Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 27 juni 2011

Lady Gaga - simpel (mega-)snattare?

Märkliga nyheter från underhållningsbranschen. Lady Gaga, vid det här laget stormrik på sina poplåtar, skulle ha satt ockerpris på ett armband hon sålde till förmån för Japans jordbävningsoffer och skimmat eller stoppat överskottet i egen ficka. För detta stäms hon på 32 miljoner av dem som höll i trådarna till insamlingen! (AB, DN)

Extraordinärt nog franska Astrotheme som första sajt på nätet kommit över en uppgift om hennes födelseklockslag. Det här är så färskt att ingen annan sajt ännu har mer än "lunchtidshoroskop" på Gaga. 

Frågan är naturligtvis om Astrothemes födelsetid är korrekt, och samma fråga kan man ställa om alla deras horoskop. Inga källangivelser någonstans. Genom åren har jag hittat någon enstaka felskrivning och vid ett enda tillfälle en tidpunkt för en person som var en vitt spridd men inkorrekt uppgift. 

Sajten är gigantisk och av astrologer och programmerare måste man ändå räkna med någon form av kritisk medvetenhet om vilka uppgifter de tar in och förkastar. Jag har faktiskt sett någon kändis "tappa" ett exakt klockslag och återgå till ett lunchtidshoroskop (tid okänd), så den franska gruppen arbetar uppenbarligen aktivt med sin data.

Det finns en sak som talar för tiden 22.55 och det är att en siderisk Skorpionascendent för Lady Gaga skulle resultera. Den här ascendenten har förekommit i ett enda horoskop tidigare på den här bloggen i samband med snatteri och det var en kvinna absolut inte behövde det: Winona Ryder

Bara häromdagen nämnde jag ett horoskop med Skorpionascendent och Månen i 11e idealhuset i jordnära Jungfruns tecken och vars innehavare var exceptionellt snål. Vad jag inte sade då var att kvinnan hade några tonår av djupt degenererad ungdomskriminalitet bakom sig. Hon hade satt i system att förföra män vilka hon bestal sedan hon supit dem under bordet! ("Stora skurktestet" visade som någon kan minnas att bara Månen i Jungfrun utmärkte sig för en förhöjd tendens till kriminalitet.)

Men här dröjer vi vid Skorpionen - förgiftningens tecken på flera sätt och vis.

När därför Lady Gaga kallar sig "misfit", "freak", "monster" och allt vad det nu är, har vi kanske inte ens anat början på det moraliska haveri som kan dölja sig under ytan. Hennes sexuella urspårning är så att säga bara ett av flera uttryck för en skada i själen. Det var inte länge sedan jag allvarligt började tycka det är något fel på människan. Horoskopet med Månen i Vågen som ställföreträdande ascendent har alltjämt sina poänger när det gäller mixen av Luft och Vatten, men frågan är nu om en Skorpionascendent berätta mer om den förmodade själsliga skadan (medfödd)?



Först och främst är den artificiella formplaneten Saturnus på väg upp i öster - den snålaste planeten (jämför jovialiska och generösa Jupiter). Så snål är faktiskt Lady Gaga att hon inte ens vill bjuda på sitt naturliga oförställda jag utan enbart presenterar sig via sina hideösa kreationer och tonvis av makeup. Detta är så Saturnus upp i dagen, konstgjordheten! (Kräftan mittemot står för det naturliga sentimentet.) Jag har nämnt Saturnus (eller Månen i Stenbocken) många gånger i samband med människor som bara är "yta" - folk som spelar efter det som de uppfattar vara spelets regler.

Skorpionascendenten är alltid reserverad och hemlighetsfull. För en äldre publik bekräftas detta perfekt av "mysteriet" Bob Dylan som det skrivits hundratals spaltmil om och som analyserats in absurdum. Han visar sig egentligen vara en ganska enkel människa som helt enkelt tigit tillräckligt mycket - tills en hel yrkeskår av Dylan-tolkare uppstått. Skorpionens kända eller ökända "integritet" med andra ord. 

Jag var inne på Skorpionens ibland närmast parodiska krav på anonymitet i samband med författarinnan Unni Drougge som stödde nu borttynade Piratpartiet och i "solidaritet" med tjuvarna lade ut sin senaste bok till gratis nerladdning. 

Notera hennes koppling till dömda brottslingar och storskalig "skimming" - hon var född på samma ställe som Lady Gaga fast i föregående Saturnuscykel, med den horribelt fula kombinationen av en fallen Måne, giriga Drakhuvudet och Saturnus samlade i Skorpionen (födelsetid okänd). 

Minsta gemensamma nämnare: kriminalitet verkar inte vara ett problem fast inget av dessa fall varit i ekonomiskt utsatt ställning (möjligen undantaget supa ner-och-råna-kvinnan, men jag har bristande information om bakgrunden i det fallet). 

Samtidigt har inte Skorpionen i sig visat sig avvikande vid granskningar av kriminellt belastade horoskop, men den visar sin mystiska närvaro i mer komplexa sammanhang, som vid den sociala utstötningsmekanismen (Vattuman/Skorpion) som förvisso är en vanlig signatur på himlen och inte alltid speciellt allvarlig.

Lady Gagas troliga Skorpionascendent tillhör typen "sensationalistisk" för sekretesstendensen råkar i rak konflikt med intentionen hos Skorpionens härskare Mars - här placerad i ett av de mest utagerande tecken som finns: eldiga Skytten. Precis som Madonna - till vilken jämförelserna oftast gått - råder Vatten/Eld-krig hos Lady Gaga, en sjudande och självförbrännande sensationshunger. Det här är mer än vad bara ett enskilt zodiaktecken kan berättas, den här yogan (länken) mellan Skorpion/Skytt tecknar abnormitet!

Den vediska astrologins verktygslåda är en stor värld att upptäcka och dess bedömningsgrunder är fler än i den västerländska astrologin. 

Frågan om planeternas verksamma natur t.ex., blir här intressant med tanke på att Lady Gagas psyke (Månen) nu slinker in som en Luft-Månen i ett Vatten-hus, i det omedvetna, bakom en Vattenbaserad ascendent! Vilken varvad lasagne av budskap om omedvetna instinkter/drifter och medvetna (Luft) rationaliseringar!

För ett första hus med Skorpionen är Månen en verksam välgörare, där i det omedvetna och fantasispinnande tolfte huset. Men det är inte hennes kreativa förmågor vi jagar efter den här gången, utan möjliga tecken på en kleptomanisk tendens, en irrationell instinkt att vilja sno åt sig fast det inte finns något behov. 

Det vore kanske väl banalt att jämföra med bloggens senaste referensobjekt för outvecklade människor, Fredrik Reinfeldt, man faktum är att både han och Gaga har Solen i ett Vattentecken. Det ger en i grunden begärande, hungrande natur ("de tärande" som Moderaterna skulle ha sagt för några år sedan, innan de började linda in sina lögner i nyspråk och låtsas vara den vanliga människans vän). 

Båda har dessutom sinnelaget i Vågen, ett tecken som åtrår komfort och välbehag fast på en högre och mer anspråksfull nivå än venusianska Oxen. Vi har med andra ord en potentiell psykproblematik där ena handen inte vet vad den andra håller på med, eller där man låter instinkten styra handlingarna och sedan i psyket (Månen) skapar efterrationaliseringar som "snyggar till" det skedda. Ungefär som att man har en maffiaklubb i skallen och där särskilda renhållningsarbetare skickas ut för att inför en själv fullborda självlögnen!

Alla horoskop med Ljusen i Luft resp. Vatten är inte sådana här, men Reinfeldt är ett praktfullt exempel på en människa som inte bara lever i total livslögn för egen del utan också sprider en falsk dubbelsidig ideologi. Han skulle gå sönder totalt om han såg sanningen om sig själv, så det kommer aldrig att hända. Istället kommer folk att överge hans parti.

Vi går vidare i Lady Gagas horoskop och söker möjliga förklaringar till en irrationell kleptomani eller girighet. Jupiter står för lätta pengar och här befinner den sig i samma tecken (i kombination med) tjuvarnas planet Merkurius. Ännu en gång har vi ett Lufttecken som uttrycker sig via ett instinktivt Vattenhus. Och den här lätt suspekta kombinationen disponeras av den prominenta, stigande Saturnus som ju är en essentiell Luftplanet som här finner sig inbäddad i ett Vattentecken.

Som tidigare noterats är det så många fall av Vatten och Luft i omöjliga blandningar att det nästan är hopplöst att söka reda ut horoskopets budskap den vägen. Det lättaste är att avföra det som ett genuint sinnessjukt horoskop, men inte utan en touch av musikaliskt geni. 

Med en sinnessjukstämpel försvinner naturligtvis alla frågor kring detta onödiga snattande i megaformat. Stefani Germanotta är i så fall inte tillräknelig och har naturligtvis ingen frisk moral. 

Visar sig nyheten vara sann, kan det vara nu bubblan Gaga spricker. Det är ingen liten skandal om det visar sig stämma att hon kört en privat "skimming" på ett välgörenhetsprojekt.

Det finns gott om varningstecken i hennes horoskop, med eller utan exakt födelseklockslag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Unni Drougges tid är känd, klockan 06.57 i Lund, uppgiften finns på den förnämlige astrologen Ivan Wilhelms sida:

http://hem.bredband.net/ivawil/lankar/index.htm

(Klicka på "Födelsedata samlingar" i vänster spalt, sedan på "Svenska kändisar", ganska långt ner.)

Seaward sa...

En förnämlig länksamling! Stort tack för tipset, det ska jag lägga högt upp i min egen lista.

Drougges sideriska Oxascendent + Venus lyfter verkligen fram författarinnans sinnliga (för att inte säga utseendefixerade) sida. Oxen = stasis. Mingla med allt yngre människor för att motverka livets nedbrytning (Mån-Skorpionen som värjer sig på motsatta sidan).