Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 12 januari 2012

Presidentfrun: f.d. lösaktig, nu korrumperad

Alls ingen lättsam kändiskommentar utan en meditation med förfärande implikationer!

*****

Den enda anteckningen jag sparat om franska presidenthustrun Carla Bruni, var att steget från sexuellt vidlyftig rockgroupie in i politiken följdes av en kraftfull mörkläggning av hennes förflutna. 

Sådan här Orwellsk historierevision har börjat dyka upp även i Sverige: hur många enkla röstberättigade på högerkanten förstår egentligen innebörden av det vänsterbloggar raljerat så mycket över: att Fredrik Reinfeldts bok "Det sovande folket" (med benäget bistånd från propagandaormen Per Schlingmann) från 1993 plötsligt försvann från landets alla statsbibliotek? Vad säger det om herrarna Reinfeldt och Schlingmann. Det är obehagligt, minst sagt!

Nu anklagas den fd sängkamraten till celebra rockkändisar för vänskapskorruption (DN) och det kan meritera en snabb granskning av födelseögonblicket. Med officiell födelsetid (som så ofta i det astrologiskt och kulturellt intresserade landet Frankrike) kan vi dessutom använda en specialmetod som den indiska justeringen av planeternas egenskaper beroende på om de världsliga sektorer (hus) de äger "smutsar" planeterna. 

Det är den här typen av finjustering som kan avgöra om en människa en "dålig dag" ändå beter sig okej, eller om vågskålarna tippar över i riktning mot omoral. 

Vi har i Sverige tyvärr vår egen statsminister som exempel på när omoral och lögn lyser som ett Kainsmärke på hans panna. Och vem kan betvivla denna typ astrologiskt finlir efter att ha sett hur hans "arbetslinje" gjort livet hemskt för fattiga, sjuka och arbetslösa svenskar. 

I dessa tilltag (som han kallar att "säkra välfärden"!) följer han bara den tills nu rådande globala marknadsliberala vinden. Den har piskats upp av dem som inte är nöjda med att bli rika utan vill blir snuskigt rika och som inte skyr några medel. Kan inte maskiner maximera profiten tillräckligt kan man förbättra för sig själv på andras bekostnad. 

Dessa är Rovdjur som paradoxalt nog själva är "de tärande" - ett skällsord som den svenska högern förr riktade mot t.ex. vårdanställda (statsanställda) och där vi nu ser hur de ville ha det: chockerande inhuman privatiserad åldringsvård, som lämnar samhällets gamla och sjuka i eländigt skick pga underbemanning och vinstkrav från ägaren! Folk dör av undernäring i privat regi! 

Så jo, nog stämmer den indiska astrologin som sätter ett stort rött kryss över hela Reinfeldts nuna och förklarar honom driven av själviskhet i dess ondskefullaste form! (Mars som både essentiell och verksam illgärningsman i hans första hus för jaget och dess förståelsehorisont).

Kan Carla Bruni verkligen toppa en sådan astrologisk röta?


Med en placering i Jord respektive Vatten måste Carla Bruni ändå tydligt sägas tillhöra den mest energiska positivt polariserade Eld/Luft-typen. Som i kulturbråket mellan höger/vänster i Sverige just nu, såg vi en författare som bekände sig till högerideologi och bara utnyttjade problemen med Slussens ombyggnad för att i DN breda ut sig på tre hela sidor och "träna på" sin nya högeråsikt. Så typiskt en lättviktare av bara tomluft och het eld (varmluftsballonger stiger och tappar markkontakten).

Båda de namnkunnigaste "vänsterartisterna" som stod upp mot honom, Sven Wollter och Dag Wolger, omvittnade den "negativa polariteten" Vatten och Jord, vilka sjunker ner och blir substantiella och än lite långsammare. Men de representerar det som de "vettiga" Eld/Luft-människorna tidigare realiserat på en abstrakt nivå. Jord och Vatten bildar den konkreta verklighet som gemene man har att förhålla sig till.

I den meningen tillhör Carla Bruni den intellektuella överklassen och hon har haft en karriär som musikartist. Att hon är ett vackert ansikte som framgångsrika män klungas runt ser man redan av Månen (kvinnlighet) i majestätiska Lejonet i kombination med framgångsalstrande Jupiter.

Och det är här kritiken riktar in sig: välgörenhet ligger distinkt under välvilliga Jupiter och Månen står på det individuella planet för "nära och kära". Korruptionen ska ha bestått i att hon använt pengar från sin egen välgörenhetsorganisation för att gynna sina vänner!

Förutom Månen/Jupiter blir 11e huset för organisationer viktigt. Ja, 11e som "förmögenhetsansamling" har dessutom Jupiter som "hussignifikator", så konjunktionen Månen-Jupiter är dubbelt viktigt.
 
Elfte huset för organisationer och ideal är lätt som en plätt. Elfte är här Väduren men huset gör dess tillfälliga ägare verksamt ond. Nu är redan Vädurens härskare Mars en naturlig illgärningsman, så precis om i Fredrik Reinfeldts fall kan vi räkna med oegentligheter överallt där Mars har en hand med! Och missa inte att den onda Rahu står i 11e huset som en slags zoom-faktor 1000! Särskilt i organisationsfrågor skulle Mars ondska bli synlig.

Mars anses ovanligt stark ("upphöjd") i Stenbocken, det extremt maktorienterade tecknet. Vad värre är att den redan uttryckliga källan till tamasiskt mörker och omoral befinner sig i horoskopets med marginal värsta hus, det åttonde skorpionhuset för korruption (och slutlig död). Här är komposthögen för saker som redan är så långt gångna att det bara är att låta dem ruttna klart. Kanske blir det förbättring i nästa liv på jorden...

Mars disponent är här maktorienterade Saturnus som i egenskap av tillfällig ägare av det åttonde anses som neutral (huset är ont och planeten är ond, så de kvittar mot varandra). Men Saturnus är placerad i tionde huset för makt
så vi börjar nu se en perverst maktfixerad kvinna! Att knulla runt med rockstjärnor som Mick Jagger var ingenting, något mindre än presidenthustru dög inte! 

Det är fascinerande hur astrologin gång på gång avslöjar hur de som söker makt är de mest förstörda och sämsta själarna. Men Platon noterade redan för 2300 år sedan att äldre själar taggat ner och inte längre strävar lika hårt. De här lättkorumperade varelserna har inte ens börjat förstå livets spelregler än. De är offer för den yttre framgångssagan.

Problemet är när ingen av de äldre själarna engagerar sig längre. Då får vi statsmän som Fredrik Reinfeldt eller president Nicolas Sarkozy, vars horoskop i delar påminner om Reinfeldts - båda har privatistisk och narcissistiskt självmedveten Jungfruascendent. Båda har en stendöd välviljeplanet i 30e graden av respektive tecken. Reinfeldt, när inte propagandamininsterna Schlingmann var till hands att regissera honom i förväg, sade i DN att de som stöts ut i hans samhälle, "får väl ta hjälp av anhöriga"!

Pga av den mäktige Sarkozys symboliska närvaro i Carla Brunis horoskop kan man fundera över hur det som ropar korruption i hennes födelsekarta möjligen även är makens korruption. I Sverige låter Reinfeldt den synnerligen obehagliga ministern Tobias Billström stå för en del av Reinfeldts egen hjärtlöshet i invandrarfrågor; i Frankrike är det Sarkozy själv som fördriver romer. Europa är nu snuddande nära den situation som rådde runt Andra världskriget.

Tänk att det var centerrookien Annie Lööfs brittiska idol Margaret Thatcher som formulerade denna klasskapande nyliberala doktrin som bryter ner samhällen och skapar social oro! Jag trodde den kom från USA, men någon tidningsartikel rättade mig.

President Reagan fascinerandes av järnladyn som drog ner alla sociala utgifter och framskapade ett helt brittiskt folk av fattiga obildade och farlig fotbollshuliganer. Grattis Annie Lööf, du har verkligen valt politisk ideologi med känsla för vad som har en framtid!

Carla Brunis instinktiva dragning mot stora och framgångsrika män då (Månen/Jupiter) hur fungerar den i termer av indiska tolkningsregler?

Som naturlig välgörare får Jupiter se sin verksamma natur omkastad eftersom den här äger två hörnhus (7e och 10e)!
Kvinnans sinne och begärsnatur och förhållande till sin inre krets (allt "är" Månen) är således uppfyllt av en Jupiter som vill växa och expandera till vilket pris som helst. Vilka giriga och härsklystna vänner! 

Den här placeringen förklarar också hennes tidigare karriär i sängen med kändisar. Lejonet är dock ett älskarens tecken och här hamnar Månen/Jupiter dessutom i det onda tredje huset som har mycket med korruption att göra. Det är ett naturligt köpmanshus och det anbudsförfarande DN beskriver liknar den röta som pågår i moderata Stockholm för närvarande. 

Fredrik och Filippa Reinfeldts moderata Täby kommun utreds för närvarande för skumma anbud och underpriser. Att svenska folket inte bryr sig om det ledande partiets rent kriminella grundton är nu inte att undra över. ALLA sekulära stater misslyckas eftersom moral inte kan grundas på mänsklig (humanistisk) grund. Människan har ingen som helst respekt för det en jämlike har "tänkt ut" - respekt, moral och laglydnad kommer enbart med den vertikala axeln. Som t.ex. antikens kosmos ansåg att Guds lagar styrde universum och att zodiaken har ett hemligt budskap om människans korrekta väg genom livet. 

Kan man, som den här bloggen i viss utsträckning gjort, statistiskt påvisa att zodiaken faktiskt "fungerar", då har vi inget mindre än en antydan om att det finns en högre och objektiv morallag! Och det bör människan respektera. För traditionen säger också att lögaren och egoisten samlar negativa meriter vilket kommer att försämra återfödelsen, om inte nästa så kanske nästnästa. Universum är ett gigantiskt pussel som hela tiden läggs om och där varje ögonblick betyder något!

Så... Carla Bruni har på alla de punkter vi förutsatte oss att granska, 11e organisationshuset, välgörenhetsplaneten Jupiter, Månens innersta umgängeskretsar ("blod är ju ändå tjockare än vatten"-mentalitet), befunnits skadad. Kvinnan ÄR korrumperad. Och vad hjälper då ett vackert ansikte? När själen når "andra sidan" kommer istället Korruptionen att vara den fysiska kroppen på den nivå. Och Korrupta Kroppar är lika anskrämliga i andevärlden som svåra handikapp i vår. I skam över att se ut som hon gör, kommer den själ som en gång tillhörde säsongsblomstret Carla Bruni att börja sjunka ner mot de tamasiska helvetesvärldarna. Vem vet, i nästa återfödelse kanske hon också föds med storkorset i Mörkrets kvalitet, som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg?


Inga kommentarer: