Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 2 oktober 2024

Apropå Elefantkyrkogården och vanärade politiker

Utöver Anna Kinberg Batra kommer jag bara på Reinfeldt-ministern Sven Otto Littorin som under turbulens självmant avgick pga påstådd sexskandal. (Han dementerade men valde likväl att avgå!)

Att båda dessa tvivelaktiga moderater har horoskop med viss släktskap - aktiverad Satan (Algol) hos båda - väcker frågan om detta är ett återkommande inslag för elefantkyrkogårdmaterial. Det kan vara värt en efterforskning någon sysslolös dag! 

(Rakt ur huvudet: Johnny Depp med exakt Sol+Algol var en kort tid utfryst från Hollywood. Min egen far, må han vara klar med skärselden nu, avskedades från ett chefsjobb och fick gå på dagen efter att ha ertappats med vänskapskorruption - samma Mars+Algol som Littorin och Kinberg Batra... Och så Jimmie Åkessons Sol+Algol så klart. Eller NATO-Wallenberg-typen Oscar Stenström.)

Littorin 

Kinberg Batra

 

Littorin skaffade sig senare en ung hustru och lade händerna på ett flott residens i Skåne (AB). Kontakter, kontakter. Avlagda skandalpolitiker får många chanser i denna värld och är rätt säkra att fortsätta i sina gamla hjulspår.

Båda moderaterna är födda år när välmågans Jupiter passerar Luft och signalerar att de tänker mer än genomsnittligt på ting som gör livet behagligt. Särskilt för Kinberg Batra måste avsättningen svida hårt eftersom hon tvingas lämna en flott boning - Jupiter i Vågen är den kanske mest lyx- och välståndsfixerade av alla placeringar. Jupiter i eldiga Skytten bygger framgång, men Vågen vill bara ha bekväm harmoni i en njutbar situation (Venus-Vågen). Att hon sedan har denna dryga njutningsfixering baserad på Venus i egoprincipens Väduren är en rätt sorglig kombination och tyder på skeva värderingar.

Littorin hade efter sexskandalen åtminstone vett att backa ur en styrelse med islamhatiska högerkrafter i. Men tänk så nära han var att dabba sig ännu en gång. Jag vill tro att det faktiskt är den onda stjärnan Algol som kan spela in här. Den verkar kunna trubba av förståndet i vissa och göra folk alltför tillitsfulla för att som Satan älskar, i slutet lura offret på hela konfekten. Se hur den hårt "algoliserade" Jimmie åts upp av näringslivet och är den värsta svikaren svensk rikspolitik sett på länge. 

Kollar här snabbt den norska nationalförrädaren Vidkun Quisling, men ingen aktiv Algol här. Däremot det omaka paret Sol och Saturnus i konjunktion och båda i Vatten-Krabban som inte är ideal för någon av dem. Eftersom Krabban står för den skyddade egna zonen / nationalism uppenbart någon som inte fungerar optimalt med fosterlandskärleken... 

Adderar man sedan att Krabbans ägare Månen är skadad av omoralens eller krigets Mars blir det ännu tydligare, risk att Quisling t.o.m. skadar sitt hemland!

Quisling hade samma karaktärsförsvagande dragning åt lyx och bekvämt leverne som hos Kinberg Batra men än värre: Jupiter i Vågen baserar sig nu på Venus-Lejonet som har större anspråk (en konungs!) än Väduren. 

Det här tre är förstås bottennoteringar - men hur man avgör var på en "själens evolutionsskala" en viss karta befinner sig är kanske inte ens möjligt med tanke på att själen tillhör en högre form av existens än universum som astrologin nerifrån vår horisont sökt använda som en kartritning... Det finns "rena själar" som utanför Kretsloppet kan gå in i vilka sammanhang som helst och "göra sin grej" till mänsklighetens fromma. Sedan finns det länder dit låga själar kommer enbart för att "ta för sig" där möjlighet ges. Sverigekartan har glidit i den riktningen...


Inga kommentarer: