Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 oktober 2024

Kamala hos Fox News - Trump fegar ur CBS 60 Minutes

Expressens Mats Larsson beskriver väl det fortsatta skådespel som kallas presidentval. Han kallar Kamala Harris som modig som klev in i lejonkulan Fox där Trump omvänt fegat ut "demokraternas Sixty Minutes". Det är så här "satans civilisationsprocess" fungerar: enkla motsättningar för barn eftersom demokratin inte skulle fungera om man hade någon form av mognadskrav på Pöbeln som Finanseliten i Västanvänder som svepskäl. En förädlad Pöbel - människor som i stort antal förstod - skulle omgående göra sig av med sina falska överherrar och deras trick.

Men "evolutionen" har ännu inte lyckats föra arten bortom djurlivet eftersom den är bara är en partiell sanning. Utvecklingen sker i själen inte i den biologiska kroppen och som kroppar är människorna alltjämt bara begärsdrivna djur - svårt säga om de med intellektuell mognad är de farligaste - primitiva typer som antyds av Trumps horoskop med dess svarta Storkors visar att vilken dragningskraft som bor i att bara fungera som ett djur och det är där Överheten söker kvarhålla den stora massan via genidraget "samhälle". En bit in i civilisationshistorien har folk blivit så långt skräp att de faktiskt "tänker" på makt och inte intelligens eftersom nu själva blivit främmande för det senare (jfr. grundläggande symbolerna Solen och Månen).

De tre gunas eller kvaliteterna tecknar grovt "stoffet" som byggde hans livsöde, och skillnaden på Harris hela annorlunda själsnivå där Ljusets kvalitet är yttrar sig genom Luft eller tänkartecknet Tvillingarna som persona/ascendent..

I gammal grekisk filosofi och även indisk astrologi är "själen" inte det människans innersta, och astrologi och kosmologi beskrev bara den åtkomliga yttre delen av själen, höljet. Bortom den sinnliga världen väntar förstås en oåtkomlig, helt abstrakt värld - arketyperna eller förlagorna - som sinnevärlden ofullkomligt gestaltar. 

Astrologins "berättelse" är således en kopia på på en kopia på en kopia - detta var antikens tänkare medvetna om till skillnad från moderna kritiker och skeptiker som själva är som barn som kivas och ännu inte förstått att man måste gå in i den värld och leva den om man vill pröva bärkraften - lite som Kamala Harris nu hade "modet" att låta sig grillas av fiendens journalist.

Vid läsning sätter sig Larssons ordval "mod" och ifrågasätter astrologin som just har "mannamodets"  (man = människa) som Trumps signatur. I öster när han föddes stod den riviga, spontana och ofta rent fabulerande Mars (fabulerande när inte förståndet räcker till för denna krutdurk) och dessutom i självhävdande Lejonet.

Harris har också en "planet" - norra och uppåtsträvande månnoden som stiger i öster men nu i Luft. Det är den hon fått kritik för i sitt svammel och långrandiga svar som Larsson nämner. Demonens hunger efter världslig framgång drabbar alltså hennes intellektuella kapacitet tills hon lär sig hålla i tyglarna... 

Bara hertiginnan Meghan har en ännu värre i Demon i öster eftersom den placerad i Vatten t.o.m. förlorar Luftens POTENTIELLA intellektuella domän. Vatten blöder och översvämmas av emotioner och blir dålig på att hantera situationen. Ett stort test av Drakhuvudet/Demonen i öster hos kända personer vore intressant... Vilka blir kända, vilka slutar. likt Meghan, som ökända?

Harris karta har beskådats ett par gånger redan och det här blir det sista kommentaren före valet. Trump har fördel i tiden skrev jag redan innan Joe Biden kastade in handsken. Lagerkransens eller framgångens Jupiter har en tolvårig cykel och den passerar i år Trumps viktiga 10e makthus och kastar i sinnevärlden segrarens skugga? 

Men Kamala Harris förhållande till segerplaneten har inte kommenterats (vad jag minns). Återanvänder en tidigare karta som sökte påpeka något om att Harris Luft egentligen är bättre än den sprättiga Demonen i öster antyder (Lejon-Elden i 3e intellektshuset är till stöd för Luft-Solen i Vågskålarna). Saturnus i Luft är en bra stabilisator här:


Skulle det vara så enkelt som att Lagerkransen (Jupiter) speglade presidentvalets utgång (och som symbollära borde astrologin vara så enkel), då är Harris Jupiter i 11e vän- och idealsektorn. Samma husplacering som affärsmannen och numera politikern Trump! Är det därför det f.n. är så jämnt mellan dem?

Men Trumps Lejonascendent placerar alltså Jupiters transit i hans 10 makthus, medan Ox-passagen inte gynnar Harris - hon har Oxen i "världsliga förlusters" 12e hus. "Gå i kloster" i en astrologisk version av MONOPOL.

Tarotkortet kopplar de fyra mörka
tecknen till Satan eller världslig makt.
Seger är att ge upp det lägre.

Den har bloggen har nu inte värst starka politiska  intressen - vi är redan i den turbulenta övergången till ett annan världen med ny omgång själar - Människan 2.0 - och västastrologisk politik är allt annat än enkel och direkt. 

Egentligen borde väl USA-horoskop vara i centrum, presidenten är ändå bara ett ämbete och inte den banala tvekamp som är en produkt av medierna, själva del av den sataniska process människorna ännu valt att slava under. 

Vatten och Luft kan ibland bli en ofördelaktig mix...

USA har Skorpionascendent vilket landet bevisade rätt omgående genom att den vite mannen anlände full av rasism och dåliga attityder och genast slaktade urbefolkningen. Nationalkartans livfulla 8e DÖDSHUS är påfallande (eftersom ascendenthärskaren Mars står i 8e och predestinerar USA till att bli mördare i kubik - till vilka nu Sverige anslutit sig till utan nämnvärda protester - också Sverigekartan har folkliga Månen stark kopplat till det ofördelaktiga 8e huset). 

Notabelt är hinduernas 6/8-förhållandet vilket försvagar bandet mellan ascendenthärskaren Mars och dess faktiska position i 8e. Unga amerikanska nationalsjälen förefaller helt omedveten om vilken Mördare eller Mörkerman den är om man ser nationerna som väsen. Som en föreståndare för CIA:s museum (stängt för offentligheten!) sade i någon tv-dokumentär för många år sedan: "Självklart är det så, USA grundades på sekretess och spioneri." Frågan är hur den brittiske frimuraren och läkaren Ebenezer Sibly kommit över data för det som idag anses nationalkarta (och inte t.ex. en karta för 2 Juli eller augustidatumet).

Om USA.-kartan mer genuint än den svenska tecknar politiskt styre via det 10e makthuset, då är detta än viktig plats att granska. 

(Not. I Sverigekartan är det Elitens 5e hus som beskriver en packe småkungar/chanstagare - näringslivet - som de egentliga makthavarna. Folkets/Månens dåliga karma från sin långa historia som rövare och förslavare binder till 10e, och "Folk & Försvar" är en fyndig rubrik. Egentligen är Eliten och Folket samma soppa,  det är därför t.ex. korruption och dåliga lagar aldrig åtgärdas i detta land.. Eliten fylls på underifrån, just nu en handfull nyrika IT-fascister, så landets röta är i mycket hemlagad.)

USA:s 10e hus i Lejonet är tomt så dess tillfälliga härskare ger ledning. Ännu än gång leder Lejonets Sol in i landets dåliga dödshus (även betraktad som dålig karma som uppenbarligen är den vite mannens skit som de släppa över från Gamla världen).

Inom ramen för det brottsliga USA syns faktiskt framgångsrika Jupiter i samma tecken som Solen och kanske fastade frimurarna för en annan tolkning av en LejonSol i 10e makthuset... Men var Solen själv befinner sig är viktigt och grundarna måste ha älskat krig och död för att ev. VÄLJA att framhålla denna karta som den giltiga...

En CIA-aktig smygartyp med fullt av hemliga agendor favoriseras således som bärare av det högsta ämbetet. Ska man jämföra med det här valets två kandidater ligger Kamala Harris bättre till. Se hur hon GRADEXAKT förenar sin ascendent (påverkad av norra månnoden/den världsliga Demonen) med USA:s ascendenthärskare Mars i början av Tvillingarna och 8e dödshuset. Men ser man detta som den sataniska civilisationsprocessen  (vilket Mellanöstern förstått) så betraktar USA sin ILLGÖRARE MARS ("allt går att lösa med våld") som något gott i detta bakvända land.

Harris säger att hon skiljer sig från Biden men det verkar osannolikt i den här tolkningen. Så det blir en garderad tipsrad: Harris vinner om man ser till nationalhoroskopet, men Trump har en starkare Jupiter. Och påminner man sig att han har sin onda krigare Mars som en tillgång på Lejonascendenten, ja då är en öppen fråga igen! Inte konstigt att loppet rapporteras jämnt med några veckor kvar till val. Jag har helt enkelt inte bakgrund nog i politisk astrologi för att säga något definitivt.


PS. Dygnet efter att någon tv-kanal sänt den förnämliga långfilmen HOSTILES (De fientliga), om rasism och våld som det fattiga vita nybyggarna släpade in i Amerika, har DN en förträfflig text av Björn af Kleen om ett  barn av den primitiva amerikanska mentaliteten, Trumps "consiglieri" Vance. Läsvärt så länge det nu ligger läsbart för allmänheten utan den BigData-registrering DN har skamlösheten att kalla nyckel till fri läsning. Den postkapitalistiska Vattenbärarens tidsålder är en behövd ny spelnivå.

https://www.dn.se/varlden/jd-vance-resa-hem-till-valdsamma-rotterna/


Inga kommentarer: