Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 oktober 2010

Jessicas självrepressiva horoskop




Jessica Biel ringer underliga samtal i berusat tillstånd, rapporterar Aftonbladet i sin nobla ambition att vi alla ska kunna dö lite mättare på struntnyheter. Men t.o.m. skräp kan vinklas i ny riktning så man får ut något av det. Jessicas dilemma belyser på ett intressant sätt vissa typer av horoskop.

När folk blir väldigt annorlunda på fyllan och villan brukar det tyda på att de lider av självrepression i nyktert tillstånd. Det har lagts ett lock över saker. De sipprar fram bara när kroppen är kemiskt förgiftad. Hur ser repression ut astrologiskt?

Det finns faktiskt en planet just för detta tillstånd: Saturnus, barsk gränsdragare!

Det finns också en planet som är så brysk att man inte gärna introducerar den i finare salonger och det är våldsmannen och krigaren Mars.

När det gäller de fyra elementen kan saker lagras upp om elementen inte är balanserade. Människor med stor brist på Eld, kan t.ex. behöva ta sig ett järn för att komma till skott. 

Jessica Biel har ett avvikande horoskop på båda dessa punkter!


Klockslag saknas så vi vet inte om tecknet som steg i öster i Ely, Minnesota, kompenserar på något sätt, men som saker står här har hon inte någonting vettigt i Eld, "SN" eller södra månnoden eller den avhuggna draksvansen skulle om något säga "jag har ingen passion alls"!

Nu försöker Mars i Jungfrun stimulera Skytten (Eld) med denna märkligt "av" draksvans, men samtidigt lägger Saturnus locket på och söker bromsa Mars aktivitet!

Det här är ett rätt bakvänt horoskop, det är uppenbart, och just ett sådant där man kan misstänka att mycket aldrig blir sagt och därför kommer ut i samband med sprit. Solen i Vattumannen är sällan särskilt talföra, och dess härskare Saturnus är, som vi sett, aktivt involverad i att hålla Mars i schack!

Faktum är inte bara Eld saknas (kvinnan ger ett mycket svalt intryck i sina filmroller), även Vatten saknas totalt (men vi känner alltså inte till ascendenttecknet). Eld och Vatten är de två emotionella elementen så det här horoskopet är i själva verket snustorrt.

Jord och Luft ger en överbetoning av den förnuftiga, rationella sidan. Inte undra på att kvinnan behöver en rotväta då och då. Men det är alltså bäddat för en tydlig kantring när fyllan sätter de normala mekanismerna ur spel!

*****

Bara ett ord om den stabila Månen i Oxen (sinnelaget). Hur väl fungerar en sådan bas givet det vi sett ovan? Kanske har den här skvallersajten ett svar - minns att Oxen, via härskaren Venus, är pengarnas tecken och att Venus här skadad ("detriment" i Stenbocken och kopplad till handelsmannen Merkurius) på den här himmelen.!

Jessica Biel lives in constant fear she will run out of money Submitted by Kiran Pahwa on Sat, 07/31/2010 - 13:06
London

London, July 31 : Hollywood actress Jessica Biel has revealed that she constantly worries about where her next paycheque is coming from.

Biel admitted to worrying about paying the bills because she can go months without receiving any movie offers.

(källa)

Elden är ett hoppfullt element, Vattnet har en instinktiv maggropskänsla (för när saker kommer att lösa sig). Men den som bara har sina tankar att luta sig mot kan mycket väl vara som skvallret antyder!

Och att hon verkligen är fånge i Jordelementets patologiserande stil, framgår av detta citat från samma sajt:
"I really feel like food is a drug. When I'm not eating properly, I have less energy - my body looks different, which means it looks different on film. I look different through my face. I think about those kinds of things and I want to feel more than it is the vanity part of it," the Daily Telegraph quoted her as telling the OK! magazine.

Inga kommentarer: