Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 juli 2011

Den samvetslöse tidningsredaktören

Andy Coulson, den arresterade redaktören för News of the World (DN, Expr, AB, SvD), visar sig ha ett psyke bloggen redan påvisat ha en näsa för ljusskygg aktivitet. 

Vid första testet av knappa 200 brottsdömda återfanns Månen (sinnelaget) i den kritiska analytikern Jungfrun - på sin "friska" sida känd för att producera utmärkta matematiker men tyvärr också klentrogna ateister och skeptiker. Kriminalitet och ateism hör naturligtvis ihop eftersom ateismens motsats, en religiös grundsyn visat sig gå hand i hand med högre tillfredsställelse med livet och en mer ärbar livsstil. 

Vid uppföljningstestet med 50% mer data sjönk Jungfrun något men behöll med den ökända Mån-Skorpionen ändå tätplatsen för sociopatiska sinnen. Vad på brittiske tidningsredaktörens himmel som gör att just det här Jungfru-psyket kan misstänkas tillhöra den bedrägliga typen kan ses av kringbudskapen.




Sinnelaget/Månen angrips av inte mindre än tre naturliga illgärningsmän, hetsaren Mars, ränksmidande och kalkylerat bedrägliga Saturnus, samt Drakhuvudet, vars ambitioner är omåttliga! Drakhuvudet eller norra månnoden indikerar att den irrationella själen förhäver sig i förhållande till människans rationella väsensled.

Inget kunde väl stämma bättre när vi talar om tabloidpressen, som lever på det mest obildade packets inre tomhet och därav följande behov av ny skräpinformation för sinnena att tugga på i åtminstone någon minut. 

Vår födelsehimmel är en projektion inifrån vår egen själ! Vi riggar vår "miljö" innan vi kliver in i den för ännu ett varv på livets teater. Långt över huvudet på dagens materialister och skeptiker. Men låt biologerna pillra i molekylerna. Det är deras våta dröm, fallna själar i gyttjigt Jord och Vatten som de är - precis som den här slaskjournalisten Coulson!

Jag ger inte Jupiter i Lejonet någon kredd för något i det här horoskopet annat än "lätta framgångar via celebriteter/Lejon" - det är den deprimerande basala nivån i Jord och Vatten som satt ribban för horoskopets inneboende driftighet.

Intressant också att ett äkta Sol-Lejon - Hugh Grant - kommit att figurera starkt i historien.

Se även Rebekah Brooks - tidigare redaktör på News of the World, nu kallad till förhör.


*****


Fördjupning om samvetet och dess indikationer

En himmel utan exakt klockslag räcker inte hela vägen, men använder vi psyket/Månen som provisorisk markör för individen själv, kan vi ur nionde huset för samvete utläsa ett budskap om den tillfälliga härskaren Venus verksamma natur: Venus är en källa till gott. 

Så vad är problemet? Hur kan Coulson ha sjunkit så lågt i dyn?

Det enklaste svaret är horoskopets allmänna tonläge. Det domineras verkligen av Jord och Vatten, elementen som betraktas som sublunära, fallna in i materialism och pragmatism. Screw conscience! Här har vi fakta om lejoncelebriteterna och praktikern som styr en Jord/Vatten-människa kan bara inte låta bli att använda materialet. Materalismens jakt på förräntning på investerad tid styr ofta den här typen. 

Jungfrun är det mest profitlystna av alla tecken och inte t.ex. Lejonet där kreativiteten är sin egen belöning. Med Vågen, bortom Jungfrun, hittar zodiakens berättelse äntligen fram till kuren på den tillfälligt förhöjda privatism som Jungfruns tecken indikerar: vågskålarna indikerar rättvis handel där alla känner sig tillfreds eftersom det både finns ett tagande och givande och inte som hos Jungfrun (Reinfeldts ascendent), bara en vilja att berika sig själv. 

Se Nanne Grönvalls fina debattartikel i dagens Aftonbladet om rättvisa i samhället. Hon har Månen i vågskålarna - och balansen fungerar bättre i hennes fall än hos Reinfeldt!

Nionde husets för samvete kan därför ses som bara en "finjustering" av det allmänna tonläge horoskopet som helhet indikerar, och i med en månascendent är vi inte ens säkra på att vi har rätt niondehussignifikator. Den provisoriska samvetsindikatorn måste testas mot verkligheten.

I Coulsons fall finns ännu ett bekymmer: Venus lämnar ett skadat läge i Skorpionen strax före klockan åtta på morgonen och når en neutral position i Skytten. Vi vet med andra ord inte ens säkert var Venus befinner sig. 

Skulle redaktören vara född tidigt på dygnet är samvetssignifikatorn, fastän på hans sida, skadad och baserad på disponenten Mars som ställer till osedvanligt mycket skada (och med Jupiters stöd är framgångsrik i detta).

Skulle Venus stå i Skytten disponeras den från Jupiter (samvetets naturliga representant) men här skadad av omoraliska Mars! Okej, lustigt nog spelar det mindre roll i vilket tecken Venus befinner sig, den manipuleras av den kreativa axeln Lejon/Vattuman i vilket fall. 

Och, för en månascendent i Jungfruns tecken är både Mars och Jupiter "verksamma illgörare" i Coulsons fall. Detta synes avgöra saken. Venus är på hans sida men samvetet är i djupet korrumperat!

Jag har nämnt det tidigare, men att använda Månen som personlig signatur fungerar faktiskt! Alla som med Coulson föddes till jorden under drygt 2 dygn delar samma psyke och skulle enligt Chandra lagna-metoden ges samma korrupta samvete! Världssjälen är "sjuk" dessa två dygn. 

Men alla som föddes de här dagarna 1968 har (i teorin) inte agerat ut den psykiska delen av sin natur. För att veta vilka som undgår periodens förbannelse måste man emellertid ha det exakta födelseklockslaget. De med en undanskymd eller nedprioriterad Måne under dessa dygn har förutsättningar att klara sig bättre än de där psyket tillåts spela förstafiolen. Journalister har per definition med Månen att göra, eftersom Luna är de blinda massornas tecken - den hungrande och idéfattiga publik som läser deras alster. 

I vissa fall, som dessa två dygn 1968, är det således att föredra att de fallna själarna INTE HAR ÅTKOMST TILL SITT INNERSTA eftersom Världssjälen själv är degraderad, utan spinner längsmed andra teman. En blick på tabellen för "verksamma välgörare" visar också att de tre Vattenascendenterna Kräftan, Skorpionen och Fiskarna har Månen på sin sida under dess passage genom Jungfrun. 

Men det är alltjämt så att hela tre naturliga illgärningsman attackerar den! I bästa fall kan man tänka sig att mycket stora själar väljer att födas under en sådan här himmel, för att ta mängder med skit utan att korrumperas och sedan ägna sitt liv åt att arbete med livets solkiga sidor. 

Detta gällde inte Coulson som bara ville berika sig på det dolda snasket! Man kan t.o.m. läsa Jupiter i tolfte huset som "lättköpta framgångar" via lejoncelebriteters hemliga göranden och låtanden (12e). En låg själ som perfekt illustrerar den här födelsehimmelens tillkortakommanden.

Solen i Stenbocken är inte en moralsignifikator, däremot visar den förstås Coulsons maktambitioner. Stenbocken är geten som stångat sig upp till världsbergets topp och tidningen hette som sagt "News of the World".

*****

Föga smickrande för den borgerliga chefredaktören Thomas Mattsson, Expressen, upprepar Andy Coulsons horoskop vad som troligen är hans egna placeringar, fast omkastade. Det var nästan lite profetiskt att om denne Mattsson ställa frågan, "Skulle du köpa en bil av en sådan här?" Britten har nu givit svar på den frågan.

I rättvisans namn ska dock sägas att det är ännu mindre krut i Mattssons himmel än i Coulsons, så jag tror inte ens svensken skulle kunna tänka ut några baksluga metoder att höja upplagorna.

Svenska medier är sjukt mediokra, allt från felstavande och sär skrivande webbredaktörer upp till de flata och endimensionella politiska ideologier som styr redaktionsledningarna. Inte undra på att vi har ett svenskt folk som röstar egoistiskt numera, utan visioner om vad ett liv är utöver privatkonsumtion skulle kunna vara. Läs Nanne Grönvalls mogna kommentarer i dagens AB!

2 kommentarer:

Anonym sa...

När det gäller Nannes artikel så kom jag att tänka på Gustav Fridolin, en annan person som tagit till orda mot nyfattigdomen (bl a i boken Blåsta, om hur sociala nedskärningar har format en generation). Han har mars/merkurius vid Algol och Nanne har som bekant Solen där. "De goda" med Algol aktiverad tar tydligen strid mot sådant som svagare själar besegras av. När det gäller Nanne har hon ju dessutom själv erfarenhet av en uppväxt på samhällets skuggsida. Ändå är det någon svagsint kommentator som svamlar om innehållslös artikel och raljerar över att hon bor i Täby och är svärtdotter till Benny Andersson!
S

Seaward sa...

Luringen Algol har fascinerat mig sedan jag plötsligt insåg att Mona Sahlins troligen mest bara klantiga handhavande av privatekonomin stämde med Mars konjunkt Algol i ekonomitecknet Oxen - plus hennes privatplanet Månen i samma tecken.

Å andra sidan världens bäst betalda tv-skådis Charlie Sheen, vars fixering vid pengar likväl tycks extrem. Någon slags blindfläck - eller vagel i ögat - verkar Algol vara.

Jag har ingen samlad bild av denna stjärna, eller vad som gör vissa till redskap för ett dåligt inflytande och andra till offer.

Nu är inte de här blogginläggen frukten av maximal tankemöda - givet födelseklockslag kan man gå längre i "skuldfrågan", men kommer då säkert att finna att individen både tillfogats skada och sedan för den vidare själv på något sätt.

Varje ord om ett kollektivistiskt samhälle måste ur individualistens perspektiv upplevas som "kriminell stöld": "Rör inte mina surt förvärvade slantar!" Egoisten har ännu inte nått någon avklarnad förståelse av att hans patologiska driftighet som leder till ett tillfälligt överflöd måste betalas tillbaka som apati och svält i ett kommande liv. Dessa är själar helt utan inre balans, grova karma-generatorer! Rajas guna - passionen vållar världen lidande.