Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 2 oktober 2024

Frågan om Irans öde de närmaste åren

Beklagar den tilltagande mängden stavfel i vissa inlägg. Det har blivit värre det senaste året och kan vara ett hälsoproblem. Vid stavningskontroll kommer lusten att förbättra en formulering och genast sitter där 4-5 nya fel på bara en mening. Det är som gymnasiets snabbaste kille vid tangentbordet årtionden tillbaka nu gjort sitt... Lösning: Skriv inte om efter rättning...

*****

Iran. Det var med viss möda jag i april i år listade ut allsköns problem att beräkna landets horoskop, inte minst slarvinformationen från franska astrotheme.fr som så sent som 2020 markerade sitt horoskop som baserat på offentlig uppgift. Det var inte sant eftersom extra minut på tolvslaget (12.01) var en pragmatisk fix sajten använde för att markera att det INTE var ett solärt horoskop med okänd tid och därför baserat på middagstid, utan ett verkligt horoskop.

Med den korrekta uppgiften 15.00 blir det naturligtvis intressant att studera landets ödescykler enligt indiska Vimshottari-metoden. Den gamla indiska metoden bryter intressant med den kollektiva mördarmaffian USA och Israel (och allsköns småländer i svansen) genom att den Stora Välgöraren Jupiter stiger i ett passande tecken i öster. Hinduernas Guru som där även kan stå för faderlighet (av ett gott slag och inte den onda patriark som väst fått på hjärnan).

Har den islamiska världen hela tiden haft rätt i att den Store Satan är en passande beteckning på västerlandet och Sverige i synnerhet med dess likgiltighet för absoluta värden och glädjesprång hos vissa journalister över vår demokratiska rätt att linda griskött runt  den viktigaste skriften för miljarder muslimer? Det saknas så många nivåer intelligens här att man likt Jesus inför sanhedrin (som dömde honom till döden) saknar ord och därför tiger.

IRAN / Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Moo:  1976-11-07  -  1986-11-08
 Mar:  1986-11-08  -  1993-11-08
 Rah:  1993-11-08  -  2011-11-08
 Jup:  2011-11-08  -  2027-11-08
 Sat:  2027-11-08  -  2046-11-08
 Mer:  2046-11-08  -  2063-11-08
 Ket:  2063-11-08  -  2070-11-08
 Ven:  2070-11-08  -  2090-11-08
 Sun:  2090-11-08  -  2096-11-08


Efter att gjort sig kvitt den USA-kontrollerade Shahen äger Iran åter sina naturtillgångar men är en mycket ung nation. Kvinnans veka ställning i horoskopet kommer landet att få åtgärda tids nog. Republiken kuggar i den stora Tidens flöde 1979 då tidsförloppet bara avverkat drygt 3 år av MÅNENS STORCYKEL. Månen är en markör och symboliserar i sig alltings början och slut. Det tyder på att landet är viktigt för morgondagens värld.

Eftersom religionens och den goda människans Jupiter stiger i en fredligt och hemkärt tecken som Krabban vid nationens (pånytt-)födelse ser man i tabellen att DESS VERKLIGT GODA LYCKA STARTADE 2011.Under en överlappande serie år börjar Iran arta sig och växa väl, samtidigt som Sverige händelsevis har en OND JUPITER som inte vill hela befolkningens väl utan bara den rovkapitalistiska eliten...

Medan regeringen Kristerssons alla oduglingar fullständigt havererar landets framtidsutsikter och dessutom bränner Koraner och gör sig till fiende med en av historiens vinnare (GOD JUPITER). Är det konstigt att man ger upp all ev. stolthet att vara svensk? (Minns någon att jag noterat hur ofta svenska kändisar tycks födas i samma soltecken som Sverige, är fd modereportern Elin Kling också Sol-Vattenbärares och använder sömmerskor som den värsta slavdrivare.

Inte ens konstverken från teknikfirman Koenigsegg lindrar landets mörka rykte eftersom de spelar i samma liga som Iran. Koenigsegg sorterar under Det Sköna (eller Goda), en av Platons viktigaste former och som därmed är jämbördig med de höga värden som finns i horoskopets 9e hus (det högsta goda, religion, filosofi, och grundläggande vetenskap). Inte minst ateiststaten Sverige vill längre kännas vid grundforskning för det Godas skull eftersom satanisten bara söker pengar och det profitabla. 

Så föga Sverige förstår att de själva är fienden i världen och mediemanipulationen mörkat att Iran tillhör de goda.

Hur är då utsikterna till "storkrig" som gör en del kommentatorer nervöst väljer när synonymen "3e världskriget" för en sekund föresvävar dem. Jupiter varslar om en övergripande god period för Iran och man måste se deras "försiktighet" på Israels nuvarande hjärnsläpp som att det faktiskt är den Stora Välgöraren som verkar genom landets styrande prästerskap. Men den 16 år långa cykeln kan stark kontrasteras om någon av sub-cyklerna aktiverar en riktig skitplanet i Irans karta (se Sveriges, landet gick bara erfaren en mild Venus från 1974 innan skitplanet efter skitplanet tog över från om med 1980 och landet blev en girig, nyliberal och allt hemskare plats. Landet kommer inte att återhämta sig men 2036 kommer en stor smäll och alla - även "eliten" kan känna sig blåsta på sin oförtjänta grabba-och-ta-mentalitet.

Iran och Sverige har nu sämre synkade cykler än USA och Sverige (som jag tror bloggen redan kommenterat), men sub-cyklerna ska visa Irans mer eller mindre tydliga avvikelser från den allmänt goda storcykeln:

Vimsottari Dasa:

 Jup MD:  2011-11-08  -  2027-11-08

  Antardasas in this MD:

  Jup:  2011-11-08  -  2013-12-25
  Sat:  2013-12-25  -  2016-07-07
  Mer:  2016-07-07  -  2018-10-15
  Ket:  2018-10-15  -  2019-09-21
  Ven:  2019-09-21  -  2022-05-18
  Sun:  2022-05-18  -  2023-03-06
  Moo:  2023-03-06  -  2024-07-07
  Mar:  2024-07-07  -  2025-06-12
  Rah:  2025-06-12  -  2027-11-08


Irans Mån-cykel löpte ut i juli så det är tekniskt fel att peka på denna försiktiga och hemvärnande period som skäl till att vedergällning mot Israel dröjer. Demoniska journalister gissar försiktigt att de just nu håller på att färdigställa atomvapen mot Israel. Demoner är rätt ord, de är inte journalister utan ingår i en annan själslig dimension.

De senaste storpolitiska turerna har skett inom krigets Mars, men studera nationalhoroskopet: Iran har nu ingen stark vilja att kriga! Nog för att den kan, Mars i martyriets Fiskarna!

I Israels horoskop bygger hela 11e idealhuset på Mars-Lejonet, en råbuse som vill visa sig macho (samma typighet som Trump, men den intressanta skillnaden att Trumps Mars i 1a är en VERKSAM VÄLGÖRARE i sitt sammanhang och RIKTIGA KRIGARE har sannerligen inte krig och våld som ett ideal.) 

Irans Mars i 12e - förlustens hus  i den andliga pliktens (Dharrma) 9e huset - antyder, särskilt givet godhetens och filosofins Jupiter som horoskopets dominant i 1a huset, att detta är en Mars-12a som uttrycker.

(3/10: Skriv- och därmed tolkningsfelet upptäcktes först efter att Iran verkligen besvarat Israel med en missilattack. Men 9e huset förklarar varför bloggaren nu går in på krig som helig plikt i utvikningen som följer.)

En god Mars är VISDOMEN som Jesus sökte lära sitt eget militanta parti esséerna och som troligen fick honom exkommunicerad och startade sin egen lilla anhängarskara. 

Att hans yngre bror Jakob efter Jesus avrättning återfinns som ledare för esséernas församling i Jerusalem tyder på att det var en extremt polariserad tid och plats. Till och med "två som delade säng" skulle enligt Uppenbarelseboken skiljas åt och gå olika öden till mötes. Dessutom kan kyrkan i Rom ha förfalskat den kristna bibeln rejält och bara deras klantighet lämnar tveksamheter kvar. Vad i hela friden gör denna pacifistiska Jesus i Gethsemane park med en grupp lärjungar beväpnade svärd? 

Historien är utbroderad med scenen är Petrus hugger örat av en romersk soldat bara så att Jesus ska kunna göra ett mirakel och sätta örat på plats igen!) Och till det kommer rester av en annan Jesus-tradition i Nya testamentet där Jesus säger att han inte kommit för att hela världen utan sätta den i brand! Exakt motsatsen till de få beskrivningarna av esséerna som fridfulla helare! (Vilket Dödahavsrullarna kan ha bekräftat genom Krigsrullen som visualiserar ett upprorskrig mot Rom. För att inte bli arresterad som uppviglare kallades Rom "Babylon".)

Irans sub-cykel under förlustplacerade Mars indikerar i islams överlägsna vishet att landet sväljer smäleken efter aggressorn USA/Israels "killing spree". Iran förbereder en annan och framtida förändring av världspolitiken. Kanske något som kan kalla Vattenbärarens tidsålder. Gissningsvis i samråd med Kina och Ryssland.

Medan Sveriges "elit" ännu håller på att svälta ut vanligt folk under sin verksamt onda Jupiter (2020-2036) slår tio år före vårt land Irak över i sin återhållsamma och frugala Saturnus. Medan Sverige ger upp allt de har och står för från 2036, kommer Iran starta sin Saturnus-period hösten redan 2027. Vilken är då Irans medfödda nationskarma?

Normalt är inte den återhållsamma Saturnus lämplig i dominanta Lejonet och särskilt inte som Saturnus  och äregirighetens Rahu är så olika. Saturnus är makt och kontroll under ansvar medan Rahu bara är vild vilja att dominera.

Men tack vare klockslaget kan planeterna rangordnas. Jupiter i öster är viktigare än Saturnus och Irans maha dasha 2027-2046 har som efterblivna länder som Sverige säger: "samlat i sina lador" men Saturnus är nu den som strängt men rättvist fördelar. Jupiter-åren har varit fruktsamma och nu kan Saturnus-Lejonet (extra spetsat av Rahu) använda resurserna i 2a resurshuset, men som alltid under vägledning av den Stora Välgöraren (Allah eller vad du vill som såsom namn representerar det högsta goda. Inte Barbie.). 

Som tidigare nämnt är Iran så osannolikt lyckligt lottat att dess 9e hus för UNIVERSUMS DHARMA råkar ägas av exakt rätt planet Jupiter (filosofi/religion) just den som är nationalhoroskopets ascendenthärskare via världslig position. Så gissa vilket Koranbrännande land som redan nu gjort sig till morgondagens hundar? Ödets tärningar är redan kastade. Se nu utfallet i det parodiska minidramat Iran-Sverige. De viktiga huvudlinjerna handlar inte om Ryssland/Ukraina utan om USA/Kina. Det kan t.o.m. den som bara läser en tidningsrubrik i veckan ana sig till. Det är roligare att titta på stjärnorna medan den gamla mänskligheten slutgiltigt visar att inget vet, som Ebba om energipolitik. Är Kristersson ledare nog att sparka en oduglig till innan allt gått för långt?

*****

Medan detta inlägg knackades ned kom en samtidsbild i AB, en bild av Sveriges genuint rasistiska regering, vald av ett folk vars nationalkartas brist i filosofi- och religionshuset huset slutligen raderade landet ur världshistorien. Ett varsel i bakhuvudet viskar hur irrelevant Sverige gjort sig inför nyheter som denna - Sveriges är vår tids Nazi-Tyskland:

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/wgK0Mn/ibn-rushd-laggs-ned-tidopartiernas-bestallningsjobb

När detta skrivs på tisdagskvällen visar DN också en typiskt dubiös artikel från "källor" som, om de stämde, skulle försvaga inläggets resonemang, även om det intressanta ligger i Saturnus storcykel 2027-46 då 2a resurshuset verkligen belastas...

https://www.dn.se/varlden/kallor-iran-planerar-omedelbar-attack-mot-israel/

 


Inga kommentarer: