Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 januari 2012

Värvad av själve chefredaktörn

Jag vet inte vilka som skriver artiklarna på Wikipedia. Är det halvkänt folk som förevigar sig själva? Borde man som privatperson hoppa på tåget och blåsa upp sig själv en smula? Är det så det gick till i fallet med Expressen-journalisten Niklas Svensson, vars artikel beskriver hur han headhuntades till skräptidningen av ingen mindre än chefredaktör Mattsson själv - mannen vars ovilja att delta i det interaktiva medielandskapet fortfarande märks i nätupplagan.

Ingen annan dagstidning ser ner så mycket på de svenskar som skriver i bloggosfären som denne Mattsson - sett till hur sällan någon orkar knäppa på Twingly-funktionen för interaktivitet kring tidningens propagandastycken. Trivianyheter går det att kommentera - ibland - men absolut inget som har med politik att göra. Där vill diktatorn Mattson ha enda och därmed sista ordet. 

Det är ren envägskommunikation i Thomas Mattssons värld. Ren megafon. Inte förvånande att han har den introverta Solen i Jungfrun och den maximalt härskarinriktade Månen i Stenbocken i sitt horoskop! En själlös stenstod, kär i makt och politik och utan nämnvärda kulturella intressen, ett av många skräckexempel på varför medierna gör idioter av svenska folket om de i sin tur inte har vett att minimera sitt mediabruk.

Så det är troligen ett geni på samma nivå, den här headhuntade Svensson, som sedan skriver sin egen lovprisning på Wikipedia. För ingen annan än ett outvecklat ego skulle kunna uppgiften om Mattson värd att rapportera.

Det finns bara en Niklas Svensson rätt år och med rätt stavning så jag tror bestämt att den här 1973:ans Mars i Väduren (rabiat egofixering) pekar på en positiv identifiering. Och när man ser att också han är Jungfru - som polarn Mattsson - då är jag helt säker.

Vad är det då för fel på den här mannen som skickar ut löjliga enkäter i syfte att så split och underminera socialdemokratin (bloggaren Peter Högberg visar tramset mitt i den Expressen-bloggens eget kommentarfält)?

Jo ett fel påtalar kommentatören Patrik_E:

"De som läser detta ska veta att den här enkäten är utformad på ett sätt som omöjliggör för de som stöder Håkan Juholt att svara på den. Det finns inte ett enda svarsalternativ som säger att vi stöder Håkan och därmed har många helt enkelt valt att inte besvara enkäten."

Men jag tänkte mig närmast astrologiska problem hos journalisten...

(Expressen-bloggen urartar efter dessa två informativa kommentarer - det är generande att se vilken apskock som hittat högern som sin första och kanske sista religion. Är svensk ungdom så här dum i huvudet nuförtiden?)




Månen med Saturnus och Ketu. Mannen är en pennalist, han vill straffa folk. Hur kan jag säga det? Jo, jag har Saturnus opposit samma Måne i kritiska Tvillingarna och i 270 graders vinkel till Rahu och jag söker blockera eller hålla fast den giriga Rahu redan innan den nått så som i den här filurens fall.

Intuitivt vill jag dock göra en klar distinktion mellan de båda versionerna, Niklas Svenssons komplex i skribenttecknet Tvillingarna är att han är maktkåt - den hungriga Månen identifierar sig med Mattsson ("värvad av själve Mattsson") och på myntets andra sida ser vi den klassiska typen som, när han rövslickat uppåt (fast här som Mars-Vädur mer i syfte att förhärliga sig själv) måste sparka nedåt. 

Journalistens välvilja (Jupiter) presterar på bottenläge de år är fallen i Stenbocken. Istället kåtar den upp sig över en plats i hackordningen. "Expandera i ritning mot maktens tinnar och torn..." Ingrediensen är en bra grundplåt för de pompösa och fisförnäma. Studera hur George Clooney med den här placeringen dock har tillräckligt mycket humanitet att använda Hycklaren på ett humorisitiskt sätt i sina rollgestaltningar! Utan humor eller talang, som i Niklas Svenssons fall, blir det bara riktigt tråkiga människor.

Både Solen och Månen baserad på kyliga och kritiska Merkurius kan bli riktigt ruskig om Merkurius är dysfunktionell. Det såg vi i valhoroskopet 2006 när en ren lögnare vid namn Reinfeldt tillvällade sig makten i den märklig svacka i den svenska folksjälens formkurva. Tydlig emfas på Tvillingarna och Jungfrun på den kartan.

Här då? Ja nu är det ett Chandra lagna-horoskop som använder Månen som ascendent för att se psykets upplevelse av de tolv husen. En intressant men inte helt säker metod! Enligt samma resonemang som i länken just ovan kommer vi till exakt samma slutsats här, fast på lite andra vägar.

Den variabla (moraliskt indifferenta) Merkurius är en kraft för det onda, vilket ger oss en skribent med ont i sinnet, en illvillig människa. En sådan som gärna tummar på det journalistiska uppdraget för att få vara med och driva politik! En som aldrig borde ha fått bli journalist. Men Mattson en av Sverige flera drevtidningar, såg ett värde i en sådan här.

Merkurius ägarskap över första kona-huset ger den en lätt puff i godhetens riktning (se nämnda inlägg för argumenten). Men kombinationen med naturliga illgärningsmannen Solen i fjärde hörnhuset nollställer i princip all godhet. Och då ska vi minnas att Merkurius natur är kritik och att så splittring. Sådan är naturen hos det diskursiva intellektet (logiken) - den särskiljer, den vet inget om kärlek eller hur man hittar beröringspunkter.

Det som definitivt får Niklas Svensson att sälla sig till de destruktiva människornas skara är att det ena merkuriska tecknet härbärgerar ett sinne som tenderar mot det onda pga ingången till en nymåne (Månens ljus i avtagande). 

Därtill är Månen under attack från den själlösa Saturnus - att Saturnus kallas Själens Form innebär inte att den känner något och jag använde just ordet "själ" på ett vårdslöst sätt, som uttryck för känslosamhet eller mänsklighet. Det har ju att göra med att Månen härskar över Vattentecknet Kräftan som står för förmågan till empati med de egna. 

Men till och bland de egna är den här Svensson ett ovanligt kallt och avmätt stycke! Saturnus är ett freudianskt överjag som heter duga i närheten av sinnelagets Måne, och hela anrättningen är dessutom remarkabelt kallsinnig till följd av den halshuggna Ketu. "Couldn't care less." 

Tveklöst var Svensson en gång en pojke som for illa av en frånvarande fadersgestalt och umgänge med en förbittrad/kuvad mor. Det ser helt enkelt ut som han är känslostörd sedan unga år. Och sen ska han ut och slakta politiker eller hela partier med sin vassa skrivarpenna. Bevare mig för psykopater inom journalistiken. Bevare mig för problembarn som söker högerpolitik för att revanschera sig i vuxen ålder.

Men han har ju Venus i härskarläge i Vågen - precis som t.ex. Håkan Juholt??? Är inte det ett toppbud om genuin förbindlighet och rättvisepatos.

Mars krigiska egoism blockerar och stör den mentala balansen i det här fallet. Jämför Juholt vars Månen i Väduren tvärtom LYSSNAR på andra, kanske lyssnar lite för mycket till och med. Det är det som kallats flip-flop-tendensen i borgerliga medier, eftersom dessa högermänniskor är rena skitar. Sedan när blev det fult att vara en genuin människa? Den ormlika Reinfeldt som tränar in varje replik i förväg eller vägrar intervju för att han inget klarar spontant - bevare mig väl för sådana! Där är hotet mot landet.

Inga kommentarer: