Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 2 oktober 2024

Vedergällning = Rening


 Onsdag 2/10 - nymåne i renhetens tecken / projektstart (felskrivet fullmåne på bilden)

Så skickade Iran en svärm robotar trots allt och föregående "prognos" slog slint i det korta perspektivet. Bloggarens tanke slirade till och för ett ögonblick placerades landets Mars i 12e huset istället för dess korrekta plats i den UNIVERSELLA PLIKTENS 9e hus. Det är avsevärd skillnad!

Med formuleringen "vedergällning" kunde man förstås förklara varför en svag placering som Irans Mars i tolfte huset ändå kan agera. Tolfte huset indikerar "samhällets olycksbarn" / förluster och ett gäng militära ledare (väst: rebeller) som avrättas av Israel är naturligtvis en svår förlust i en skoningslös värld. 

Men Mars i martyrens/sanningsvittnets Fiskarna och dessutom i Dharmas 9e - och dessutom med 9e-härskaren i ascendenten. Den här ska Lögnare akta sig för att ta sig an. Iran kan bita ifrån! Men för en högre sak, hur obegripligt det än verkar för ett Sverige som har ett ovanligt svagt nionde.

Bloggaren försöker själv förstå hur planeterna fungerar (om alls) i mundan/världslig astrologi. Mot Jupiters allmänt inåtvända läggning i Krabban i 1a huset (välmående i vår vänregion) måste man också minnas att Vatten i det första huset inte är idealt eftersom ego-sektorn behöver utåtriktad handlingskraft. 

Men 1a huset kräver just handling och förpackar man in aktivismen som "vedergällning" är det alltjämt Krabbans självprotektionism (eller stolthet) man upprätthåller. Krabban i 1a blir ett sätt att beskriva Vatten och Eld, dvs "sensationalism" (något som hörs och märks).

Dessutom kan man inte bortse från att hinduisk astrologi ser storcykeln som en allmän tidsanda, vilken sub-cykeln kan precisera eller ändra på. Men transiten är tredje analyssteget och detta saknades. Idag, tisdag är det nymåne i analytiska Jungfrun och det politiska kommentariatet kliar sina huvuden. 

Var är då sub-cykelhärskaren Mars i sin transiterande version? Det var här förra inlägget innehöll felet: Det är Mars i transit som f.n. passerar Irans 12e hus för "samhällets olycksbarn" och därmed i tillfällig passage kastar en aggressionens nittiogradaren mot nymåne i Jungfrun. 

Transitkartan påverkar därför via opposition Irans horoskop: transiterande Mars mot natala Mars. Det här är inte en dagslända. Mars har befunnit sig flera veckor i överrörliga Tvillingarna (27.08.2024 - 20.10.2024). Men den nu aktuella fullmåne tycks har saknats för att (hoppfullt) markera "vedergällningen" eller kulminationen.

Inser att jag stavat extremt illa på sistone och haft märkliga vågor av andfåddhet - kanske för att INFLAMMATIONENS och krigets Mars passerat mitt första kroppsliga hus i Tvillingarnas tecken. Mars i 1a är just armar/händer och andning. Från världspolitik till det enskilda --- detta är en remarkabel bekräftelse av ascendenttecknets fysiologiska kopplingar! Gammal vana trogen får kroppen reda ut det här själv, utan det ateistiska västs överstepräster i vita rockar. Det som inte dödar stärker.


PS. Efter avslutad läsning av nyplatonismen Iamblikos tittade jag sent i går kväll på "att göra"-högen och det kändes bland dussinet böcker rätt att välja René Gìrards sociologisk-antropologiska studie av människans behov av hämnd och vedergällning och att utse en satan, en syndabock. "I See Satan Fall Like Lightning".  

Helt omedveten om nymånen kan även detta tas som tecken på att psyket "läser" kosmos även utan ideliga kontroller av planeternas positioner. "Syndabocken" är en träffsäker benämning av Jungfruns tecken vars 6e hus i Indien tydligt representerar Fienden (syndabocken). Jämför med Fiskarnas naturliga 12e som "samhällets olycksbarn" - teckenpar tenderar att flyta in i varandra.

För demoniserande praktik, se också Jan Guillous strålande rekapitulation av Israels bruk av syndabocks-anklagelser och desinformation i AB:

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/GyB7X9/jan-guillou-om-palestina-debatten-och-nya-dokumentaren

(Länkens "nya dokumentären" tycks ha fallit ur texten.)

Inga kommentarer: