Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 augusti 2024

Sverigehoroskopet, teknokratin och Koenigsegg

Skrivet 16 juli men bordlagt intill en ny mediapuff för Koenigsegg:

https://teknikensvarld.expressen.se/nyheter/bil-och-trafik/koenigsegg-jesko-attack-med-ny-rekordtid/

 

Efter att ha hånat Sveriges  teknokrati som dödat själen i landet var tiden kommen att fundera hur så störda placeringar i intellektet och ingenjörskonstens element Luft ändå kan producera så mycket gott att Sverige vunnit ryktbarhet (sedan vikingarnas båtbyggartalang).

[Tillägg: Se om korrupta Karolinska för den senaste summeringen av Sveriges komplexa budskap i Luft-elementet, den tänkande och kalkylerande ingenjörstypen.]

Men innan inlägget var klart stack Aftonpladdret in ännu en USA-bedårad text som visar den svenska teknokratin som ett skamligt nationellt förfall. Det har blivit "tävling" i USA att få åka till Sverige och leka krig mot Ryssen. Det krävs viss begåvning för att inse hur tragisk nyheten är och inte alls som AB kallar det, en signal om "hög status" för någon part. 


*****

I ett populärhistoriskt tv-program såg jag att Sverige redan under Gustav II hade rykte om skicklig organisation av trupp (30-åriga kriget). Minnet av 2024 som Sveriges 500-årsjubileum kom åter och Gustav Vasas starkt centralistiska tonvikt i sitt horoskop på Oxen och tanken på honom som skapare av den svenska "enhetsstaten" fladdrade också förbi. Jubileumsåret sammanfaller med att Sveriges nuvarande horoskop ser Luft-planeten Saturnus på besök i landets soltecken, den saturniska Vattenbäraren. Tyvärr ett gåtfullt tecken eftersom det spänner mellan gott och väldigt ont! 

Sociologiskt representerar tecknet hela mänskligheten och ser man ett helt samhälle som en låg mänsklig representation av den högre världen av daimoner eller medvetandeväsen, är det uppenbart att både djävlar och änglalika väsen ryms i ett givet samhälle.

Till och med i nyplatonismens ultimata metafysik sägs det gudomliga bestå av en mängd partiella gudaväsen (inom ramen för Den Ene)  och som alla existerar "inom varandra" så att mänsklig moralism som "ond" eller "god" egentligen inte är tillämplig i Vattenbäraren som "Hovstaten" eller den gudomliga världen. Allt samverkar till det bästa och alla vet det på denna nivå. 

Där tycks inte bloggaren höra hemma som ofta tagit ställning mot kapitalismen som ett extremt korrupt mänskligt påfund. Men författaren har aldrig sett sig som någon gud, utan snarare en bedömare på som från låg jordisk nivå övervägt  om människorrna lyckats inrätta en god civilisation så återkallar godhet för alla. 

Det är tydligt att mänskligheten är djupt förfallen och att t.ex. stor kärlek till t.ex. ingenjörskonst bara är relativ godhet som förutsätter rejäla skygglappar för att kunna tjäna Mammons system.

*****

Bildesignern Christian von Koenigseggs Måne är osäker i slutet av Vattenbäraren. Men tecknet stärks av fadern Jeskos (också tekniker)  horoskop. Här visar astrologin visar på vilken medvetandenivå den verkar och vilka den talar till på sitt symboliska vis.

Där hög intelligens resulterar av Christians Sol-Tvillingarna (Luft-intellektualitet) via oppositionen till Jupiter  i hemmaläge i Skytten, där bekräftas att äpplet inte föll långt från trädet/fadern.

Pappan har nämligen Merkurius i jupiteriska Skytten (härskaren till sonens soltecken) medan hans sinnelags Måne står i Vattenbäraren och i konjunktion med Jupiter! Välkomponerad del av familjebilden!

Son

Far

Alla som studerat ett antal familjer vet att vissa tecken eller signaturer kan dyka upp med märkligt hög frekvens - nästan som att släkter är containers som bär vissa teman som själar väljer som lämpliga för sina "livsprojekt" på Jorden. (Bloggaren är ett av fyra barn och alla fyra har Saturnus i antingen konjunktion eller opposition till Månen och illustrerar perfekt en mycket känslofattig men disciplinerad hemmiljö.) Far och son Koenigsegg är verkligen något extraordinärt eftersom axeln Tvillingarna/Skytten har lite av en särställning i indisk astrologi.

Tvillingarna/Merkurius står för logik eller det intellekt som ordinär ingenjörskonst kräver. Men det är den gudomliga Jupiter som är geniets eller den inre gudens nivå som producerar intuition eller "aha-ögonblicken" som lyfter det ordinära till något speciellt. Bilföretaget Koenigsegg bekräftar detta fullt ut. Det är Jupiter som ögonblickligen sätter ett hörn av universum i kontakt med en annan ända - kvantfysikens kanske mest gåtfulla fynd (som visar att antiken allra minst sysslade med "barnsagor och myter" som de minsta kan ha lurats tro av falska lärare).

Om Sveriges teknologi genomgående höll denna nivå skulle landet ha varit en mer angenäm plats, men det är och förblir en utopi. Bilen är rent konsthantverk och kostar därefter. Den kan bara existera i en kapitalistisk värld där några få tillskansar sig allt via slugt nätverkande och lämnar massan att slita för billiga kopior. Sveriges tonvikt på Vattenbäraren anknyter f.ö. till slugt nätverkande eftersom tecknet både anknyter till "människan" och "organisation".

Ytterst sett är förstås Jordens karma så intrikat att mänsklig intelligens inte kan omfatta "systemet", men National Geographics tio år gamla program om den här lilla superbilsfabriken påminner just om Vattenbärarens nyckelord "holistik" eller "helhet och separatism" (beda-abeda/själar som enskilda och samtidigt delar av en större själ). 

Vattenbäraren är typisk för bilens sällsamma konstruktion. Enligt programmet är den uttänkt och upplevs som en bil skapad som ett enda stycke och inte en massa delar med potentiellt glapp. Det är uppenbarligen Vattenbärarens härskare Saturnus som anas här den planet som bara är "ond" för de fåkunniga men är sjunde himmelen och representerar den optimala intelligens som kan manifesteras inuti Världsalltet/Världssjälen. 

Dvs. Saturnus upprepar tanken på Arkitekten eller Gud-Skaparen före tidens start eller just i anslutning till tiden. Jupiters sjätte himmel är den "ande" som fyller universum - Jupiter/Zeus har andra funktioner än Saturnus, men det är också sidor av samma gudomliga verklighet som dessa ingenjörer söker illustrera med sin perfekta skapelse även om de aldrig tänkt en filosofisk tanke (vilket strikt talat inte är behövligt för en mekaniker med estetisk ådra).


Bonusspaning (20 aug) - ledarskribenten Max Hjelm i DN, en okomplicerad kapitalist


"Är det välfärden eller marknadsekonomin som lett till Sveriges techboom. Dikotomin är falsk" fastslår någon nymornad skribent Max Hjelm i DN men förklaringen är dold bakom betaldörr.

https://www.dn.se/ledare/max-hjelm-sveriges-unika-framgangsrecept-lade-grunden-for-spotify/

Hans svar på sin egenhändiga "halmdocka" är förmodligen rätt ointressant. Nymåne i Oxen/pengarnas och det grundläggande näringstecknet (i samverkan med Krabban/Månen) Oxen är normalt konservativ och rolgivande. Så typiskt allmänborgerliga DN att välja en påläggskalv av denna typ, bra för att vagga läsaren till ro i den rådande ordningen.

Missa inte att nymånens underlag är Venus-i-Tvillingarna en position som har med publicering att göra inte mindre än dess koppling till handel vilket den delar med nästa Luft-tecken handlarensVågskålar.. Inget extraordinärt alls - precis som det ska vara med dem som har ansvar för folkets hjärntvätt i en marknadsekonomi där Pengar är guden. Se också hans stöd från "stora gamla pengar" - Jupiter i Stenbocken (patriarkala huset Bonnier)

*****.

Daniel Ek tjänar för Max Hjelm som så ofta som symbol för svenska "techundret" - Spotify som i det längsta blåste artisterna på rättvis kompensation genom sin teknologi. Jag vänder bort blicken från ekonomi och börs men vad jag förstår är Spotify in i denna dag bara grundarnas mjölkko och aktieägarna kommer att visa sig förlorare till sist. Hela detta ondskans geschäft handlar bara om att köpa och sälja i rättan tid. Sverige-kartans 5e hus är välfyllt och i riktigt låga nationer representerar detta hus laglösa herrar: chanstagare och klippare. Idag har betydande mängder svenskar sjunkit lika lågt som Keno-torskarna och aktiespekulanter. Fråga mig inte hur störda intellekt de kommer att ha när de återföds i nästa liv.... Ett "trasigt" 5e hus indikerar att den goda karman tar slut i detta liv, karma-kontot har övertrasserats. Eftersom varken Hjelm eller Eks födelsetid är offentlig, är husets konfiguration okänd.

Med bara födelsedagen känd fungerar Daniel Eks karta ändå som perfekt kliché för det svenska it-teknikundret som inget under är: Begärets Månen ligger i Oxen (tänka sig), vilket kan vara allt från modesta begär (mat för dagen och hyran säkrad) till vansinnig åtrå till rikedomar. Solen ligger i samma tecken som Sverige-horoskopet, Vattenbäraren, och betecknar en som föddes med förmågan att kunna rida på Sveriges onda, rika eller jupiteriska sida av nationalsjälen.

Månen är värsta typen av måttlös hunger att berika sig och det kommer av att måndisponenten Venus står lyckosamt placerad i fattigdomens Fiskarna och i position att avvärja den materiella förlust som både tecken och dess naturliga 12 hus betecknar. 

Passionen för Oxens krassa syn på tillgångar förstärks av olyckans Mars som tillsammans med Venus skapar den perfekta horan/horpojken enligt bloggens första och rätt tillspetsade definition. Taggen ändrades senare till "libido" rätt och slätt men under den Sol som aktivt söker Sveriges teknokratiska sida döljer sig alltså Vatten-elementets febriga drömmar om storkovan. (Vatten = den sexuella biologins omättliga hunger att vidarebefordra sitt ”arv”. Kallades ”generationens nivå” i den antika filosofin, men filosofi har Sverige kastat på sophögen eftersom den avslöjar väl mycket av vad vi kommit att bli.)

Den som studerar Eks ansikte ser en glädjelös och iskall mentalitet som kanske bättre kan tillskrivas Mörkrets kvalitet som är stark på ett ofördelaktigt sätt via stora pengars Jupiter i avundens Skorpionen som ytterligare förstärkning av den mörka Ox-Månen. (Se kartan i äldre inlägg taggade företagsgrundaren).

Om något är det stora pengars Jupiter som förde honom till musikindustrin med sitt förslag om Spotify isället för den illegala nedladdning som föregick och också hade svenska rötter.

Den rike mannens underdåniga tjänare ersatte den ogenerat kriminella svenska it-tekniken. Jag är rätt övertygad om att Max Hjelm inte ser dessa sammanhang alls när också han söker överhetens rikedomar genom att ta sig in som skribent hos Bonnier-DN. 

Missa inte att Max Hjelm har nymånens fundament småpengarnas Venus i Tvillingarnas 8e grad. Jämför Sverige-kartans "högsta goda" (hus 9) vars djupa skada inte räcker till filosofi och vuxen förståelse men där Max Hjelms Venus nära anknyter till den svenska överhetens Sol-disponent Saturnus i 5e graden och  vanställd av halshuggna Demonen. Därmed öppnar sig inte 9e husets högre sidor eftersom både Sol och Jupiter är verksamt onda, håller 9e husets ägare Merkurius under kontroll, vilket leder till en fullständig pseudo-filosofi: den svenska teknokratin. 

Max Hjelm är således djupt insyltad i den korruptionsskapande svenska verklighetsbilden som utgår från elitens 5e hus. Sverige-kartan från 1974 har "trasig" karma och den goda tiden förbi. Den tog tydligt slut 2002 - it-kraschen i Sverige ett faktum och Carl Bildts "enda väg" - under den onda Jupiter som kontrollerade och verkade som fundament till den begärliga ödescykeln under Demonen (Rahu-halvan av månnodsaxeln). Genom att Jupiter själv tog över från 2020 hade nu Sverige korrumperats att den gamla världen var glömd och folket högervridet och hjälplöst som aldrig förr.

Det är säkert den korrupta svenska verklighetsbilden Hjelm redovisar i sin betalpliktiga "ledare" prydd med Sprättify-Ek som galjonsfigur.


2 kommentarer:

Susanne sa...

Jag har läst Hjelms artikel, och visst har du rätt i dina antaganden. Det visar sig att han utgår från en artikel i NY Times som frågat amerikanska ekonomer varför just Sverige har så många framgångsrika techföretag. Svaren pekar mot just de två faktorer som står i rubriken. Hjelm påpekar att Sverige är så marknadsekonomiskt radikalt t o m Trumps tankesmedja tvingas ranka Sverige som mer 'ekonomiskt fritt' än USA. Och det gillar Hjelm förstås : "Det är det här andra länder borde inspireras av: Ett system som försöker hjälpa människor att nå sin fulla potential utifrån den samtidiga insikten att innovation inte kan planeras fram uppifrån".

Seaward sa...

Tack för inblicken bakom låsta DN-dörren! Sideriska må aldrig ha avancerat bortom mediumnivån, men landets 5e hus svarar väl mot den indiska doktrinen om planeter som underpresterar. En extrem marknadstillvändhet och en passiv högerregering (nattväktarstat i antågande?) passar väl in på den övergripande "Jupiter-cykler" Sverige ska utstå till 2036...