Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 6 november 2010

Kan SD alls vara i möblerade rum? (2)


Förunderligt att tvingas ställa samma fråga två gånger inom loppet av ett dygn. Som någon kanske vet såg den stora teoretikern Platon bara en naturlig fortsättning när en civilisation degenererat så djupt att den skaffat sig demokrati - pöbelvälde - och det är diktaturen. 

Det kanske är dags att iscensätta en statskupp i Sverige nu sedan folket - demokratiskt - valt in helt galna människor i riksdagen, som en rasistisk yngling som bara behöver se en färgad man hos moderaterna för att få psykbryt och börjar irra om islamism! GT-Expressen relaterar historien från Riksdagen när en ung rasist vid namn William Nils Erich Petzäll visade prov på denna omdömeslöshet.

Här är alltså den ljuvliga demokratins resultat: människor som inte vet sitt eget bästa väljer spån att representera dem. Det snart tre år gamla fotot på Petzäll kan lida av kamerareflexer, men det ser verkligen ut som människan är en hjärntvättad zombie, eller än värre, besatt. 

En annan sak som förundrar är att Sverigedemokraterna i dagens inlägg båda har märkligt tyskklingande namn. Den första hette William Eric Hahne och den här William Erich Petzäll. Är det tyskt blod som åter lockar nazisjälar till ny inkarnation på jorden? Jag har tidigare påpekat att även krigsskadade själar förr eller senare måste reinkarnera och någonstans måste de hitta ett mottagarland. Sverige kan vara mottagarland för de mest kriminella förbrytarsjälarna som alltjämt - helveteseldar och allt - alltjämt bär samma hat i sig som under förra seklet och det Andra världskriget. 

Vad säger det om det svenska SEKULÄRA samhällsprojektets misslyckande? För missta dig inte - det handlar inte om socialdemokrati kontra marknadsliberalismens illusoriska personliga frihet. Problemet är att den moderna människan, för att inte tala om den postmodernistiska pajasen, har övergett de objektiva moralvärdena. Varje familj där konsumtionsintresset är starkare än det för idealistisk filosofi är en tänkbar attack via kvinnans moderliv för demoniska själar som nu släpps loss ur helvetet för det som kan bli deras sista liv på jorden.

*****




Det här är det första riktigt "experimentella" horoskopet vad gäller aspektbedömningen. Aldrig tidigare har jag givit välsignande Jupiter en röd aspekt som för att varna för en potentiell risk. Men studera helheten så ser du varför denna territoriellt snävsinta Ox-Jupiter inte alls gör sinnelagets Måne till någon generöst själ, ett sinnelag som klassas som skadat (detriment) i Stenbocken. Vad vi ser här är en våldsam expansion av just Stenbockens rasistiska hackordningstänkande, men vi måste väga in fler faktorer för att se detta.

Den snäva gränsdragaren Saturnus själv t.ex. Den står i Skyttens tecken, symbol för utlandet/utlänningar och kastar här en dämpande aspekt mot hungrande Rahu i folkkollektivets tecken Vattumannen. Luktar det inte något lurt i frågor om folkgrupper redan i denna enkla och ytterligt allmänna aspekt? Aspekten blir helt personlig eftersom Månen "radiostyrs" av den här saturniska grundsignalen om att snöra åt definitionen av vilket folket är (Vattumannen = definition, koncept). Saturnus i Skytten kan påminna om Sveriges horoskop där just den snåla planeten (Jupiter är den generösa) står som en propp i nionde huset för öppningen mot utlandet (samt högre studier).

Jupiter i Oxen då, hur pass generös är den? Vad fog finns det för att påstå att den inte sköter sig här utan tvärtemot slussar över en väldig kraft som säger åt Mån-Stenbocken att bli extremt ytliga och bara se till människors hudfärg? (Det är så uppenbart att det är pinsamt att denne rasist inte klarade att ens möta en färgad man under en vanlig arbetsdag i Riksdagen utan att det utlöste hans inre demoner!)

Jupiter i Oxen behärskas eller "radiostyrs" av sin disponent som är Venus. Den hittar vi i det prepubertala och kritiska tecknet Tvillingarna, vilket trots sin kritik har en aspekt av allianser över sig, åtminstone i indisk tradition där de två personerna i Tvillingarna avbildas som en man och en kvinna. [1]

Venus är inte överdrivet generös i Tvillingarna och därtill begränsas och formaliseras den redan från början kritiska attityden till vilka man bli ingå partnerskap med (Venus) genom att Saturnus bestrålar den med sin begränsande blick. Venus "fryser" (kanhända i riktning mot Skytten / utlänningar) och med detta har vi plötsligt hamnat i en historia som är vansinnigt mycket snålare och mer kyligt avvisande än generösa Jupiter. 

För att förvärra saken attackerar också Mars från Vatten Venus i Luft vilket är en störning i libido. Mars i Fiskarna är ibland fruktansvärt fobisk mot smitta, ibland är den själv en helt omedveten smittspridare. Här skadar den Venus mentala balans (en Venus i Luft har alltid en mental aspekt) så att irrationaliteten stinker lång väg. 

Ännu en gång ser vi hur en planet tappat mycket charm därför att disponenten själv eller genom sitt "sällskap" eller sin "uppvakning" underminerar det första och ytliga budet. Under den här Jupiter hittar vi bara röta! Det var alltså berättigat att rita en röd varningsaspekt för den typ av "välsignelse" en sådan här materialistisk filosofi kan ge.

Jag har tidigare uttryckt tvivel över Jupiter som filosof i Oxen - den identifikation med det kroppsliga som Oxen tecknar matchar inte riktigt den klassiska filosofins förväntningar på elever av "det rätta virket". 

Den värsta folkförstöraren i landet, ateistklubben Humanisternas ordförande föddes t.ex. i ett tidigare Jupitervarv då återigen "materialistisk filosofi" fokuserades och där återigen Jupiter "välsignade" ett sinne i ett snävt och avvisande Jordtecken. Kanhända Humanisterna och Sverigedemokraterna borde göra gemensam sak. Jag har länge misstänkt att Christer Sturmark i djupet av sin själ är en ren rasist som bara gömmer sig bakom liberala floskler. Hans horoskop uppvisar nästan alla av de kritiska zodiaktecknen som vi hittat hos främlingsfientliga människor: Oxen, Kräftan, Jungfrun och Vattumannen.

Mot detta måste jag dock också nämna religiösa vetenskapsfilosofen och rymdflygsingenjören Wolfgang Smith. Hans "platoniska böjelse" hämmas emellertid av en kristen grundsyn där Jupiter i Oxen så tydligt märktes i hans uppskattning av tillvarons KROPPSLIGA FAKTICITET (och inarbetande av den faktorn som en förklaring till varför kvantfysiken lider av så många paradoxer - den har, sade Smith, glömt bort att fysikalism i sig är en abstrakt föreställning baserad på mätvärden medan livets kroppsliga fakticitet är något helt annat).

T.o.m. en så strikt vetenskaplig tänkare med Jupiter i den primitiva materialismens tecken får alltså svårt att föreställa sig att världen - t.o.m. dess upplevda kroppslighet - bara är en Idé i det kosmiska medvetandet! 

Här är det förstås naturligt att se Wolfgang Smiths val av tro: den kristendom som överlevde efter utrensningen av originalet i Palestina har en påfallande uppskattning av denna världen som en god och verklig skapelse. 

De ursprungliga kristna, inklusive Jesus själv, ansåg att världen var, om inte skapad av Satan själv, så åtminstone fullständigt korrumperad av demoniska krafter. Astrologin flaggar för denna aura av demoni runt jorden via norra och södra månnoden, eller i antika ord: den sublunära sfären, ett hölje runt jorden av fuktig luft. 

Den sublunära sfären är alltså jordatmosfären som möjliggjort biologiskt liv, och det var just biologiskt liv - tidsbegränsat och snart bortdöende igen - som ansågs vara själva korruptionen av en annan och mer fulländad värld. En värld som mänskligheten så småningom kommer att nå tillbaka till.

_____
  1. Den indiska logiken är intressant, för då har vi båda parterna i Tvillingarna och så deras allians via Vågen, partnerskapets tecken. Det tredje Lufttecknet Vattumannen, förefaller symboliserar Purusha, den kosmiska människan eller det kosmiska rummet inom vilket livets spel mellan motsatser pågår.

    Tvillingarna är kanske det tydligast dualistiska tecknet och tankarna går till Platons berättelse om hur själen från början var androgyn, tvåkönad - eller snarare könlös - och hur den senare splittrades upp i en manlig och en kvinnlig halva vilket i naturen avspeglas som den biologiska hanen och honan. Det är notabelt att Tvillingarnas härskare Hermes/Merkurius med Venus/Afrodite föder barnet Hermafroditos.

    Myten är grekisk men verkar stämma med den indiska astrologin där ju första Lufttecknet "är" Hermes och det andra "är" Afrodite. Går man nio tecken från Kräftan når man barnet Väduren, och gör man detsamma från Vågen (den sexuella unionen, under Afrodites beskydd) är vi tillbaka vid Tvillingarna, som också har en prepubertal eller hermafroditisk aspekt - riktigt unga människor har ännu inte mentalt separerat i män och kvinnor.

    Tvillingarnas härskare Merkurius/Hermes är en känd symbol för den fria själen, men dess relaterade idé är alltså en individ som bär både man och kvinna inom sig (dualitet) och via alliansen med sin andra, objektifierade hälft i Vågen och den resulterande grosessen hos kvinnahalvan återvänder vi nio månader senare till Tvillingarnas symbol igen: Hermes och Afrodites avkomma kallas Hermafroditos - en hel varelse åtminstone tills den når skolmognad och det merkuriala intellektet börjar bryta upp det lilla barnets upplevelse av livet som ett unitivt fenomen där allt självklart hänger samman med allt annat.

    Från och med nu gör sig det merkuriala intellektet skyldig till de grövsta och falskaste uppdelningar i "folk som oss" och "de andra". Merkurius är nu förbrytaren och tjuven som stjäl från livet. Den som inte når bortom sitt intellekts tendens att dikotomisera och klyva allt i motsatspar är en rövare och förbryter sig mot kosmos lagar.

    Men glöm inte att Merkurius/Hermes också är en gudomlig princip, och gudarna ser förstås igenom intigheten i människoförståndets hårklyverier och bisarra försök att skapa ömsesidigt uteslutande val. Höger och vänster är idiotens världsbild, den gudomliga Hermes kan resa i många fler ledder och se att politiker är ett obegåvat släkte som verkar inne i en skyddad verkstad.


8 kommentarer:

Erik, Sthlm sa...

Petzälls insällning beror inte på Waberis hudfärg utan de åsikter han gett uttryck för:
http://www.youtube.com/watch?v=wNDeeoUNvAk&feature=player_embedded#

Anonym sa...

Angående Jupiter i Oxen. Petzäll utbrast till en vän via mobil på valnatten på SD:s valvaka inför närvarande journalister ungefär följande: "60 000 kronor på skattebetalarnas bekostnad, gratis övernattningslägenhet och just nu har jag sviten på Clarion kan livet bli bättre" ;)

Seaward sa...

Ja, det låter onekligen som tanken om Jupiter som en enkel "kost- och logi"-filosofi, ljusår från några djupare reflektioner över mänskligheten och dess större Plan.
:-)
Politik utan acceptabel filosofi = kriminalitet.

Anonym sa...

Sluta röka på eller öka dosen om ni har receptbellagt.
Era hippies tror ni fortfarande på tomten också.

Rebus sa...

Den mörke mannen i moderaterna ÄR islamist.

Kan du ställa horoskop för islam?

Kan du ställa horoskop för Palestina?

Anonym sa...

Den mörke mannen i moderaterna ÄR islamist.

Kan du ställa horoskop på islam?

Kan du ställa horoskop på Palestina?

Anonym sa...

"Kommentera som" tar inte Namn/Webbadress.

Anonym sa...

Men...Tomten är väl gudomlig om någon! Han har bara ett krav för att uppfylla dina önskemål; Var snäll (god), dock ska man som kinesen sa; vara väldigt försiktig med vad man önskar sig...