Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 30 december 2010

Hånfullhetens religionsterror (astrologisk analys)

Jag är den sista som vill ha självmordsbombare på mina gator. Men glömmer inte svenska medier en inte helt obetydlig detalj apropå gårdagens avslöjande av en mordkomplott mot danska Jyllands-Posten? Att de var de derangerade sekulära danskarna som utdelade första slaget i det "religionskrig" som nu startat!

Det handlar egentligen inte om religion, det är den europeiska kolonialkulturen vars psykologiska Skugga brutit sig fri, pådriven av 11 september-dramat. Dessa bombislamister är inte del av islams religiösa värld utan är "half-breeds" - bristfälligt integrerade spillror som nu helt fallit ur det orättfärdiga västerländska ekonomiska systemet.

På grund av sin nymornade sekularism har väst struntat i att bearbeta sina historiska synder och ideologiska feltänk. Istället för att rena och fullkomna kristendomen övergavs den helt. Nu har inte ens folk adekvat terminologi för att möta den verkliga världen som förvisso ännu känner till att livet är mer än materia. Som kognitivt handikappade blir vi istället aggressiva och snäva - likt danskarna. Dessa så kallade militanta islamaister ska mer korrekt betraktas som frukten av vår skevhet.

Sverige må ha fått Sverigedemokrater på halsen som ytterligare ett sjukdomssymptom, men ytterst är det den borgerliga majoriteten som skapat sin egen mardröm. Just för kälkborgarens önskan att slippa ansvar för helheten, för sin lättköpthet då oetiska krafters nickedocka Reinfeldt viftar med några hundralappar i skattelättnad framför åsnans nos.

Borgaren är den åsnan och hon har skapat sig en terrorsituation genom att följa imbecilla vägledare! Detta är vad den indiska filosofin kallar "karma" på högsta nivå, på kultur- om inte rent av civilisationsnivå.

Beviset, skulle en äldre kultur som ännu kunde läsa Guds tilltal på himlarna, se i själva dygnet då Jyllands-Posten publicerar sina nidbilder. Jag hade aldrig sett dem förrän denna morgon då jag sökte och fann datumet 30 september. Jag förstår hur intrycket av den här tidningssidan drabbar en människa i den bildlösa muslimska kulturen (även judendomen: "Du ska inte göra avgudabilder.")





När kommer ett nummer av en tidning ut? På goda logiska grunder och med astrologiska prejudikat sätter jag midnatt för horoskopet. Det ger oss en högintressant ascendent eller persona för det här numret!

Den som inte sett bloggens tidigare inlägg etiketterade rasism / främlingsfientlighet har ingen möjlighet att höja på ögonbrynen här. Men det är samma zodiaktecken som utmärker sig ännu en gång för deras snäva gränsdragning, provinsialism och frankt talat, kapitala ointresse av allt utanför den egna lilla vardagsgläntan. 

Bloggen har t.o.m. hittat en liten tendens att protektionismens blinda instinkt, Kräftan, och den fördomsfullt kritiska Jungfrun, hänger samman med främlingsfientlighet. Jag har redogjort för de svaga punkterna i dessa tecken åtskilliga gånger redan.

Det är heller ingen munter syn att se en skadad formalieplanet (Saturnus) stiga i den klaniska och ängsligt tillslutna Kräftan vid "födelsen", särskilt som den kvalificerat omdömeslösa krigaren Mars i sitt hypersubjektivistiska härskarläge i Väduren från maktens tionde hus agerar stormobbare mot denna lilla klan som Kräftan symboliserar

(Gör här en femsekunders avstickare och se horoskopet för och vad som dominerar hennes Persona eller "gränssnitt" mot omvärlden!)

Vi ser alltså en sensationalistisk och krigshetsande aspekt som via Kräftan också illustrerar den lilla klan eller minoritet som islam i väst utgör. Horoskopet visar att detta nummer av Jyllands-Posten är en ren skitstövels angrepp på en liten grupp människor. Att tidningen beseglar sitt öde här, råder ingen tvekan om.

För notera hur karma-registratorn Saturnus svarar: genom att skriva in övergreppet i Livets bok och i retur hugga tag i förbrytaren Mars (via trekvartsvarv). Från den 30 september har nu den kosmiska klockan programmerats för Vedergällningens Rätta Tid. För Saturnus är inte bara Shani i indisk terminologi - Den Långsamme - han är också den långsinta, den som inget glömmer.

Det Saturnus/Kronos skrivit in i Livets bok kan inte raderas ut. Den här noden är nu "öronmärkt" och vid någon retur kommer Synden att kräva återbetalning. Horoskopet visar att båda de naturliga illgärningsmännen Mars och Saturnus har blivit låsta i en envig. (Se dubbelmörderskan Kveldstad för ett horoskop med tydliga paralleller.)

Grattis danskar, ni gjorde det.

(Allusion: Apornas planet, 1968)

Bloggen har sedan länge noterat vilken avgrundsstank som står från det danska nationalhoroskopet. Dess framväxande sekularism tycks tydligt förutspådd redan i kartan från 1849. (Gissningsvis är det synden förorsakad av den danska kolonialismen och slavhandeln som genljuder genom det karaktärslösa horoskopet.)

*****

Några fördjupande noteringar. 

Som synes koinciderade Jyllands-Postens publicering av nidbilderna med att aggressorn Mars befann sig i sitt sämsta läge, döende i Vädurens 30e och sista grad och just kommen i kontakt med stjärnan Algol i början av Oxen. Stjärnan har en hemsk tradition i astrologin och här förbinder våldets Mars och mörka Algol Eld och Jord - en slitig och svårförenlig elementkombination även i normala fall.

Det finns konstnärliga aspekter på himmelen. Venus och Jupiter är de två "goda" och de har här samlats i artistiska Vågen. Men de uttrycker sig via 4e huset som står för privata angelägenheter medan husets karaka (signifikator), Månen, själv befinner sig i manifesterande Lejonet, tecknet som dramatiserar och blåser upp saker.

Det här segmentet av horoskopet visar att det fanns en artistisk vilja att "återspegla" (Månen) i Vågen, men Vågens artistiska sensibilitet, avvägning och mentala omdömesförmåga kan verkligen ifrågasättas då en Mars/Algol stressar den. Det är inte konst, inte artisteri, det är bara demonisering. Och tidningen kastade handsken på grund av samma kapitala omdömeslöshet som den här himlen generellt beskriver. 

De främlingsfientliga tecknen Jungfrun och Kräftan spelar in, men det är bara i skenet av åtskilliga astrologiska studier man kan urskilja hur "korrekt" den här miserabla kartan är för det den danska tidningen startade, i "yttrandefrihetens" namn. Notera hur "megafoneffekten" från Drakhuvudet i den globala nionde sektorn ("utlandet") opponerar sig mot det tredje huset för kommunikation ("yttrandefrihet")! 

Dumma danskar, dumma svenskar. Dumma sekularister som så skurit ner sin allmänbildning att det skulle komma till detta. 

Jag menar att vi lätt kan hitta de skyldiga propagandisterna. T.ex. föreningen Humanisterna och deras antireligiösa kampanjande som driver fram ångest hos redan marginaliserade nysvenskar som griper efter muslimska symboler i ren instinktiv protektionism. 

Ifrågasätt hela vår sekulära värdeskala, fråga varför västerlandets främsta vetenskapsmän inte får medieutrymma att berätta varför materialismen inte längre har stöd i fysikens gåtfulla nya värld. Vetenskapsnyheterna berättar om korrelerade fotoner i hastigheter över ljusets, men aldrig ett ord i svenska medier om den filosofiska eller kosmologiska implikationen av detta! 

Och det är begripligt. För det verkar, tvärtemot det sekulära evangeliet, som att vår värld är konstruerad på ungefär det sätt som religionen alltid sagt. Svaret varför astrologin verkligen fungerar står att finna en bit längre fram i avtäckandet av den nygamla världsbild kvantfysiken åter hittat fram till.

Ska man tro att väst har så mycket som tjugo år av genuin självrannsakan på sig? Den här civilisationen behöver förstå vilken värld som tolererar dess parasitiska närvaro. Se vidare Per Gahrtons genuina miljöhoroskop.


Se även den här intressanta artikeln från en seniorastrolog om stjärnan Algol, astrologins råbuse. (Artikeln skriven utifrån tropisk zodiak och resonemangen inkluderar planeterna utanför Saturnus.)

*****

Om det kvästa försöket till vedergällning mot Jyllands-Posten i medierna:

AB: Krönika
SvD: Expert: Allvarlig händelse
DN: Hur Säpo bevakade männen i månader

Har någon mer noterat att yttrandefrihetens förespråkare Expressen inte tillåter blogglänkar i ideologiskt viktiga situationer? Då regredierar tidningen till ett överhetens gammelmedium med envägskommunikation från högre ort. Avsaknaden av länkmöjligheter stämmer väl med tidningens chefredaktör Mattsons enväldiga horoskop: "demokrati, men på mina villkor."

Inga kommentarer: