Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 oktober 2010

Som Kapten Klänning fast mördare



SvD skriver om ett så extremt fall av sinnessjukdom att jag bara var tvungen att studera vad som krisar vid födelsen. Enligt en engelsk tidning tycks Russell Williams våldtäkter och efterföljande mord på två kvinnor ha varit följden av en jakt efter kvinnliga underkläder! Men vilken fetischist är redo att gå över lik för att lägga ännu en behå till samlingen?

Jo, en man vars horoskop innehåller en störning i "kvinnotecknet" Kräftan som får vår egen Kapten Klännings behandling av kvinnor att te sig som akter av ren godhet!



Mars opposit Venus = förhöjt libido! Men Mars är skadad i sitt fall i Kräftan och Venus i Stenbocken är en ytlig kärlek, en kärlek till uniformer och yttre attribut. Den vulgariserande och överdrivna Rahu i kvinnans tecken, med detta störda libido och psykets Måne och i opposition till en iskall formalistisk Saturnus kopplad till en ytlig Venus... Är det någon som hänger med? Är det någon som kan läsa ihop alla dessa ödesmättade nitlotter i placeringarna till en berättelse? 

En fallen Mars som hos kapten Klänning, men hans klena Mån-Stenbock hos yrkesmilitären nedflyttad till Kräftan och ersatt av en annan kvinnlig planet, Venus, i  stil- och ytmedvetna Stenbocken. 

Axeln Stenbock/Kräfta är också känd som just den rätt primitiva (i termer av mentalitet) skiljelinjen mellan man och kvinna. Jord och Vatten pekar mot rent biologiska drifter eller kognitionens klassiska ap-nivå , "Me Tarzan, you Jane!". Särskilt Stenbockar kan vara tragiskt fixerade vid att se manliga resp. kvinnliga ut och de väljer inte sällan partners utifrån helt ytliga betingelser. Det är sällan värst sofistikerat i "biologi-människornas" föreställningsvärld!

(Man och kvinna kan också anges via Sol-Lejon och Mån-Kräfta, men då är vi inne på djupare och t.o.m. andliga diskussioner. För den här parkombinationen har en tydlig koppling till människosjälens fallna, sublunära tillstånd och hennes supralunära, sanna identitet.)

Naturligtvis stämmer yrkesmilitarism in perfekt på axeln Stenbock/Kräfta. Detta är en av astrologins tydligaste markörer för social hackordning. Och i antiken var förstås Stenbocken patriark och ordergivare och Kräftan den maklösa undersåten eller folkmassan.

Och för att verkligen understryka patologin har yrkesmilitären en viss mental svaghet mellan stingsligt protektionistiska (och hysteriskt samlande) Kräftan och begreppsstrukturens tecken Vattumannen - samma koppling som hos en av det här landets mer högljudda ateister vars horoskop bloggen använder som standardreferens för osaklig argumentation. 

Hos Russell Williams är det uppenbart den derangerade Kräftan som ur det irrationella och omedvetna skapat ett "luftslott" (Vattumannen) - en mental föreställningsvärld - av fruktansvärt osunt slag! 

Tyvärr är det också så här många hbt-horoskop ser ut, vilka bloggen studerade tills det inte längre tycktes finnas något mer att upptäcka. Vissa indikationer återkom gång på gång. Och nog är kopplingen drag/hbt tydlig mellan tidigare studier av Vatten/Luft-störda hbt-horoskop (särskilt Skorpion/Vattuman-mixen) och den här militärens fantasier över att vara kvinna!

Strax efter lunch glider Jupiter över från Vattumannen till Fiskarna och fastän en planet strikt talat bara kan befinna sig i endera av två tecken, är också detta en scenförvandling under dygnet som inbegriper samma element, fast nu i omvänd ordning. Jupiter lämnar ett Lufttecken och hittar sitt negativa härskarläge i Vatten. 

Kartans aspekt till och från Jupiter antar en födelse med planeten inne i Fiskarna. Men den kunde ha utelämnats för den grundläggande perversionen är given redan i psykets (Månen) störning av Rahu och Mars, och den här galenskapens infektion av hans agerande och rationalistiska Sol-Vattuman. Vad en Jupiter i Fiskarna gör är "välsignar" eller maximerar Kräftans psykopatologi ännu mer!

Det här var ett riktigt udda horoskop!



Bonusspaning

En sökning bland 4.000 sparade horoskop efter alla födda med Solen i Vattumannen 1963, ger följande sex personer:

  • anonym 1
  • Gellert Tamas
  • anonym 2
  • Per Nuder
  • Lotta Engberg
  • "Maninna"

Den kvinnliga anonym 1 var, om jag minns rätt, adopterad till en familj som redan hade barn. Alla i familjen gjorde henne till en hackkyckling och då jag mötte henne i tidiga 20-årsåldern var hon en varm människa men i djupet väldigt skadad. (Månen i Vågen)

Gellert Tamas är författare till en avslöjande bok om hur svenska myndigheter hanterat de apatiska barnen. (Månen i Skorpionen - Lena Holfve är en annan författare med Solen i Vattumannen och Månen i detta tecken som skrivit om barn som far illa - tecknen bildar det "sociala utstötningssyndromet"!)

Den manliga anonym 2 har jag inga uppgifter om. Men han var bekant med en garderobshomosexuell vilket skulle kunna matcha det ovan sagda. (Månen i Fiskarna)

Per Nuder f.d. ekonomisk talesman för (s) men sparkad av Mona Sahlin... (Månen i Fiskarna eller Väduren)

Lotta Engberg, sångerska och allt-i-allo med en del trassel med Skattemyndigheten (Månen i Tvillingarna - allt-i-allot!)

"Maninna", ett udda livsöde i SvD, en eremit, där redan namnets sammanblandning av könen säger att vi är inne på samma spår som yrkesmilitären i drag... (Månen i kyska Jungfrun)


3 kommentarer:

Anonym sa...

You son of a Gun! istn that a hit.

Anonym sa...

Fantastiskt att i efterhand kunna bygga dessa teorier...(not)

Seaward sa...

Otroligt obegåvad kommentar. Den som klarar att överblicka bloggens okomplicerade utseende skulle strax se de empiriska studierna.