Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 oktober 2024

Greiders (outtalade) dödsruna över Sverige i DN är bra (och lik den här bloggen)!

https://www.dn.se/kultur/goran-greider-elisabeth-svantesson-far-smaungar-att-dromma-om-pengar/

Göran Greider är först förstummad över den galna finansministerns "mer åt de rika" men övergår i en klar analys av historiska steg som ledde till denna fula värld på väg att självdestruera (slutet på en tidsålder). Han redogör för "ett långsamt men effektivt avsked till själva idén om demokratisk samhällsplanering. Planeringen överlåts till den som har gott om pengar. Vanligt folk kan bara titta på."

Det här är händelsevis vad bloggaren trots politisk idioti upptäckte för säkert tio år sedan via felkopplingen där den folkliga och helhetsseende Vattenbäraren flyttat in i makthavarna och elitens 5e horoskophus. Därmed betecknar Vattenbäraren en falsk folklighet: detta är bara den rika delmängden av folket eftersom 5e lejonkungens palats inte kan svälja alla. I den "naturliga zodiaken" hör Vattenbäraren samman med Platons Idévärld eller i människornas sinnevärld de osynliga luftslott eller ideologer man upprättar och som tjänar som ett ideal.

Man kan säga att Sveriges rika har kapat hela landet och bildat ett elitens getto i 5e huset som inte släpper in vanligt folk och än mindre tjänarklassen vilket på sikt leder till inbördeskrig i landet när vanliga poliser inte längre har råd att bo i närheten av Stockholms innerstad de ska upprätthålla ordningen i. "Eliten" - världshistoriens dummaste och mest egoistiska svenskar har ett självskadebeteende som är närmast obegripligt. 

Detta hade Sideriska siktet summerat 2018, bara för att strax därpå inse hur förödande "elitens" fundament var. 5e huset bygger på ett nära samröre med hinduismens "bästa plats" det 9e huset för filosofi, religion och naturligtvis moral och samvete. Och det 9e är - jag vacklar i beskrivningarna från allt mellan "svårt skadat" till "stendött". Materialister som satsar på pengar som Greider påpekar nu har skett hos fördärvad ungdom (den här bloggen sagt det i många år) har valt en symbol för döden och påskyndar därför Sveriges sammanbrott ytterligare. 

"Pengar" sorterar under astrologins 2a hus vilket under hellenismen kallades Hades eller Dödsriket - bara för själar som sjunkit så lågt det är möjligt vilket visar att "eliten" gjort utan att förstå hur de ser ut inför alla andra levande varelser, människor, änglar eller demoner. Man bör omklassificera det välbärgade folket som demoniskt om det låter som Greider påminner att Svantesson gör. (En klassicist jag glömt namnet på föreslog att grekiskans daimon skulle stavas "daimon" för mänskliga och högre själar och "demon" på det folkliga viset, för att täcka in vad friska människor upplever som onda väsen.

Problemet i Sverige är lika mycket som eliten de förkastade och föraktade massorna (Greider talar t.o.m. om deras självhat). De sammanfattas i nationalhoroskopet som den ansiktslösa massan eller Månen. (De är så ansiktslösa att makeup-industrin Bianca tjänar multum på att lura dem förvränga sina ansikten för att - tror de - skilja sig från mängden. Istället ett land med kosmetiskt identiska fåntrattar. 

Hur ska dessa penning-trånande kunna resa sig i revolutionärt uppror och religion när landet ödet avslöjar att de t.o.m. dyrkar sina plågoandar i 5e ledar- och elithuset? Månen/folket i 7e allianshuset blickar till sitt 11e hus för ideologi och har därför elitens 5e som sitt "virtuella" 11e eller idealhus. Hur kan ett folk rädda sig när de är lika skadade som den elit som skadar dem? Sverige är döende och troligen gäller samma prognoser gör grannländerna eftersom ett större elände kommer att avsluta västerlandets vingliga färd.

Svenska Wikipedia påminner om hur länge Sveriges korrumpering av termer "social demokrati" pågått:

År 1974 hamnade Feldt och Volvochefen P.G. Gyllenhammar som de enda svenskarna på en lista av Time över framtidens 150 ledare i världen. Feldt förutspåddes då bli Sveriges finansminister. De båda framtida ledarna skulle för övrigt bli personliga vänner.

Den här koincidensen hade undgått mig t.o.m. när jag noterade att det nya ONDA Sverige kungjordes med Regeringsformen, daterad den 28/2 1974 och kort därefter Sverige valde engelska språket vid Eurovisionsschlagern och Abba vann i sin sång om nederlag ("Waterloo").

Feldt och Gyllenhammar på Times omslag samma år styrker att detta är ett ödesskiftets år. Att Feldts högermentalitet enligt Wikipedia var så stark överraskade mig - har som sagt alltid varit politisk idiot.

Astrologiskt har zodiaktecknen inga politiska färger men det finns möjligheter till åtminstone kvalificerade gissningar. Lejonkungen som soltecken förknippas sällan med arbetarklassen och måntecknet Vågen är som bäst rättrådig och vill rättvisa åt alla, men ger i sig ingen politisk antydan.

Men Feldts enligt Wiki pendling mellan rytande och dominant Lejon som samma teckens överseende sidor är inte det mest intressanta på himmelen: 


Märkligt (eller inte!) är att Feldt uppvisar samma sanka och begärsfyllda "vattenskalle" som gång på gång hittas bland borgerliga politiker. Krabban (egenintressets värnande) skadar Vågskålarnas uppfattning om verklig rättvisas hos honom, precis som hos Svantesson och dessförinnan Reinfeldt. Detta måste vara kapitalistkramarens signum! Bloggen har garanterat sett många fler politiker passera revy (Busch och Malmgren bara de senast nämnda om man innefattar den generella mixen av Vatten och Luft). 

Det här kan vara den första "yoga" (förening) som hittats utifrån ett svenskt underlag och indikerar då en motsättning mellan instinkt och klar tanke i folksjälen - knappt märkbar ibland med ibland rätt såsig. Att torgskräck och svenskens påstådda inbundenhet och reservation mot andra är också typisk just mixen Krabba/Våg. 

Att göra en omfattande genomgång av regeringsmedlemmar långt bak i tiden roar inte bloggaren i detta skede när det redan står klart att varje blogginlägg är ytterligare pärlor för svinen. Läsekretsen försvann för många år sedan - nyhetens behag är kort och särskilt då svenska  folket - exakt som varslat av nationalkartan - saknar stöd för filosofi i sin egen nationalsjäl. En medveten fuling från staten som ensam vill vara den enda informationskällan men via folk som Feldt lurar ner massorna i Hades - dödsriket (och Arbetsoxens tecken!). 

Inte otippat kopplades Underjorden till rikedom redan i astrologins hemland Mesopotamien. Men bara Underjordens ytligaste nivå (den slaktade boskapen/charkboden möter mytens hjälte redan kort efter ingången. Men Underjorden har många djupare nivåer och därför passar Oxen som symbol för den jakt på materiellt liv som släcker ut andligheten och därför också ses som en form av död.

Greider återvänder två gånger till en rocklåt från 1980-talet som kritiserar kreativa yrken som tjänar pengar på att sälja samma produkt om och om igen (som via den tidens fysiska lagringsmedier för musikprodukter). Det slår mig hur Sideriska siktet upprepade gånger påmint om den svenska "eliten" tycks ha precis samma strategi: 5e huset i Luft innebar "uttänkta system" (gör som Max Martin och tänk ut formeln för en pop-hit en gång, modifiera och använd så längre framgången varar - med en gnutta melodisinne kan det blir många hits).

Solens naturliga sektor är 5e för kreativitet eller uppfinningsrikedom (basen för idén att eliten vunnit position genom överlägsen förmåga - argumentet vara innan nedärvda privilegier vanställde kulturerna - astrologins 8e döds- och arvshus lämnas därhän för tillfället). 

Nu har "sång och dans" sitt eget 3e hus men sanningen är att detta är formulaiska verksamheter. Nästan alla kan sprätta runt i improviserat hoppande men både sång och dans är konventionsbundna aktiviteter, precis som 3e husets primära betydelse, kommunikation där t.ex. skrivspråket har sina regler. 

Femte huset är fri kreativitet rakt från Solens hjärta och är således aktivitet på helt annan verkshöjd. Bloggen har inte velat komplicera kulturblandningarna (men har lyckats rätt bra), men Solen är i Indien ATMAN, själen, medan den står för PASSION i den antika västfilosofin och därför inte är mer än verksamhet som kommer ur den LÄGRE SJÄLEN, den irrationella del vi delar med våra vänner djuren som också setts använda pinnar och andra finurliga metoder för att lösa praktiska problem. 

Försvunnen för all framtid är den STÖRRE VISION som kanske inte ens ger sig vid genomläsning av hela bloggens tiotusentals sidor, så jag stavar ut den här: astrologin sätter Solen och dess bana som en avdelare mellan lägre/högre. 

Solen som blickar ner i världen och mörkerhålan i innersta kretsen (Jorden) - det är en Sol som förlorat greppet, en som valt den lägre världen och därför beskriver en levande själ, dvs enbart den irrationella eller animala själen. Dessa kan vara nog så begåvade och som bäst har de anammat konventionellt påbjuden moralism. Men något högre samvete har de inte för den fakulteten tillhör den rationella själen. (Inte konstigt att Sverige i princip dödat religion och filosofi efter att staten - den konventionella moralen - likt Satan sökt vara Den Ende!)

Men Solen kan också blicka uppåt och här börjar det intressanta, den verkliga människosjälen som kan rena sig ytterligare och börja likna en gud mer än simpel passionsdriven djur-människa. Särskilt den "kosmologiska axeln Lejonet/Vattenbärare eller SolEld/Luftrymd tecknar den ursprungliga gudamänniskan (före Adam och Evas syndafall i en viss tradition). 

Faktum är att även hinduerna verkar se ATMAN på samma sätt som de filosofiska grekerna. Varför annars se Sol/Lejon som livets symboler medan Månen-fallen-i-Skorpionen är astrologins klockrena symbolik för dödssymbolik (död från det kroppsliga livet). Solens liv är således även för hindun en själ på jorden, en förkroppsligad själ (jiva-atman - se även här). Varför annars Lejonets symbol - djuret eller den irrationella själens främsta representant? 

K-O Feldt är tydligt bunden till Krabban (den sublunära världen) och drivs av Solen i Lejonet att fungera som ett kapitalismens barn. Hans Månen i Vågen lyfter honom inte annat än att han kan rationalisera (Luft/intellekt) sin låga instinkt som en dominant irrationell varelse. Alla utan religion är irrationella enligt den här läsningen, verkligheten ÄR rationell och den som inte bryr sig eller beaktar dess ordning är således bara ett djur).

För att återgå till 5e huset... Man måste erkänna att radarparet Björn och Benny var exempel på svensk kreativitet på Luft-nivån som bäst. Det "verksamt onda" som ofta anförts om den svenska "elitens" sektor beror på ambitionen att produktifiera och massproducera - en fälla "Bjorn" föll i: han kommer att hitta på nya sätt att kränga "Mamma Mia!" i alla sina levnadsdagar. Se mer om Vattenbäraren i 5e huset i inlägget om teknikfirman Koenigsegg från i augusti: Sverigehoroskopet, teknokratin och Koenigsegg.


Inga kommentarer: