Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 12 oktober 2011

Den onda sjukvårdschefen

En upprörande artikel på Lasses blogg om girigbukar och skymning över Stockholm. T.ex. Capio - det privata vinstdrivande företag som ligger bakom St. Görans sjukhus i Stockholm och sedan 11 år rakar åt sig miljon efter miljon i vinster och bara betalar fickpengar i skatt tillbaka till samhället. Här är Fredrik Reinfeldts favoritsamhälle - idel parasiter som likt en cancertumör bryter sönder hela samhällskroppen. 

Reinfeldts ideologi, om inte folk vaknar upp och väljer en rättvis och framåtsyftande ny ideologi, kommer att ha brutit sönder samhället inom ett årtionde. Kvar blir "de som har" och "de lottlösa" och inbördeskrig, misshandel, rån och, ja, bombdåd mot medelklassens skyddade kvarter. Reinfeldt har ingen aning om vad han har sjösatt, han är helt enkelt för dum och korttänkt.

Sjukhus-vd:n har ett horoskop som kunde ha varit så bra, stark betoning på de långt framskridna och idealistiska tecknen Stenbocken och Vattumannen. Men så kollapsar hela himlen genom den förrädiskt egoistiska placeringen Mars i Kräftan som derangerar hela Vattuman-konceptet, hela tanken om "ett folk under samma flagg". Den falska Kräftan - särintresset - vill ha SIN fördel. 

Här ser vi VAMPYRISM i ett nötskal. Mycket möjligt kommer den här människan att dö i cancer som tack för sina synder. Det är en extremt derangerad grundmentalitet som syns i det här "dissociationssyndromet" (Vatten/egoistisk instinkt attackerar Luft/ideologi). Självförljugenheten är total. Hon tror säkert hon står för något gott bara för att det står "sjukhus" klistrat utanpå det här mjölkarprojektet.


Annika 'Fallskärm' Falkengrens giriga Måne med hungrande demonen Rahu i Kräftan är ett bra jämförelseobjekt med den här Mars-Rahu. Frågan är om inte sjukhus-vd:n är moraliskt värre eftersom horoskopet signalerar en korruption av de höga ideal som de sena saturniska tecknen egentligen signalerar.

*****

Bara tre fall av den mentalt störda Månen i Vattumannen angripen av både Mars och Rahu från det tecken sinnelaget disponerar hittar jag bland mina 5300 beräkningar. Det har att göra med att mötet mellan Mars och Ketu i just detta tecken inte inträffar särskilt ofta. Och än svårare blir det om man också vill se psykets Måne (viktig för omdömet!) slaktad på detta sätt! (Notera att Mars angriper även Saturnus, Månens/psykets disponent.)

Alla tre träffarna härrör sig därför till samma generation och alla tre omvittnar ett klart störd omdömesförmåga!

Anonym 1; 5.12.1962
Aubrey de Grey;20.4.1963
Anonym 2;21.4.1963

Anonym 1 var en sedeslös människa som vanemässigt använde abort som preventivmedel, exceptionellt omogen. Saknar information om vad som hände bortom 30.

Abrey de Grey (kommenterad här) är en patologisk hippietyp som uppenbarligen helt fastnat i myten om "den odödliga människokroppen", dvs. ett allvarligt fall av bortträngning eller dissociation från dödens fakticitet. Ännu ett hälso/sjukvårdsrelaterat fall skulle man kunna säga.

Anonym 2 var en sedeslös människa som pga. någon mental skada vägrade män men istället samlade på barn med olika fäder av olika nationalitet. Ett tredje märkligt fall som relaterar till kroppen och biologiska funktioner! 

Minns att Kräftan symboliserar NATUREN, medan Mars står för olyckor mot psyke, natur, organiskt liv, med mera.

Som den skicklige brittiske astrologen Charles Carter sade om de avslutande "universalistiska" tecknen i zodiaken: "när de bryter ihop gör de det rejält". Då kan man förvänta sig de mest bisarra ideologiska konstruktioner för att dölja grundläggande själsliga skador. Det vore spännande att veta vad som gått så kapitalt fel i sjukhus-vd:ns liv för att man ens kommer på tanken att profitera på andra människors hälsa!

Dessa är syndarna i vår tid, Fredrik Reinfeldt och hans sympatisörer. Jag törs inte ens tänka på hur sådana här själar kommer att reinkarnera - till vilka roller och i vilka samhällen de kommer att släppas fram. Ett är säkert, de kommer att återfinnas på den absoluta botten i dessa kommande samhällen - och ingen kommer att sträcka dem en hjälpande hand. De kommer att få den Mad Max-tillvaro som de förespråkat.

Är det till och med så lurigt att man kan återfödas BAKÅT I TIDEN finns alla möjligheter att droppa av sjukhus-vd:n och Reinfeldt i något ålderdomligt krig mellan kannibaler så att de kommer att kokas och ätas levande för den gemena själviskhet de producerade i ett land som hette Sverige långt fram i tiden. 

Det enda som säkert kan sägas är att de i detta nu bygger på sina kommanden helvetesvärldar. Åsynen av ett svårt dissociationssyndrom i horoskopet visar påfallande ofta att lögnaktigheten nått en smärtgräns och att själen är på väg att klyvas.

*****

Ett annat graverande fall av egennyttans Kräfta som säkrar sitt eget bakom en dimridå av falsk ideologi: Humanisternas ordförande: Christer Sturmark. Här uppstod istället problem med sannfärdigheten i uttalanden i sakfrågor och en häpnadsväckande "förmåga" att skapa projekt som andra människor förlorar investerade pengar i. De ideologiska konstrukt han hänger sig åt förblindar därtill hans vilja att ta reda på var t.ex. vetenskapen egentligen säger om fenomen Humanisterna slentrianmässigt förnekar (i linje med sin obsoleta 1800-talsmaterialism). 

Han beter sig kort och gott ungefär som Fredrik Reinfeldt, vars Sol i Vatten och Måne i Luft också resulterar i en ideologi som helt enkelt inte fungerar i verkligheten. Så det slutar med att Reinfeldt pytsar fem j***a miljarder på restaurangnäringen - dvs. på sitt eget soltecken Kräftan (magen, trygghet åt det egna kroppssystemet)! Reinfeldt är en parodi och sjukhus-vd:n hans högra hand i den upp-och-ned-vända värld där vi uppmanas att slåss om att sno åt oss så mycket vi kan innan allt rasar.


OBS. Det existerar en annan sort av "Vatten/Luft"-störningen också: de som är neurotiker utan att urarta till fullfjädrade skitstövlar. Ofta för att de inte har nerver att gå ibland med den cyniska livsstil som jag skissat på sedan senaste valet på den här bloggen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner själv en person som är född 5/12 -62 och alltså kvalar in till listan. Jag känner honom bara ytligt, han har ett vanligt jobb och extraknäcker lite som trubadur, men det speciella med honom är att han har ett medfött hjärtfel och är opererad tre gånger, den senaste nu i år. Han säger dock själv att han inte har några större besvär av det.
S

Anonym sa...

PS: Ursäkta, det ska vara 4/12 -62, men månen är obestridligen i Vattumannen.
S

Seaward sa...

Hmmm, kanske hjärtat (Solen) och fallna Mars är tillbaka igen? Temat är återigen hälsorelaterat!

Minns mina flera inlägg om fallna Solen och hjärtåkommor för länge sedan och hur t.ex. unga Vågen Brittany Murphy dog när fallna Mars i Kräftan strålade mot hennes Sol.

Jag tänker också på stormen kring Juholt, Venus-Våg med Mars-Kräftan mot sig just nu, och den högröda skrikande Sol-Kräftan Reinfeldt i debatten igår - Mars passerande genom hans tecken just nu. :-)

Seaward sa...

PS. Jag tror Vågar har en förbisedd sida av aktivism, Venus tyder ju på fred och lugn och komfort. Men det kan vara rättvisepatoset (som jag tror är helt äkta hos Juholt redan genom enbart Venus i Vågen).

Ibland galna aktivister, jag tror bloggen innehåller några men minns inte längre vilka.