt på den fixerade Tamas guna skapar en löjlig stress på psyket (Månen) från viljan att vara ett dominant Lejon.

Jupiters välsignelse av Skytten (ett föränderligt och förändringsbenäget tecken), är således "lätta vägen" så att de ogenomtänkta och omedvetna attityderna från själens förra upplevelse i manlig kropp inte ska behöva lyftas upp till ytan (och förlora sin makt). Notera hur månnoderna tycks ge en pervers nidbild av sund filosofisk insikt - Solen kopplad till Jupiter i Eld skulle annars kunna vara kandidat till ett fantastiskt livsuppdrag.

Men kanske är Jupiter i individfixerade Lejonet en alltför "outvecklad" station för att höja Sol-Skytten till dess optimala kapacitet. Jupiter har inte utvecklats lika långt som Solen som livsuppdrag indikerar.

Eller säg så här: hela Kathlyns livsmission (Solen) handlar om att utforska (Skytten) sätt att vinna framgång (Jupiter) som auktoritet (Lejonet). Om det så krävs att hon byter till en "auktoritetskropp" (manlig kropp) för att bli hörd! Man anar extrema problem med pappa Warren här, den vattniga sexmissbrukaren (se horoskop i länk här ovan).

Detta är ännu en enkel själ vars ego håller på att förstöra det livsuppdrag som själen faktiskt ändå satte sig genom att byta till kvinnokropp. Mitt deltagande till alla fallna själar så störda att de inte ens klarar att bygga upp en "livsmission" för sitt kommande jordeliv och sedan genomföra projektet när de väl kommer hit...

Jämför med t.ex. läkaren Albert Schweizer som visste exakt vad han skulle bli som barn och sedan gick som på räls. Men åter: kanske har vissa själar som väljer att bli hbt-problem på jorden vald just detta. Inte för att få knulla runt med den partnertyp de vant sig vid (i ett tidigare liv)  utan för att t.ex. lära sig stå upp för en sakfråga.

HBT är ändå bara en av många minoritetsfrågor räddhågsna själar kan välja ut för sitt kommande liv för att träna sig i civilkurage. Faktum är att själavandringen är så komplex att det blir trivialt när man söker beskriva ett bakomligande system. När människan tänker, skrattar Gud! (judiskt ordspråk)

*****

Se även de båda andra "operationshoroskop" bloggen hittat, det för Chers nu omgjorda dotter Chaz Bono samt en viss "Maxwell". I båda fallen är födelsetiden känd och båda har påfallande störningar mellan mörklagda och attitydlåsta Tamas. I båda båda fallen involveras egot/den fysiska kroppen i denna ovilja att tänka om. (Hos Maxwell måste man gå till disponenten Mars för ascendenthärskaren Kräftan för att se låsningarna.).

Jag säger det igen: detta är tröga själar som vägrar att anpassa sig till sitt nya jordeliv. Och detta kan bäst rubriceras som psykiska störningar, homosexualiteten är, som det ansågs förr, ett psykopatologiskt tillstånd.

Men vad reinkarnationsteorin kan göra, är att förklara hur det kom att bli så här illa och alienerat. Och kanske gör Sanningen en eller annan individ fri. Svåra syndare har dock ett liv i lidande inplanerat. Enligt hypnoterapeuten Michael Newton är det inte ens möjligt för de svartaste själarna att få full inblick ens under hypnos. "Översjälen" kan ha satt en gräns för vad som får grävas i. Själen kan ha valt just lidande i detta liv för att "mjuka upp sig". Senare, i ett framtida liv, kommer själen att börja förstå och se de stora sammanhangen.

Men försök säga detta i Sverige år 2010! Det är ofattbart att ändå en tredjedel av svenskarna sägs tro på själavandring. Så låter det inte om man följer medierna, dessa språkrör för en materialistisk, marknadsorienterad samhällstyp.

Inga kommentarer: