Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 oktober 2024

Expressens lögn om statsministerns tillstånd

 


Innan Expressen flyttade in en skräpnyhet bakom betaldörren och bytte rubrik råkade jag i tristessen läsa vad det handlade om. Ulf Kristersson fick våldsam synnervsinflammation under sin värnplikt och höger öga fick kroniskt sämre syn. Sämre, men inte obefintlig vilket något pucko på tidningen ändrat rubriken till. Klåperiet är så totalt att de få rader som plockats ur artikelns slut helt motsäger rubriken.

Indisk astrologi bygger i så hög grad på att födelsetiden är känd att det är rätt meningslöst att fortsätta med hypotetiska månascendenter även om det kan vara nog så pikant att se hur ofta 10e makthuset är verkligt aktivt om man spekulerar kring vad sinnelaget hos strebers och makthungriga, lågt utvecklade själar kretsar kring... Statsministern har enligt månascendenten en pinsam dragning till makt och överklassens Jupiter. 

Använder man den verkliga ascendentens spelregler är Jupiter en VERKSAM ILLGÖRARE vilket är exakt vad Tidöregeringen artat sig till och dessutom exakt Sveriges öde under en lång serie skitår (2020-36) där nationalkartans onda Jupiter är "GRUNDTONEN" - ÅREN DE VÄLBÄRGADE RÅNAR FOLKET SÅ DET STÅR HÄRLIGA TILL. 

Det verkar stämma att den sliriga Ulven har denna Måne eftersom den här bloggaren ensam i Sverige har samma Tvilling-Måne, praktiserar den ovanliga indiska astrologin (låt vara på enkel nivå) men har sin Jupiter i 6e huset för Fienden och utan budskap som tyder på att detta bara är en projektion på överklassen/Jupiter till följd av sin egen icke-karriär. 

Jag misstänker pga. känd födelsetid och sekundära problem att det är ett illa förvaltat överklassliv som spökar och "den svenska upplevelsen" tjänar att berätta om via de skrämmande usla politiker det här folket väljer sig. ("Slim pickings" som amerikanerna säger.) Indirekt lär sig bloggaren om ett eget tidigare liv genom att studera svenska politiker och vår mörklagda men monstruösa korruption i detta land.

Hälsofrågor, som den om synen är helt beroende av känt klockslag. Sjukdomar anknyter till något av de 12 husen och som med synen att vardera ögat har sitt eget hus, det dominanta högra ögat kopplar till 2a huset medan det (av någon anledning) mindre dominanta vänstra studeras via 12e huset.

Och här blir det ändå lite intressant eftersom Kristersson är född med REN DEMONI i omina för sitt skadade högra öga! 

Det är också lustigt att hans karta vållat bloggaren sådant huvudbry eftersom födelse under en fullmåne för en statsminister har med NATIONEN att göra och här står Månen och vinglar mellan två tecken vid tolvslaget. Pga. ministerns hala och falska natur valde jag slutligen att peta in Månen i Tvillingarna för en exakt opposition till högra ögats skadade Sol i Skytten. 

Detta är en eklipsskapande opposition som på sina håll i världen kunde ge symbolisk blindhet eller ena Ljuset helt utslaget en stund. Fullmånen sammanfaller med månnods-axeln men inte exakt (och skulle ytligt sett indikera månförmörkelse eller vänster öga). 

Jag tror ingen har verifierat att bara lokalt synliga eklipser "gäller". Är astrologin symbolisk kan en eklips vara en universell symbol. I vilket fall är Kristerssons förmåga att styra ett land ett veritabelt blindstyres.

En annan allmän astrologisk sanning är att Mars inte bara är krigets planet utan också står för plötsliga febertoppar och inflammationer. Tycks ha själv ha drabbats av lunginflammation meden Mars denna sommar med allt krig i luften passerar Tvillingarna och den lämnar 1a hälsohuset först i slutet av oktober. Väntar med hopp om förbättring att den märkliga andfåddheten upphör... 

Men se då Kristerssons Mars --- Solen/högra ögat står bara några grader från den halshuggande södra månnoden (där själen bestraffas för överträdelser i tidigare liv på samma sätt som norra månnoden ger sjuklig karriärism. Vid halshuggningens punkt har själens öde nått sin gräns). Och se nu inflammationens eller krigets Mars: bara en grad från Merkurius som har med nervförbindelser att göra och som därför ingår i samma komplicerade historia och höger öga (för att inte tala om att Solen också vittnar om en problematisk själ).

Av och till påminner Aftonbladet att Ulven är känd för att tappa humöret och kasta pennor och bete sig som en sinnesrubbad marsian (vredesutbrott, krig) och det skulle inte förvåna om militärtjänstgöringen i hans ungdom stegrade dessa skilda missljud i horoskopet så att nerver inflammerades. Att han graderade muslimer lägre än judar i ett misslyckat uttalande nyligen visar att Mars återigen påverkar, nu som transit i opposition till hans soltecken. Den här omdömeslösheten är visserligen typisk moderater men Kristerssons motvind i detta liv uppvägs inte att han kan göra många överklassprylar som skattebetalarna finansierat.

Och med den kängan till borgerlig mentalitet över till ett inlägg från i augusti som bara blev liggande, men inte helt, jag skrev en text till i september som faktiskt publicerades:

Den frihetlige Jönsson, precis men socialiserad till materialism

 (Den med för mycket tid över kan jämföra hur texterna skiljer sig...)

 

*****

Libertarianen Henrik Jönsson

Egofixering kommer i många mer eller mindre pretentiösa omskrivningar och den politiska termen "libertarianism" syns mig tillhöra de mer högtravande.

Nycklar till termen ges ev. av födelsehimmelen för Henrik Jönssson, halvdan karriärist och tidigare  involverad i kalkonfilmer som "Abraham Lincoln, vampyrjägaren"). Efter tre förmodligen kämpande år i "svårbrejkade" London drog sig tillbaka till Sverige, slickade sina sår och startade en YouTube-kanal (wikipedia) som gav honom lokalt renommé. 

Det han säger i en debattartikel i Expressen är inte helt fel om än väldigt populistiskt. Tonen är motsägelsefullt vårdad men samtidigt trivialt. 

Den här bloggen har själv dömt ut såväl högern (i mer eller mindre liberalistisk form) som förklarat vänsterns livlöshet. Det senare som konsekvensen av dess obsoleta "vetenskapliga materialism" och brist på genuin klassisk filosofi. 

Modernitetens filosofi är lika stendöd som den materialism den känt sig tvingad att följa alltsedan tidsandan börjat förebåda den västerländska kulturens död i allt från dess djupare mekanismer till ohyran som fladdrar mellan turismens olika sevärdheter. Se bara hur beklämmande DN:s ledarskribenter är köpta av turistindustrin - kapitalismens hjul måste snurra på:


Astrologins symbolik är så bedräglig att vore idioti annat än att medge att horoskop utan känd födelsetid är efterhandskonstruktioner. Visst är det välkänt att Satan ikläder sig skepnaden av en ljusängel. den vita hästen i Uppenbarelseboken som inleder Harmageddon är just en politisk eller annan ledare som framstår som räddningen vid denna tid men i själva verket är det motsatta. 

Astrologins tre "kvaliteter" har en protopsykologisk innebörd, vilket inte är så svårt att förstå om men kan mänsklighetens uråldriga arbete med att förstå sin omvärld. Platon har tydligt bevarat en användbar världsbild, men väst har förkastat sin forna vishet för att istället bygga allt mindre och kraftfulla datorer.

De tre gunas eller kvaliteterna är det manifesta universums mest grundläggande tillstånd och världsalltet är en Själ vilken västerlänningar sedan "Upplysningen" uppmuntrats att ignorera. Och de tre kvaliteterna är själsliga kvaliteter och därför föregångare till det mänskliga psykets grundinställningar.

Ljuset = informationssökande, framåtdrivande - Passionen = velighetens sfär där "oscillerande själar" fladdrar runt, typ mänskligheten i naturens kretslopp i stället för att odla sitt inre ljus. Och sist Mörkret = den okunskap som är lättast att bebo eller tillfredsställa eftersom den anpassar sig till rådande mode och makthavare. Mörkret faller mot botten även i antik kinesisk kosmologi, så dessa klassificeringar är verkligen universellt utbredda. 

Det är förnekarna som är pinsamt ur kontakt med verkligheten eftersom de valt att bura in sig i materialismens reduktiva verklighetsbild. Kanske en fråga om att räddhågset vilja tillhöra "massan" som skyddar den ännu oformade. Kanske något betryggande att deklarera människan som skapelsens herre och förneka högre dimensioner (men spekulativa kosmologer av modernt slag verkar vara på drift in mot stöld av antika föreställningar förpackade med nya ord).

Men dessa tre kvaliteter kan fungera i vissa fall medan de i extrema fall är helt spegelvända, så att den Mörka konformismens och ignoransens kvalitet förkläder sig som en ljusängel och fejkar progressiv eller ledande. Gunas är mer grundläggande än elementen, men även t.ex. det intellektuella Luft-elementet kan vara benäget till "Mörker" och tycker sig redan ha sett allt. Å andra sidan kan Luft också framträda som "Ljus" och vara genuint sökande.

Och just så här delvis bakvänt fungerar Henrik Jönssons födelseomen, med reservation för att omdömet är baserat på HELA DYGNET. En tursam TIMMA under dygnet kan skapa perspektiv på tidsandan och hjälpa själen få perspektiv på sitt liv och t.o.m. varför VISSA TANKAR klibbat sig fast och definierat t.ex. politiska vyer. Enligt dygnet som helhet är chansen ytterst liten att Jönsson når insikt om sin själ eftersom ljuset här är lika falskt som i kartan för politiska populisten Geert Wilders. Första utmaningen till astrologins nybörjarnivå eftersom han bokstavligt tolkat var kraftfullt under Ljuset. Men kringfaktorer kan antyda att även ljuset kan vara ett falskt sken.


Följande kortkommentar till det här synbart Ljus-dominerade horoskopet kräver kunskap om bloggens tillämpning av den hinduiska astrologin.

LIVSLINJEN (Måne > Sol):

En potentiell vändning från ljus självtjänande entreprenörsmentalitet (Månen i flitiga arbeten Jungfrun, liberalism som självtjänande och vinstlysten). Livslinjen rör sig dock på ett plågat sett mot den fundamentalistiska (åsiktspolis?) eftersom Solen verkar ifrån Mörker vars forte är att konsolidera och bygga skyddsmurar runt det som etablerats eller ackumulerats. Tydligt Jönssons kursändring och reträtt till Sverige där han agerar självpåtagen indoktrineringsmaskin och väljer den lätta vägen eftersom svenskarna i stort redan havererat i samma riktning.

Livslinjen dras här in i det så kallade 6/8-förhållandet vilket är potentiellt förödande eftersom Månen faktiskt är klar och kunskapssökande medan en attitydlåst besserwisser som ideologisk Luft (Vattenbäraren) per definition hamnar i fiendeposition till kunskapsvilliga sinnet i Jungfrun. Den här kombinationen Måne/Sol är en smula olycklig och jag inser att flera mediala opinionsbildare jag reserverat mig mot genom åren alla har teckenkombinationen, låt vara att Sol och Måne ibland skiftar plats. (DN-Helmerson, AB-W.Hansson, m.fl.) 

Det tycks därför inte ha så mycket med "livslinjen" att göra utan en mer djupgående intressekonflikt inom samma varelse mellan symboliken hos Jungfrun och Vattenbäraren. Det är inte svårt att se hur den mikroskopiska precisionens Jungfru skapar ett stirrande på sifferstatistik (som Jönsson gör i sin debattartikel) vilket inte har något med verkligheten att göra och Vattenbäraren är representerar just ett makroperspektiv som inte alls är någon vän till Jungfruns argumentation via mikroskopiska detaljer. Dessa två världar kan inte mötas och ibland är det petimäterns invändningar som upphöjd till makro-ideologi som skapar vettvilliga åsikter.

Att liberalismen avskyr staten är precis vad man kan förvänta sig av en låg version av detta 6/8-förhållande. Vattenbäraren har redan hela sanningen: den kollektiva människans symbol för Jungfrun till antisocial avvikare, en som bara ser till sin egen frihet. I Vattenbäraren (för övrigt den kommande mänskliga tidsåldern) kommer insikten att etableras att "vi är varandra" - som antikens platonister traderade (utifrån ännu äldre källor). Det är bara självdestruktivt att odla ett psyke (Månen) som enbart vill sitt eget för den vars själ är "taggad" Vattenbäraren och på djupet vet hur futtigt självintresset är och att staten (om den fungerar) sprider sanningen om människans grundläggande sociala natur (även "i himmelen" är själen en mystisk dubbelvarelse, samtidigt individuell och kollektiv).

Så mycket lyckades fuskbygget kristendom bevara av den äldre världsbilden denna "beda-abeda" doktrin som så tydlig i hinduismen och som förklarar deras myllret av gudar. Allt är inflätade i varandra även folk är fria att välja den gud de känner mest sympatisvängningar med. 

Även hos den sista stora platonisten Proklos (400-talet) ses samma insikt i kosmos konstruktion (på insidan). Hos denne filosof står det klart att indiernas myller av gudar kan fattas som att de nu talar om Platons (vid den här tiden) gamla föreställning om den högre Idévärlden. Var gud motsvarar en tankeform, en spegling av en aspekt av människornas tillvaro. 

Tänk bort den plats och funktion Vattenbärarens tecken har i ett personhoroskop och se istället hela mänskligheten - där är en illustration av Platons gudomliga Intellekt som rymmer arketyperna till samtliga intellektuella objekt som alla människosjälar fyller sig med allt beroende på mognad och karma.

Men astrologi på den personliga ideologins eller idésamlingens nivå kräver alltså födelsetid för att korrekt förstå Vattenbärarens "lokalisation" i det planetära (Jorden) 11e huset. För Henrik Jönssons sinnelagshoroskop ger månascendenten bara en skugga av husen. Kalla månkartan en skugga av en skugga!

Med Månen den trägna arbetarens Jungfru (som förstahusankare) fokuserar idealitet helt på tryggheten -  Krabban - och det är exakt vad man kan förvänta sig av en borgare eller libertarian (att skilja från den dekadenta libertarianen som underkänner alla moraliska normer).

Tekniskt blir jag allt mer övertygad om min tolkning (eftersom förklaringar saknas). Alla ascendenter enligt indierna har en VERKSAM ILLGÖRARE som tillfällig ägare till 11e ideologihuset. Varje anstymmelse till ideal skadar alltså ascendenten/kroppens libertarianism/personliga frihet. Det är just vad logiska ideologier (om de är värda namnet) syftar till: att begränsa individen så att inte kollektivet (och därmed alla, individen inräknad) kraschar och brinner. 

I den meningen är Jungfrun som ascendent en riskabel ascendent - slavens/undersåtens självtjänande instinkt hotar helhetens bästa samtidigt som dess vagt utvecklade ideal trots allt handlar om trygghet för hushållet (där den slavar). Jungfrun i 1a huset illustrerar alltså ett livsöde som via 11e-hus-Krabban ska lägra sig bli mindre självfixerad genom att ta familjebildningen eller tjänandet av en liten klan/grupp som sitt sociala rum och den vägen lära sig att självförsakelse inte är "döden" utan att kollektivism faktiskt är den djupaste sanningen. 

En "Jungfru" måste lära sig bli mer "Moder" (Krabba) som sörjer för hela sin värld (hushållet). Klarar inte Jungfruascendenten denna måttligt avancerade uppgift lär det bli en återfödelse med samma uppdrag.

Problemet här är att Jönsson går FRÅN Månen till Solen i  kollektivistiska Vattenbäraren men ser Solen (den egna själen!) som en fiende (6e fiendehuset). Detta måste vara en av de mest självmotstridiga sol- och månkombinationerna en återfödd själ kan få att brottas med. Det är uttryckligt en typ av karta som antyder "dålig karma" och mycket i detta liv att lära om och lära rätt den här gången.

Övriga ingredienser i Ljuset (Saturnus i Tvillingarna, Jupiter/Venus i Fiskarna) är sekundära jämfört med Sol/Månens "icke-relation" och särskilt då exakt tid krävs för att ranka förnuftsprincipernas inbördes styrkeförhållanden.

Inga kommentarer: