Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 september 2010

Reinfeldts mörkläggningsmaskineri

Enligt Aftonbladet hastar Reinfeldt iväg från besvärande frågor om ett i raden av alla offer för borgerlighetens nygamla förakt för svaga människor. 

Hans tillförordnade censor och mörkläggare, presschefen, fräser åt reportrarna, "Ni frågar ju hela tiden om enskilda fall"! (Som om inte en orättfärdig politik måste synas genom dess konkreta utfall...)

Det är inlägget blir kort. Presschefen Alenius födelsehoroskop tillhör samma typ av mörkermän som Reinfeldts egen födelsekarta, så samsynen och synergin mellan dem är uppenbar.

Presschef / skadekontrollör

Jupiter, framgångsindikatorn, står i kommunikationstecknet Tvillingarna så en karriär i just den riktningen är helt logisk. Likt Reinfeldt är soltecknet Kräftan, dvs en undanglidande och protektionistisk grundnatur. "Vet inte, har inte hört något om den saken..." (Svenska folket har i grunden missuppfattat trovärdighet - folket tycks köpa glidarstil och tro att det är genuinitet.)

Men det är de mörkfärgade Tamas-tecknen som är det intressanta. Principfasta under normala förhållanden men under stress rigida, autokrata och inte så lite intresserade av stabila makt- eller myndighetspositioner - ibland till vilket pris som helst [1].

Se nu vad som händer i Lejonets, härskarens tecken (nog syns det att Alenius sökt relatera sig till dem med makt, alltid - jfr f.d. fru Tiger Woods horoskop!)

Kommunikationsplaneten Merkurius, så fri och vaken, hamnar här under den skoningslösa diktatorn Saturnus direkta kontroll. Insynsskydd, skadebegränsning, kontroll, mörkläggning, locket på. Envägskommunikation. Diktatur. Den enda vägen.

Allt ont som finns att säga om överhetens sätt att "fixa" kommunikationen för att dupera undersåtarna kan sammanfattas i den här fula, mycket fula, viljan till makt via ordet.

Och smutsfläcken angriper som synes kvinnans egen person och psyke - Månen i Oxen blir här en tjurig och dogmatisk typ av Oxe, en som vägrar spela med i livets komplexitet. Tjuren Ferdinand vill bara njuta blommorna under sitt träd, utan besvärande frågor om solidaritet mellan alla människor. Och så kommer det journalister och påminner om den vidriga människosyn de nya moderaterna introducerat under sina fyra år vid makten. Så klart man blir sur och snäsig.

*****

För många, många år sedan var horoskopet för Gunnel Arrbäck, f.d. chef svenska filmcensuren, ett av dem som fick mig att börja "tro" på astrologin.

På den tiden var jag lyckligt omedveten om problemet med den västerländska zodiaken, men vad jag tyckte stämde så bra med Arrbäck och censur var att hon hade Månen i saturniska och reducerande Stenbocken i kombination med Solen i Väduren: det subjektiva ögat med makten att bestämma vad andra får se eller inte se!

Det här kan ha varit det normgivande fall som fick mig att förstå vad "egenmäktighetssyndromet" var, att det existerar och att det har beröringar med en diktators rätt att själv bestämma vad som är verkligheten för folket.

Och som ödet ibland vill ha det, överlevde egenmäktighetssignaturen flytten till den korrekta sideriska zodiaken! Arrbäck tillhör absoluta minoritet där både Sol och Måne faktiskt förblev i samma tecken efter att ha subtraherat 24° från den tropiska zodiakens placeringar. Allt som krävs är att hon är född några timmar in på dygnet (för en Mån-Stenbock) - vilket är mer än troligt.

Jag säger inte att Arrbäcks och moderaternas presschef har helt jämförbara himlar, men temat "mörkläggning" eller "kontroll" delar de.

I Arrbäcks horoskop finner jag det remarkabelt att precis allting är indraget i  omdömeslösa och passionerade Rajas guna utom den kallsinniga Censorn Saturnus vaksamt posterad i mentalt alerta Tvillingarnas kommunikationstecken!

Ett mycket tänkvärt horoskop.

F.d. chef för svenska filmcensuren


_____

1. President Richard Nixons förfall i korruption och åtföljande Watergateskandal berodde på hans psyke/Måne i Stenbocken, förvisso lidelsens Rajas i dess mest positionslystna skede.

Men se hur Månen disponerades av rigida Saturnus-Oxen (Tamas), en synnerligen illavarslande kombination givet hans likaledes rigida (Tamas) personlighet/ascendent i Lejonet!

Nixons data: 9 jan 1913, 21.35 Whittier Junction, Kalifornien.

Inga kommentarer: