Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 juli 2010

Ateism gör människan allt fulare



Det var bara en tidsfråga. Efter ett eller två inlägg om skönhet var den fula själen tvungen att få sitt.

Här en spådom om hur Humanisternas ordförande Christer Sturmark och hans lärlingar kommer att se ut om några år. Ett snarstucket och illvilligt grin i mungipan och en depressiv uppsyn - dessa är tecken på att den ande man som ateist förnekar mer och mer lämnar stofthyddan i förberedelse för nedstigandet till en upplevd evighet i helvetet.  (Även syndare återföds förstås till jorden i upprepade försök att övervinna sina attitydstörningar.)

Bilden föreställer inbitna religionshataren Christopher Hitchens, likt biologen Richard Dawkins brittiskfödd ateist som betecknar sig "sekulär humanist". (Också Dawkins börjar se alltmer demonbesatt ut - se här.)

De här britterna tycks utgöra den "typ" de patetiska svenska "förnuftsivrarna" aspirerar på att förkroppsliga. Jag noterade Hitchens via en boktitel så typisk för den påvra människotyp som bara kan förhäva sig genom att förringa den gåtfulla, andliga ambiens vi alla lever i: "God is not Great".

Som vanligt applåderar de otroende sina språkrör medan kritikerna ser luckorna och attityden. Wikipedia citerar en av Hitchens kritiker:

"[The] sly distortions and grotesque errors that appear in every chapter of his work demonstrate the author’s carelessness and arrogance" ...  "Beyond its factual errors and obvious misstatements," Hitchens's book "provides a frequently primitive and juvenile characterization of religious belief." 

Vi ska i samband med avashta-läran återkomma till frågan om Hitchen kan tänkas predisponerad för juvenil mentalitet och sådana analyser som följer på ignorans.

Horoskopet för Hitchens födelsedygn lämnar en viss möjlighet för samma psyke/Måne i kritiska och materialistiska Jungfrun som Sturmark har, men pga den rena ondska som strålar från Hitchens (under "humanistisk" täckmantel), skulle jag vilja föreslå att födelsen rimligen inträffade efter halvfem på morgonen.

Då har psyket/Månen hunnit in i den jämviktssträvande Vågen - en ambition om balans som tyvärr här  spolieras av att Månen slår sig ihop med månnoderna - demonerna Rahu och Ketu, vilka har som tendens att få psyket att gå i spinn och omfatta förvridna uppfattningar.



Som om inte det räckte är det här också dygnet för en fullmåne (en teoretisk eklips!), så att vi får det omvända förhållandet till Jonas Gardells Sol-Våg och Mån-Vädur. Och hur han har perverterat kristendomen i sin Vädurs subjektivistiska vinkling, är välkänt. Det finns en god tanke i hans all-älskande Gud, men det är inte kristen lära, som i sig också innehåller den vertikala axeln Ljus/Mörker och kravet på att göra ett val angående sin egen livsstil.

I Gardells värld spelar det ingen roll hur han lever, Gud har reducerats till en ja-sägare som håller med Gardell i alla hans idiosynkrasier. Vilken bekväm religion, som utgår från att människan i sitt veka naturliga tillstånd är precis så det var tänkt att vara! En religion för de kapitalt självcentrerade - en Vädurs-religion värdig Anna Anka!

Ja, det är faktiskt lustigt hur de mest urspårade "rättvisekämparna" samlas under vissa astrologiska tecken - tecken den klarsynta människan genast detekterar som vittnesbörd om en grundläggande felkalkyl.  (Men minns att en själ är just det den är: en levande varelse på en viss punkt i en mångtusenårig vistelse på jorden. Här försöker själen förstå sig på saker och ting och Hitchens och andra kommer att återvända hit igen, troligen under bättre stjärnor...)

Hitchens ateism och kamp mot en Gud han i vilket fall inte tror på (de är ju så sinnessjuka dessa ateister som ägnar tid på något som enligt dem inte finns!), denna kamp påminner lite om "Rättvisekvinnan" från häromdagen. Hitchens har samma usla placering på Saturnus i Lejonet som hon, samma Sol i egocentriska Väduren och samma klena stöd för denna självhävdelse i en Vattenplacerad Mars!

Här ser vi med andra ord åter ett tecken på hur Eld och Vatten i krig ("sensationalism") tappar skärpan. De är uppviglare av pöbeln ("rabble rousers") men inte vederhäftiga källor för den som genuint söker sanningen (om t.ex. religionen). Jfr med Rättvisekvinnans riktiga arbete som var just spinndoktor - PR-konsult. Utgå därför från att även Hitchens ateism är en vinklad partsinlaga som tendentiöst söker sabotera mänsklighetens koppling "tillbaka" till sitt eget centrum. För svenskens förhållande till sin egen själ, de inlägget Sverige - helvetet på jorden?

*****

Det kan noteras att Hitchens också har en vag bakgrundsfond av "egenmäktighet" pga en något försvagad filosofiplanet i Stenbocken och flera planeter i Väduren. Därmed har vi barnens barnsliga herre-på-täppan-lek i full blom här och eftersom Väduren står för subjektiva perspektiv har vi en människa som söker blåsa upp sitt (demoniskt fullmånestörda) synfält till en objektiv (Stenbocken) sanning.

Tänk om alla ateister hade så här imbecilla himlavalv, då kunde man lätt peka ut dem och se till att de aldrig fick några viktiga positioner. För minns - den här typen av sinnessjukdom som himlen uppvisar är likväl så passionerad (Rajas guna) att den rör upp turbulens och smittar svaga själar som ännu inte är mogna att tänka självständigt.
På så sätt kan den demonbesatta skapa psykisk smitta och som kostar andra flera jordeliv att reparera. Intressant nog är det i allmänhet de med onda demoner i sig som hävdar att religionen är "memer" - falska tankefragment som likt virus smittar människor. Hitchens horoskop visar med all önskvärd tydlighet att han visserligen gick igång på fatwan som riktades mot författaren Salman Rushdie för "Satansverserna", men från den dagen var fylld av ondska själv. Ondskan ligger latent i födelsehoroskopet och väntade bara på en negativ incident för att aktiveras.

Vad säga till människor med likartade himlar? Gör vad du kan och klarar du inte att hålla dig på Vägen, så går det alltid flera tåg. Själen har i sin historia både väl förrättade och rätt usla liv!

"Man av värld" är en ihålig man,
en slagen man - se kroppsspråket!


PS. Några detaljer som inte framgår av kartan: Solen och Venus bildar en konjunktion över teckengränsen - Venus upphöjd i Fiskarnas 30e grad (nyfödd enligt avashta) och  Solen upphöjd i Vädurerns 1a grad (nyfödd).

Men hur lyckade är egentligen två "upphöjda" planeter när de förenas via tecken som representerar oförenliga principer (egocentrering och egolöshet) och båda ännu är svaga enligt avashta-systemet? Och då har vi inte ens räknat in den mentalt destabiliserande fullmånen och heller inte demonangreppen !!!

"Sensationalismen" som syns genom bindningen mellan Fiskarna och Väduren tycks genomsyra hans temperament och författarskap. Om "God is not Great" igen:
"It seems that Hitchens's strategy is to convince his readers by overwhelming their emotions [genom att bombardera läsaren med exempel på gruvligheter begångna i religionens namn]."

Jag skulle vilja påstå att den här mannen är så nära självmordets gräns man kan komma. Framgångsrik journalist till trots, umgås han i tanken med världens djävligheter för att det är där han i detta livet hör hemma. Man fyller inte ostraffat sitt huvud med negativitet och nihilismens intighet. I det tomrummet rusar tusen djävlar ytterligare in!

Den ateistiska typen är en väldigt tragisk person och egentligen inget att raljera över. Nu indikerar astrologin tidpunkterna då det öppnas för verkliga stolpskott på jorden, och vi andra får ha lite extra överseende med dessa betydligt yngre bröder och systrar och deras ofta påfallande urspårade tendenser.

Som därovan, så härnedan.

*****


Tillägg

Bara minuterna efter publicering ser jag i Hitchens Wikipedia-artikel att han diagnosticeras med en svårbotad cancer i matstrupen nära magsäcken. Sjukdomen uppdagades just som han var på turné med sin gudsförnekelsebok.

Det här verkar onekligen som en fysiologisk yttring av Månens ofattbara problem, men jag går inte vidare i frågan. Dels saknas födelsetimma och dels har jag ingen erfarenhet av medicinsk astrologi.

Uppgifterna om hans alkoholvanor och livsstil bestyrker emellertid det jag sade om demonbesatthet och får en att undra om ateister inte alls bryr sig om den personliga karaktären hos sina gurus. Finner verkligen små-ateister avföringen från förgiftade hjärnor som vederhäftiga informationskällor? För håll i minnet, när du hör en svensk nolla argumentera mot religion är det alltid samma argument från samma källor. Den svenska antireligionsiteten kan lätt härledas åter till "God Delusion" (Dawkins) eller möjligen den här sorgsna mannens långsamma självmord i nihilismens tecken.

Hur utomordentligt viktig var inte pusselbiten om en död människa inombords i kombination med yttre missbruk! Nu stämmer horoskopet perfekt.

2 kommentarer:

Jesper sa...

Var får du allt ifrån?

Seaward sa...

Stjärnorna. Människans medvetande är en (försvinnande liten) delmängd av det kosmiska intellektet. Vissa födelsetider öppnar sinnet för kosmos, andra sluter det. Det är vad bloggen handlar om.