Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 8 oktober 2011

Juholts svarta fredag & penningens Venus

Är det mer än en slump att Håkan Juholt fått en mer än lovligt besvärlig start på sitt partiledarskap? Tillmäter man det symboliska universum och en symboliskt fattad tidsström någon betydelse (dvs. allt är föreställningar i vårt medvetande, bara en död människa frånkänner livet en inneboende mening), föddes han under ett dygn 1962 som var rena gungflyet.

BÅDA LJUSEN ÄNDRAR KARAKTÄR INOM LOPPET AV TIO TIMMAR.
Det börjar strax före halvåtta på morgonen när sinnelagets Måne lämnar den empatiska men därmed också lättrörda och ibland röriga Fiskarna och tar sig morsk ton som det nyfödda och frimodiga barnet Väduren. En utåtriktad och direkt placering som jag tidigare gissat på därför att han varit direkt och skarp i sin kommunikation. 

Å andra sidan har hans första halvår mer och mer indikerat ett flängande hit och dit vilket faktiskt gör att Fiskarna inte är en helt orimlig månplacering. Det tecknet bjuder för övrigt på äkta empati med de som har det svårt. Den goda retoriken behåller horoskopet oavsett månplacering genom en energisk Mars i Tvillingarna (kommunikatörens tecken).

Sedan händer det igen. Ganska exakt klockan 17.00 har så Solen gjort sitt i ledarens tecken Lejonet och går in i undersåtens Jungfru, tecknet vi sett göra så illa från sig som måntecken (men inte soltecken) i den meningen att den som instinktens tecken tydligt visar Jungfruns mest privatistiska och egoistiska sidor, fifflaren inom människan om man så vill.

Så många tusen sidor bloggtext har skrivits under så snabba koncentrerade "utbrott" under 2½ år att jag bara minns två tidigare fall där jag beklagat svårigheten att säga något utifrån ett helt lealöst dygn: läkaren och ateisten (Humanisten) P.C. Jersild samt filmaren James Cameron (The Deep, Avatar och många fler).

*****

Bara en kort observation som visar hur "stjärnorna skriver livets undertext" om inte mer!

Här är Juholts födelse matchad mot tioslaget då han höll presskonferens om sitt "slarv" med full hyresersättning fast sambon bodde på samma adress.



Dubbelkartan är inte helt intuitiv eftersom Juholts födelsedag med förmodad Måne i Väduren definierar hans i det här fallet lunära eller psykiska ascendent - Väduren i första huset. Men den yttre planetkretsen är fredagens, och i Stockholm vid tiden för presskonferensen steg Vågen i öster. Horoskopet för transiterna är således upp och ned.

Men när man vant sig hoppa mellan perspektiven visar sig något högst intressant: konferensen börjar samma minut TIDEN själv säger att 16° Vågen är det som gäller. Och Håkan Juholt föddes då Vågens härskare, partnerskapets och pengarnas planet Venus låg i Vågens 16e grad.

Och om man för sin inre blick vänder det yttre horoskopet 180 grader inser man genast att det är en katastrofkonferens: på stockholmshimmelens tionde upphöjda hus för prestige och anseende hittar vi skandalernas planet Mars. För närvarande är den fallen i Kräftan, tecknet för det privata och för boendefrågor!
Denna olyckskorp kastar nu sitt onda öga från upphöjd position NER MOT Stockholms östra horisont där just Venus börjat stiga i öster. Notera hur exakt Mars onda "angulära" vinkel mot Vågen är när konferensen går igång, bara en grad förbi exaktitud.

Lika intressant är  det att se att Jupiter för närvarande passerar Väduren under cirka tolv månader. Detta borde innebära framgång för Juholt på ett personligt plan förutsatt att han har Månen i Väduren. Naturligtvis har han blivit vald till partiledare under denna tid, men medierna har också lyckats gräva fram någon oegentlighet hans sambo gjort sig skyldig till, och här är återigen Venus i Vågen som partnerskapets tecken aktiverad.

Juholts Måne i Väduren opposit Venus/förhållandet. Och så, när Jupiter står extra stark, precis i mitten (avashta-läran) av Väduren och dessutom ännu mer stark därför att den f.n. är retrograd på himmelen - och i närapå gradexakt opposition till Juholts medfödda "pengar och partnerskap" - då släpps nyheten.

Den här fredagen, ur Stockholmshoroskopets perspektiv, befinner sig alltså Jupiter i sjunde partnerskapshuset (och även Juholts medfödda Måne för hemförhållanden). Och Jupiter har som bekant med "lätta pengar" att göra, den står i olyckliga fall för en klipparmentalitet. Möjligen också för rent slarv eftersom den avskyr att läsa manualerna och brukar höfta till saker med sitt typiska hopp ställt till att den är just Jupiter, den lyckliga stjärnan. Det var den inte Juholts fall. Inte den här dagen. Det är Saturnus, noggrannhet och pliktkänsla, som excellerar i väster, inte chanstagaren Jupiter.

*****


I medierna:

SvD & Expr: Juholts hyresersättning ska granskas

AB 1: "Juholts svarta fredag" (punkt för punkt)
AB 2: "Fusk ända sedan 2007"

Inga kommentarer: