Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 augusti 2024

Det kungliga norska rötägget (nytt och rätt horoskop)

Sista spiken i kistan för det föregående inlägget om den kungliga kvinnomisshandlaren (nu uppe i 3 antastade kvinnor) var en felslagen siffra i födelsedatumet. Korrekt karta kunde inte vara mer olik men bjuder på en ny uppsättning problem.

Månen är på väg att byta tecken så nu sjunker precisionen ännu mer, till en hypotetisk månascendent. Men bara timmar efter lunch visar sig en bild som återigen innehåller Demonen (månnodsaxeln) som en avgörande faktor och återigen nära knuten till Månen (barndomsfasen). 

Under gångna dagar har väl ingen kunnat undgå att lära sig att denne Marius Borg-Høiby är grabben som hölls utanför den förtrollade inre kungaskaran eftersom han är barn med "fel" far. Redan där finns en djuppsykologisk harm som kan förklara snarheten till våld.

 


 

Accepterar man justeringen av "lunchtid" till 14:00 stämmer mansproblematiken väl, men spegelvänd jämfört med hybrisen i den felritade kartan (övermodets månnod Rahu med sinnet). Nu är det plötsligt låg självkänsla (Rahus motpol Ketu) i kamp med Mars som ligger bakom hans våldsamhet!

Nu är han inte den som "halshugger" partners för att markera sin dominans. Månen visar (som i den felaktiga kartan) att redan hans första cirka fem år i livet  - månfasen - har skadat honom men här har en auktoritetsfråga (Saturnus) plattat till honom rejält och inte bara det, södra månnoden visar att han är halshuggen, exkluderad från "riktig kunglighet". 

Missa inte var Månens härskare Jupiter befinner sig (den högsta kasten med kungligheterna allra högst). Jupiter "fallen" i Stenbocken, vars härskare i sin tur återknyter till den personliga mån-känslan att vara utestängd från den lunära fantasin om att själv vara en Sol-kung i 10e makthuset. 

Det korrekta månhoroskopet (med något justerad lunchtid)  kretsar ännu mer uppenbart kring maktfrågan. Kvinnovåldet bottnar således i hans skadade självkänsla, hans roll som den som inte var "på riktigt".

Månen i Fiskarna är ett drömskt känsloliv (jag har tillbringat tid med exemplar av detta och här kan förekomma konstnärlig kreativitet och multibegåvning). Men konjunkt Saturnus torkar allt inne och byts mot "drawing by numbers" eller en rigid hackordningsfixerad mentalitet. Om ens det eftersom norrmannen upprepar Sverige-horoskopets uselhet genom att Ketu undertrycker eller helt dödar det redan rigida och frusna (av Saturnus) känslolivet.

För Sveriges nationalsjäl är det bara 9e filosofihuset som är skadad och gör svensken liten i världsbilden, den här norrmannen har en allvarlig psykisk skada, vilket också framkommit genom flera dagars mediabevakning. Det är förstås hans eget medgivande av kokainmissbruk OCH multipla bokstavsdiagnoser. Ett sätt att smita fullt ansvar kanske, Fiskarna är kända som zodiakens "martyr" och usla versioner drar ursäkts-kortet i tid och otid.

Ännu ett horoskop där Ljusets kvalitet visar sig vara "falskt ljus" och en påminnelse om att element och kvaliteter bara är preliminära men planeterna är tyngre. Som t.ex. Mars i 7e partnerhuset - partners är en ständig källa till aggression för den här vanartiga unge mannen. 

Jag skulle gissa att misstaget från förra inlägget att förväxla mamman med Marta Louise (och hennes afroamerikanska shaman) ändå hade en poäng. För med korrekt födelseår blir främlingsfientlighet mycket troligt för grabben. Här är värsta formen av Jungfru/Fisk-axeln som åter kom på tal i föregående inlägg om den svenska moderatpolitiker som sken som en sol över att folk nu lämnar Sverige till följd av landets långt gångna barbari. ("Värsta formen" = astrologins två naturliga illgörare, Mars och Saturnus, spänner musklerna mot varandra och naturliga illgöraren Demonen som drar mot världsliga nöjen och prestationer inkluderas i sörjan.)

Men främlingsfientligheten kanske inte främst väcks av mörk hy utan redan av att den andre tillhör det motsatta könet. Är det kvinnohat irrationellt grundat i att mamman först valde fel pappa så att han nu missar alla kungliga privilegier? 

Då handlar det här om ett svårt stört psyke som mognadsmässigt sitter fast i mammans första skilsmässa. Lite som jag privatspanat på bakgrunden till homo/lesbiska och noterat att alla stickproven (ett halvdussin) visade svårt dysfunktionella relationer mellan föräldrarna och i två fall en helt frånvarande fadersgestalt.


Bonus. Andra med samma signatur

sa.pis & sn.pis & mo.pis & ma.vir

Det felritade horoskopet bjöd på några intressanta "tidstvillingar" vilket bara visar hur lätt det är att se ett problem i en viss astrologisk signatur.. 

Den dominanta (rödfärgade) problematiken i den korrekta kartan är så sammansatt att det är rena undret av det dök upp ytterligare en träff bland tolvtusen:

  • Marius Borg Høiby (hypothetical moon);13.01.1997;14:00
  • Chloë Grace Moretz;10.02.1997;12:00

Moretz är en amerikansk aktris jag noterade i Tim Burtons "Dark Shadows" (2012). Jag kopierade från någonstans (troligen imdb.com) följande:

Barndomsroller som t.ex. Hit-Girl [våldsam roll] i "Kick-Ass" (2010). Spelade ofta mörka roller i barnförbjuda filmer under barndom och tonår. Känd för mångsidighet trots sin späda ålder.

 Introducerad till "mörker" via tidig entré i Hollywood således. Månen med Saturnus är formligen "lillgammal som barn" och att födas med dessa komplex "halshugget" visar att flickbarnet var en reinkarnation av någon som sett ondskan och nu från tidiga år förlikar sig med ond karma genom att "leka" på distans det som en gång var blodigt allvar. Norrmannen hade inte den turen utan verkar fortfarande utkämpa ett krig av något slag.

Aktuellt foto på Morentz (2023 ?). Tycker mig se ett mörker i blicken som kan associeras till Saturnus, negativ-negativ i Vatten.... Ev. likhet med norrmannen inte nog för dubbelgångar-flaggning.

 

Och om man tar bort våldets Mars ur sökmönstret? Fortfarande bara dessa två träffar. Det ser ut som om Saturnus med Ketu är en verklig sänkare i termer av berömmelse. Men det är EXAKT vad astrologin säger. Saturnus är långsam till prestation och Ketu helt avmätt till vad den här planeten håller fram som åtråvärt! Det verkar alltså vara VÅLD som leder till prominens (eller rubriker) i båda fallen.


Tillägg

Senaste brödsmulan skvaller i medierna är ett "pseudokungligheten" har vänner i låga kretsar rimmar med det här dygnets horoskop och behöver ingen ytterligare kommentar. Vänner, ideologi m.m. och den "fallna" Jupiter rimmar väl med den fantasibenägna Månen i Fiskarna. Därmed blir Solens storhet i 10e huset (ägd av Jupiter) än mer av tom lunär inbillning, med all den förvändhet den här Månen är utsatt för.


Senare tillägg

För den som likt bloggaren vårdar sitt medvetande från överdrivet mycket slask är det utmärkt att Davis Lagerkrantz tar smällen och summerar många år av veckopress om bastarden:

https://www.expressen.se/kronikorer/david-lagercrantz/mette-marits-son-har--alltid-varit-oaktingen/

Inga kommentarer: