Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 mars 2010

Psykopatologisk porrkung



Expressen skriver att porrkungen Berth Milton har invändningar mot att tidningen kallar honom skattesmitare. Här fångar emellertid en helt annan sida vårt intresse - hans i grunden störda relation till kvinnans symbol Kräftan.

Obs. Den fallna Mars attack mot Vågen saknas på kartan.

Horoskopet är så extremt att det blir ett skolboksexempel på hur astrologiska symboler först kan tyckas säga en sak, men sedan, sedan man vägt in flera faktorer, visar sig stå för något helt annat. 

Det här är därför ingen kritik mot alla de människor som är födda i Kräftans tecken! Och det förtjänar att sägas eftersom tecknet är zodiakens kanske mest stingsligaste - just därför att det är dess funktion i zodiaken som helhet betraktad!

Kräftan symboliserar naturens instinkt att stänga till och försvara sig. Det är detta, det primära Vattentecknet, som balanserar ut Lejonet, det primära Eldtecknet, så att livet inte bränner ut sig självt.

Men förbränning är exakt vad som pågår här, exploatering och avverkning av kvinnor! Logiken på himlen är glasklar och vi ska strax se hur.

Tankarna går direkt till en av de kulturskribenter, Kajsa Ekis Ekman, som förra året hade invändningar mot återutgivningen av markis de Sades våldsamma och tydligt kvinnoförnedrande sexfantasier (hans fullständigt vrickade horoskop i nytt fönster). Inte otippat visar sig Ekman vara född just i värnets tecken Kräftan.

Med så många ägg samlade i samma korg - Kräftans tecken - som den dagen då Milton föddes, är det A och O att deras disponent Månen beter sig väl.

Nu vet vi emellertid att Kräftan är de mångalnas tecken (Luna kopplas till periodisk galenskap i engelska språkets "lunacy"), så med alla Kräftor måste man räkna med en väldig föränderlighet över tid, fastän frågeställningen kan vara exakt densamma. Vecka ett svarar Kräftan "si", och vecka två "så" om samma sak. Kräftan tycks väldigt mycket situationsrelaterad, och där lever den ut sin instinktiva läggning eller prägling. Alla Vattentecken går mer eller mindre på känsla, med mindre horoskopet introducerar ytterligare sidor.

Det ligger i Månens natur att på varje given utsaga snabbt röra sig ett varv runt zodiaken och återspegla grundfrågan på alla möjliga vis. Att kalla detta dårskap är emellertid inte rätt, även om det motsatta tecknet Stenbocken gärna vill ha allt på samma plats för evigt (Saturnus!).

Ren och skär psykopatologi uppstår först när Månen är svårt angripen och kompensatoriska faktorer, som t.ex. den logiska Merkurius eller den återhållsamma Saturnus inte gör tillräckligt bra ifrån sig i horoskopet.

Och sen finns också problemet med de sol- och månförmörkelseskapande "demonerna" Rahu och Ketu. Och det är den här axeln som synes rubba Miltons hela himmel i det att Månen går samman med den ostyriga, giriga och allmänt obehärskade norra månnoden Rahu.

Psyket (Månen) har även en ömsesidig reception med lycko- och expansionsplaneten Jupiter i Kräftan - en "dubbelkoppling" eftersom Jupiter i kraft av härskare över Skytten också är värd för sinnelagets faktor under dess drygt två dygn i detta tecken.

Låt oss stanna och begrunda vad detta betyder.

Månen, sinnelaget och tillika en signifikator för kvinnor i Miltons liv, befinner sig i den expansiva Skytten som alltid är på väg någonstans. Skytten och dess härskare Jupiter bränner broar och går vidare, eller blåser upp och utvidgar till den berömda bubblan som spricker. Skytten kan vara zodiakens största lycksökare! Och den hittar ofta nog framgång, som dess härskare Jupiter antyder. Men Jupiter saknar tyglar och måttfullhet - sådana kvaliteter ligger helt och hållet hos dess logiska motpol Saturnus.

När jag senaste hittade Solen i Kräftan och Månen i Skytten - för en svensk politiker som använt Regeringens betalkort lite väl flitigt, då blev bloggens rubrik, "Ett möjligt fall av shoppomani". Jag tror vi redan har ser en trend... Som en bisak kan nämnas c-politikern Maud Olofsson, född några dagar efter Milton. I samband med det horoskopet blev rubriken "Överexaltationens signatur".

Här har vi visserligen den behärskade Saturnus upphöjd i estetiska (och ibland artistiska) Vågen, och bara den här aspekten kan förklara att han verkligen lyckats bygga upp och kontrollera ett porrimperium. För utan denna organisatoriska aspekt skulle bubblan i Skytten ha spruckit mycket snabbare.

Så överhettad är nämligen historien i Skytten, och detta pga Rahu, beskriven som en Jupiter som fått spel och tappat allt öga för proportioner i dess giriga hunger. Jämför SEB-chefen Annika Falkengrens Måne med hungrande Rahu i säkerhetstörstande Kräftan - tecknet som bunkrar upp. Inte konstigt att hitta ett sådant horoskop i skottgluggen för upprört tal om girighet och omåttlighet i samband med fallskärmarna.

Faktum är att bloggen första gången förde henne på tal i tandem med massmördaren Ted Bundy. Hos den senare föll Månen och Rahu istället i ett annat Vattentecken, dödens Skorpionen, och det föranledde rubriken "Platons irrationella själ", vilket är vad Vatten i sig själv representerar.

Frågan är om vi inte har något lika spritt språngande ur spel i horoskopet för Milton, för då Skytt-Månen förfogar över så många planeter - alla de som är placerade i Kräftan - blir det här till ett av de mest överdrivna fallen av "sensationslismsyndromet" som bloggen har hittat.

Det vill säga, Eld och Vatten av enorma proportioner ställs mot varandra och urladdningen är våldsam och saknar alla proportioner. Omdömeslös är inte rätta ordet här. Detta är ett av de ögonblick demonerna Rahu och Ketu visar exakt hur Ondskans ansikte ser ut. Perversionen är total.

Det enda som skiljer Milton från massmördaren Ted Bundy är att det inte är dödens Skorpion som är det överdeterminerade arketypiska motivet utan Kräftan - reviret och, givet den typ av material Milton saluför, överträdelserna av revir. Artikeln i Expressen talar om porr som ska associera till sex med minderåriga. Tankarna går här till f.d. Länspolismästarens fula attackplanet Mars gömd bland kjoltygen i Kräftans, kvinnans och den fredade zonens tecken.

Det är således Kvinnans arketyp som är bränslet i denna demoniska brännugn.

Visst är Milton redan i det brinnande helvetet, han har bara inte sett det än. Men vänta tills han dör och den fysiska kulissvägen plockas bort...

Sådana här dagar leder alltid till frågan vad som hände de andra barnen som föddes samtidigt. Har de alla problem med måttfullheten på ett eller annat sätt? Eller kan en "bra timma" på dygnet (ascendenttecknet) gjuta olja på de vågor vi sett här?

*****

En tråkig detalj är hur ytliga flamsbögar sänker sig ner till denna nivå och inkluderar Miltons imperium i tv-serien "Guldfeber" som just pågår. (Bara idén! Frammana jakten på rikedom som något gott i sig. Det här måste vara ett lågtvattenmärke för underhållning. Bara för riktigt simpla själar.)

Jag har redan tidigare pekat på att det måste ligga djupa psykologiska störningar hos de homosexuella som väljer en kvinnoförnedrare som Bingo Rimér att tala på sin GayPride-gala. Rimér har händelsevis också Månen i Skytten, samt Venus i kvinnotecknet Kräftan, men här kan man inte tydligt tala om underliggande kvinnohat, som i Miltons fall.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hur definierar du lejon och kräfta, när går gränsen?

Seaward sa...

Med den sideriska zodiaken är de 12 tecknen på glid hela tiden pga jordaxelns underliga vaggande rörelse (hela stjärnhimlen roterar ett varv på 26.000 år). Gränserna flyttas alltså hela tiden.

För dem födda i "modern tid" duger min tumregel högst upp på sidan: identifiera vilken grad i tecknet Solen står i den tropiska (västerländska) zodiaken och subtrahera sedan 24 grader (knappt).

Tittar man på flera hundra år gamla historiska personer är det istället bäst att använda något astrologiprogram som är inställt på "siderisk zodiak".

Och...det finns olika traditioner för var någonstans zodiaken startar på himlen! Här använder jag Lahiri Ayanamsa där stjärnan Spica i cirka 0 grader Vågen är referenspunkten.

Googla "ayanamsa" och du hittar kopiöst mycket diskussioner om den ålderdomliga och ursprungliga zodiaken den som inte var kopplad till kalenderåret.
:-)