Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 oktober 2024

Hög general såg fascisten i Trump


Vem behöver torftiga avskrifter av tillgängliga engelskspråkiga medier? Brittiska Independent berättar om nyligen pensionerade generalen som ser en "fascist in i ryggmärgen" i Trump. Militären, Mark Milley har den horoskoptyp som bloggaren funnit svårast att förstå sig på och än mer när det saknas klockslag för att rangordna vilka tecken och planeter som är viktigast.

Vid avskedstalet betonade han unikheten i USA:s militär: den är försvuren till konstitutionen och inte en ed till en kung och "inte till någon som försöker bli en diktator" Trump-kritiken är uppenbar och Milley hade redan ifrågasatt Trumps mentala hälsa efter att han vägrat erkänna valförlusten för ett par år sedan.

Det är typiskt intelligenta och skriftspråkliga/"dokumentkära" Tvillingarna att peka på det idébaserade dokumentet som sin ledstjärna och inte nyckfulla envåldshärskare.

Men Milley har också den problematiska stora triangeln där särskilt Vatten kan skära sig mot Luft som en röra av känsla och intellekt, ibland ren och tydlig men ibland ett sammelsurium av förnimmelser och Luftens försök att rationalisera det förnumna. Det är en stor spridning av utfall när detta två element dominerar horoskopet. Särskilt Månen i Krabban bör inte dominera över Solen, Månens ledare, och här är det riskabelt att självklart utgå från den irrationella månascendenten. Att nå generals position tyder på att Krabban INTE befinner sig i 1a huset...

Generalens horoskop visar sig nu ha Eld-Väduren som dominant: inte mindre tre planeter har nått slutet på sina resp. tecken med Jupiter och Saturnus nästan oskiljbara i 29e graden och en höjdskillnad på himlen så liten att antikens astrologer inte kunnat avgöra det "planetära kriget" mellan dem. Lyckligtvis har Venus nått aningen längre och ockuperar 30e graden. Här har vi en armégeneral med något så udda som krigets motsats Venus som själens indikator (atma karaka) - MEN en Venus i krigets tydligaste tecken Väduren. 

Och här börjar det spännande eftersom Venus fundament är Mars men återigen en otippad vändning: en Mars i fredliga Fiskarna. Likväl blir det "sensationalism" när Eld och Vatten drabbar samman och generalen bliv Republikaners fiende så fort han uttalade misstankarna om Trumps mentala tillstånd.

Missa inte att själens indikator står i samma tecken som Demonens huvudlösa svansdel - en träffsäker symbol för generalens högsta befälhavare Trump. I vad mån det är en knivskarp analys eller en projektion av en sida Milley som he-man inte kan tillåta hos sig själv skulle klarna med exakt födelsetid, men utifrån Månen gapar det projektionsbenägna 6e fiendehuset tomt och setet med Venus och dess fundament är ur den där Månens troligen SUNDA VATTEN en korrekt känslomässig insikt om makt i beroendeförhållande till ett friskt samvete (husen 10 och 9).

En yoga mellan dessa två hus är viktig för en politiker - eller höga militärer. Därför var kopplingen mellan konstitutionen och de skrivna dokumentens Tvillingarna/Merkurius kanske en ytlig tolkning. Mån-Krabban kan vara allt från en smutsig och begärsfylld fantasiproducent (tänk Trumps Mån-Skorpion) till en ren och till och med intuitivt högt utvecklat psyke (Vatten har med intuition och "sjätte sinnet" att göra - man kan t.o.m. hävda att Månen/psyket är det sjätte, inre sinnet.) Även om Månen i verkligheten inte intar 1a huset kan den bidra med bra maggropsbaserade ingivelser.

Eftersom Mars i Fiskarna är en klockren bild av MARTYREN eller sanningssägaren som bas för den smärtsamt direkta Venus i Väduren finns därför en kraft i själen hos den här och Månen i speglande Vatten återger det inre och ger en praktfull direkthet (Venus i Väduren är normalt en tvivelaktig  position men Mars i Fiskarna ger motsatt besked - Venus och fundamentet balanserar ut varandra).

Lägg till det att Merkurius hemma i härskarläge Luft-Tvillingarna - detta är knivskarp tänkare. Helt klart är det här ett bra exemplar av svårbedömda mixen av emotionellt Vatten och rationell Luft - som kunde misstänkas givet generalstiteln. Horoskopet för dygnet är inte helt lätt eftersom här saknas simpla och tydliga tecken.

Samtidigt är Månen i Krabban den typiska "nummer 2", följaren. Det märks i Milleys betoning av trohet mot konstitutionen - idén av USA - och mot några flummiga diktator-wannabes.

 


1 kommentar:

Seaward sa...

Tack för intressant nyhet jag missat. Ha ödet en enande messiasfigur pipeline borde den vara universell och mindre knuten till partsintressen....