Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 oktober 2024

Kate Winslet och hennes gäckande födelsetid

"Det behövs flera samstämmiga omen i fall av exceptionell framgång..." Så avslutades förra inlägget om AI-mannen som börjat frukta sitt bidrag till mänskligheten.

Flera samstämmiga omen är också vad Kate Winslet har, även sedan astro.com genomskådat sitt tidigare (overifierade) klockslag som senaste användes 2016 på den här bloggen.

https://www.astro.com/astro-databank/Winslet,_Kate

Men nu har ett spekulativt men väl resonerat klockslag ersatt den tidigare uppgiften (se stycket "Source Notes"). Och här stämmer verkligen hennes tredje äktenskap med turbulenta Mars i 7e partnerhuset inte mindre än att hon spelat problematiska och komplexa kvinnor så många gånger och tidigare uttalat sig om att alla skådespelare använder yrket för att bearbeta personliga problem. Hennes första viktigare roll var som en kvinnlig mördare och här slår en ton an om man använder 12e huset (antikens "onda demon" om man väljer bort husets positiva innebörd som en hög själ som aktivt arbetar på sin befrielse från denna världens förgiftning). Döden indikeras av Skorpionen.

För se hur väl den onda Mars prominent i väster samtidigt är den onda demonen eller 12e-ägaren (här: Skorpionen) och till sitt förfogande har ännu en problematisk symbol: äregirighetens demon Rahu undertryckt i 12e för ärelöshet. Inte konstigt att hon spelat galna och frustrerade kvinnor! 

Här måste horoskopet indikera ett tidigare liv av hemskt slag och att denna inkarnation som Kate var "rätt tid" att bearbeta och reparera psykiska skador - via partiella repetitioner av element ur det förgångna. Om Winslet i ett tidigare liv varit ett dödsoffer för kvinnovåld eller t.o.m. själv en mördare vill jag inte gissa.

Däremot är det ytterst passande att AB:s Susanna Kierkegaard använder Winslet i annat ärende och jag citerar en parentes från den texten. I en för HBO-torskar reserverad historia spelar hon en "nyckfull diktaor" besatt av hälsa och att undvika sjukdomar, helst genom alternativa metoder".

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/o3930K/donald-trump-och-vladimir-putin-har-bacillskracken-gemensamt

Nu råkar Winslet privat vara just vegetarian och har med astro.coms rekonstruerade födelsetid inte bara ha febersjukdomarnas Mars i opposition till sin Skyttascendent utan även lagnesha (hinduiska namnet för härskaren till ascendenten/lagna) i ett prominent hörnhus: Jupiter i hälsorelaterade tecknet Fiskarna (naturligt knutna till kroniska sjukdomar och 12e huset för världsliga förluster). 

Ascedendenthärskaren är dessutom i opposition till det andra av zodiakens verkliga hälsoneurotiker (lika ofta följden av mental stress som kroppsliga krämpor): Jungfrun där det råder NYMÅNE och dessutom i 10e makt- eller karriärhuset. Winslet är en av de yngsta kvinnliga Oscarsvinnarna någonsin och betraktas som en av vår tids största aktriser.

 


Jag har knappast sett så full fungerande pott i LJUSETS KVALITET tidigare och samtidigt som nervigheten kring egna kroppen är total - minns hur hon som ung och något fylligare härjade mot det avmagrade skönhetsidealet, bara för att senare själv ansluta sig till "Hollywood-typen". 

Men föränderlighet följer  kartor med mycket av Ljusets kvalitet i sig. Hon är i primärt ovanligt favoriserat och har som framtidslandet Iran lyckoplaneten Jupiter som ascendenthärskare och inte med lagnesha placerad som hos Iran invid vid lagna (i 1a huset) men stark i ett av de andra hörnhusen. 

Att Winslets Jupiter opponerar Solen i 10e måste också betraktas som ett extremt gynnsamt karriäromen.:

Samtliga hinduiska planeter i Ljuset kvalitet - Jupiter, Solen och Månen - är konstellerat sig längsmed den vertikala korsarmen!

Ur djupet av sitt privata 4e hus hämtar hon kraft som Solen sedan agerar ut i de filmiska / offentliga rollmaskerna. Att Jupiter samtidigt är hennes personliga ascendenthärskare antyder att ovanligt mycket av hennes egen relation till kropp och hälsa "råkar" finns med i rollporträtt hon väljer att göra. För mig är dessa tecken på att den hypotetiska födelsetiden mycket väl kan stämma.

Dessa färgglada kartor är likväl förenklingar för den filosofiskt avtrubbade svenska kulturen (fast tidigt på bloggen, innan svagheten i Sveriges 9e hus var upptäckt). Här har förfallet gått för långt och Sideriska förblev en marginell blogg för ett fåtal med högre gynnsamhet än nationens. Men skulle Winslets karta koloreras ytterligare kunde en svart aura tillfogas runt Mars och förmörka Ljuset i 7e partnerhuset. Det är den onda demonen (12e-ägaren)  som är hennes egen dåliga karma som tenderar att välja partnerskapet som krigsskådeplats.. Men... tur som sagt att de tre sattviska planeterna är det dominanta på denna hypotetiska men trovärdiga himmel.

Den som är bekant med zodiaksymbolerna kan kanske också hålla med om att Skytten i 1a stämmer mycket bättre än USA:s mordiska Skorpionascendent i öster. Inte för att Skorpionen nödvändigtvis är en monstermagnet eller syndabock men att i USA:s fall krigaren och blodsutgjutaren Mars inte bara är asceendenthärskare utan också befinner sig själv i onda karmans 8e skorpioniska hus för den ondska européerna förde till Nya Världen. (Läran om "multipel attestering" - när flera omen pekar i samma riktning.) USA dekar ner sig allt värre med tiden medan Winset går från klarhet till klarhet.

På samma sätt är också Skytten bättre än åtföljande Stenbocken som ascendent eftersom nymånen i 10e verkligen stämmer med hennes oerhörda framgång som aktris. En Stenbock i öster skulle placera hennes nymåne i 9e huset och någon banbrytande andlig människa har jag inte hört talats om att hon är.

I föregående text om Nobelpristagaren känd för sitt grundläggande arbete med AI, påstod jag utan egentlig grund att Saturnus i Passionens Krabba är en dålig plats för Ankaret. Det är tur för Winslet att andra faktorer hjälper henne för här är ytterligare ett exempel på "orosandar" utan verkliga ledaregenskaper själva vilket ökar risken att bli offer för denna sataniska världs drev - en process som bygger på den irrationella själens imitativa tendenser. Men Winslets Sol/Jupiter tycks förta effekten av Saturnus i Vatten - denna självmotsägelse i astrologins språk.


Inga kommentarer: