Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 oktober 2024

Det urspårade, sekulära Israel hoppas ha mördat Hamas färska ledare

 Nyheten hamnar träffsäkert på Solens i första dag i den sociala jämviktens Vågskålar och påminner om den tid när judarna blivit medvetna om den sataniska processen som franske antropologen René Girard påmint om i en redan glömd bok. Professor på ett stort amerikanskt universitet kunde kan inte befunnit sig närmare Mörkrets hjärta när han avkodade berättelsen om hur Jesus fortsatte en gammal judisk tradition om den oskyldiga Josef som såldes som slav av sina avundsjuka och begärsfyllda bröder och inledde en ny cykel av syndabocksmotivet - syndabocken är ett verktyg alla satansdrivna civilisationsprocesser använder för att pacificera en orolig situation genom att kanalisera den ofattbart korkade flocken mot en och samma punkt (Satan använder effektivt medierna till detta, och journalister är nyttigare idioter än de flesta.)

Nu när Sverige producerar ännu ett skandalfall av "manlig kändis våldtar", träder en kvinna från Wikileaks-debaclet fram och skriver i Expressen. Hon använder ordet "patriarkat" men Satans civilisationstyp passar lika bra.

https://www.expressen.se/debatt/jag-vittnade-mot-assange-drevet-mot-mbappe-ar-fel/

2013 skrev jag detta:

Saturnus är inte Satan

Men tidigare i oktober hade den skarptänkte fransosen Girard fått mig förstå mer se mer av antikens världsbild. Patriarkat och Satan är synonymer:

Majoriteten, Trump och Kamala driver den sataniska civilisationsprocessen mot nästa kollaps

En meningsfull slump var ett extra inlägg om Kamalas intervju på Fox denna Solens första dygn i Vågens tecken.
 
Och nu en oskyldig martyr i Sinwar född i Vågen som nymåne. Uppenbart går den "sataniska processen" på högvarv i det SEKULÄRA Israel och i de mäktigas salar även annorstädes.
 
 Från augusti i år:

Yahya Sinwar - terrorist eller offer för den vite mannens raglande?

 
Det kan bara vara en kort tid innan Satans globala välde störtar samman: Satan Kan FÖRGÖRA Satan om falskhetens eller Lögnandens mekanism hänger sig och inte fungerar som en lugnande drog. Se även högersossarnas svek i ekonomifrågan - också denna intressanta första dag med Solen i Vågen.

PS. Lögnens ande är Guds fiende i den tvåtusen år gamla judiska sekten Ljusets barn (esséerna), senare kända som de första kristna.

Inga kommentarer: