Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 oktober 2024

AKB och traditionen om månen och utgången

Vilken långkörare AKB blivit i pressen. Men vad annat vänta med Sol-i-Eld och Måne-i-Vatten. den klassiska mixen som ger "sensationalism" - och viktiga planeter dessutom, där "elefantkyrkogården" understryker att Måne och Sol mellan sig representerar livslinjen eller åtminstone den del av livslinjen som sträcker sig till Solen (runt trettio) vilket i antiken tycks ha ansetts som så långt fram man ännu kan avancera karriärmässigt. 

Jämför det moderna Sveriges extrema åldersdiskriminering är tiden att bli någon kortas allt mer, inte minst pga marknadens och politikens regression till ett armodets svenska 1800-talet där barnjobb var regel. Dagens ungdom förnekas "experimentella" studier för att se var man känner sig hemma. Idag gäller löpande bandet och SNABBT ut på Arbetslinjen - också detta en aspekt av löpande bandet-tänkandet som världshistoriens ondaste man tänkte ut åt Henry Ford.

Den värsta människan någonsin (Värre än Hitler!)

*****

Det slår mig att Kristersson (motvilligt?) meddelade att regeringen inte längre hade förtroende för Anna Kinberg Batra precis som det terminerade kontraktet ska se ut i astrologisk tradition. 

Från det att ap-människan började förnimma livets processer knöts "livets in- och utgång" till Månen och senare till zodiaktecknet Krabban, båda som kortformer för "modersprincipen". Och AKB föddes som en Naturens dagslända, med Månen "hemma" i Krabban ett nyckfullt tecken, och får gå på fredagen när Månen åter står i samma tecken. 

Månens snabba omloppsbana bidrog förstås till den framväxande bilden av den nyckfulla och därför opålitliga Krabban där månfaserna avgör vettet. Det är från Månen talesätt kommer, som filosofen Herakleitos "den torra själen är den bästa" (negation av Månen i dess våta härskarläge Krabban) och Jesus favorisering av sin kvinnliga lärjunge Maria från Magdala i bl.a. Thomasevangeliet (som de patriarkala pamparna i Rom sökte men misslyckades utplåna). 

Men skälet till Jesus favorisering av en kvinna sin grupp är det konventionellt manliga perspektivet: hon har fått en sådan nackdel att födas med kvinnans alla tillkortakommanden som biologiskt tydligare låst till irrationalitetens lägre själsnivå (Thomas följer traditionell grekisk själslära) att den kvinna som trots detta utmärker sig i annat än matlagning och barnafödande är värd den största respekt.

ABK hade enligt politiska kommentarer ett annat problem, hennes ego var så förvuxet att hon inte ens kunde se skillnaden mellan en tjänst i politiken  och en i statsförvaltningen. (I moderat politik är korrupta vänskapsband tydligen fullt accepterade). 

Inte alla kombinationer av barnets symbol Väduren och moderprincipen Krabban ger en uttalad omognad, men då och då dyker extrema fall upp.

Det verkar vara en rätt säker konstant, att barnets fria utlevelse - Solen i Väduren - verkligen är en mindre lyckad mix när åldermannen Saturnus på sin långsamma bana passerar just det tecken där Solen kallas "upphöjd" och likt den unga ego-principen ännu bara är "om sig och kring sig" och faktiskt inte förstår den inverkan ett ego har på det komplexa gruppsociala sammanhanget (ABK var "toxisk" hävdar Länsstyrelsens personal).

Kontrasten barn/åldring speglas i "upphöjelseschemat" så när Solen är upphöjd i Väduren kommer Saturnus mognad att sitta långt, långt inne.Visdomens planet är "fallen" här. AKB har inte en supertajt konjunktion men hinduerna såg på zodiaktecken som hela rum och även om det skiljer 16 grader mellan Solen om just gjort entré i Väduren och Saturnus som här halvvägs, befinner de sig i samma "rum" och förvärrar.

Ta Putin med Sol och Saturnus bara fyra grader isär, men i Jungfrun som passar Saturnus bättre eftersom man inte behöver ta ställning till "barnet". Sant att Solen i Jungfrun också har en "ungdomlig" ton eftersom härskaren Merkurius är "pojkar och flickor" men den är inte som Vädurens härskare Mars fullständigt impulsiv och godtycklig. Tvärtom, Merkurius ger en god intellektuell läggning med mindre än planeten natalt befinner sig i svår sjönöd.

Det har samlats några inlägg om AKB nu och säkert en tidigare genomgång av Merkurius bekymmersamma och fullständigt inflexibla mentalitet i detta fall. Så efter Vädurens verkliga unga nivå tar det tvärstopp: Merkurius i Oxen "testas" av djävulsstjärnan Algol (dryg grad från exaktitud) och har som AB:s Lena Mellin nästan sade testats av Satan (Bibelns av Gud tillsatte Åklagare) och nu befunnits bristfällig två gånger om i ledarposition. 

Med en sinnelagsascendent är det visserligen tydligt att AKB fantiserar om sig själv själs som Sol-i-tionde, som någon i viktig maktposition och uppenbarligen saknar den här horoskopkonfigurationen  självreflektion.

*****

Nu saknas viktiga delar i resonemanget.. Alla upplever månens fullbordade varv en gång månaden så bara en transit säter inte mycket med mindre den natala Månen är galet urspårad och odisciplinerad vilket visserligen kan vara risken här - jag har flera anonyma fall av oerhört lättstörda Månen i hemmaläge i Krabban. Varav den fromma förhoppningen att en sådan himmel - till skillnad från finansminister Svantesson har en rättrådig och stark Sol som ger Månen ledning. Sverige har f.n. en ren självmordsregering av tokstollar och skeva, ideologiska fanatiker.

AKB har som sagt en "upphöjd" eller en livsstark Sol men det är för många frågetecken för att den ska ge den nyckfulla Mån-Krabban rätt ledning. Även om födelsetiden är okänd måste någon ytterligare transit förklara varför den sprack nu. Justitieombudsmannens kritik var förödande och därför är det naturligt att studera Justitia, antingen som Venus eller Saturnus eller via Vågskålarnas tecken.

Venus i Väduren har lika svårt med balansen som Adolf Hitler, också Sol-Väduren. Venus härskare i Vågskålarna så här finns en varning för egotrippade tankemönster som inte förmår väga in arbetsplatsens väl. Eftersom Venus är fundamentet till aktiviteten i Oxen - bland annat Djävulsstjärnan Algol - kan man bara ana hur perverst det är i AKB:s inre värld... En läder-pisk Hitler om hon utvecklat den sidan!

Venus är nu en lättviktig transit och trots att den f.n. opponerar sig mot AKB:s "sensibilitet" genom att vandra genom sitt mest korrekta läge - sitt positiva hemmatecken Vågskålarna - är jag inte säker heller två samtidiga transiter som Månen och Venus räcker för denna karriärskandal. Men titta vad mer den lättviktiga Venus gör: passerar förbi AKB:s Jupiter som har här står för livets komfortabla sida. Jupiter i Vågen gillar det lätta och ljuva livet (och gissa hur ytligt det kan bli när Jupiters fundament är Venus-i-ego-Väduren). 

När Venus nu transiterar påminns man alltså om att AKB dessutom föddes med den extremt egoistiska oppositionen Venus/Jupiter - hela Jag-och-Du-axeln aktiveras och frågan om hur självtjänande kompisklubb man har lov att göra av sin arbetsplats i statlig förvaltning. 

Det här är så förstummande att det måste upprepas: Venus både är fundament till Jupiter (som i bra horoskop är en stor tillgång och t.om. når hög moral, filosofi och religiös insikt) och också i opposition. Jag/Du-axeln kan blir hämningslöst självfixerad och en Jupiter som blir uppblåst spricker som en tom framgångsbubbla.

Till sist har också gränsdragaren Saturnus något att säga till om vid denna tidpunkt i hennes liv. I transit genom sitt eget positiva härskartecken Vattenbäraren (hela folkets/sakens väl) kastar nu Saturnus sin hinduiska "korta kontrollaspekt" mot tecknet 60 grader framom sig själv. Och här är förstås JO som synar den problematiska  Väduren där den natala Saturnus underpresterar i ledarskap (Solen).

Tre skadliga transiter dagen då regeringen sparkar henne, kan det bli tydligare?


Inga kommentarer: