Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 september 2010

(M) måste mörka pengarna

Medan en statsvetare i SvD konstaterar hur beklagligt vissa svenskar resonerar om hemligstämplade partibidrag, försvarar moderaternas partisekreterare i samma organ förfarandet fullt ut.

En ytterligt snabb granskning visar att vi i sekreterare Schlingmann har ännu en nyttig idiot i den borgerliga regering som tilltalar egoistiska människor, sådana som ännu inte förstått att de väljer själviskt för att de är för dumma för att reda sig utan inbillningen att Storkapitalet bryr sig det minsta om dem!

I morgon kommer också de att vara ett köpsvagt proletariat till följd av sin kortsiktiga och missriktade världsbild, men det vet de inte än. Jag har tidigare inkluderat detta politiska flum i Stockholmssyndromet - du identifierar dig med den som ytterst begår våld mot dig eftersom att du inte kan se några alternativ i nuet. Du är fånge i din egen världsbild och tänker inte längre fritt.

Låt oss bara flyktigt notera att Schlingmanns Sol i Jungfrun är som skräddarsydd för rollen som härskarens högra hand, sekreteraren, och genast gå på den smaskiga frågan: försvaret av anonyma knösar som dräller pengar över moderaterna.

Knösarnas syfte med bidraget är förstås att köpa sig en marionettregering som ser till att den kapitalistiska ekonomin skapar lagom utblottade människor, redo att arbeta för hur låg ersättning som helst. Detta är den så kallade "arbetslinjen" när man sett den för vad den är. Storkapitalet vill inte att vinster ska hamna i löntagarens ficka, den vill de ha för sig själva.

(För en illustration av en sådan fasadregering av nickedockor, se bild med illustrativ sångtext - nytt fönster.)

Schlingmanns horoskop tillhör den ogynnsamma sub-generationen cirka 68-71 då Saturnus gränsdragande tecknade en egocentrisk fixering eller ett problem med jag-definitionen. Kalla alla som föddes den här tiden för "unga själar", individer med uppgiften att i sitt liv och verksamhet få klarhet i frågan om jaget och kanske till och med dess relation till omvärlden, dess rättigheter och skyldighet gentemot andra.


Året 1970 var ett av de bättre i det här svarta hålet av ego-problematik eftersom Jupiter i motsatta Vågen omvittnar social kompetens. Jag har sett några ofattbart charmerande exemplar födda några veckor tidigare då planeterna betonade Lejonet och Vågen i högre grad än då Schlingmann föds.

För problemet här är uppenbart: pengarnas planet Venus står i mörkläggande Skorpionen och ger en väldigt instabil bas för den sociala framgångens Jupiter-Våg.

Venus i Skorpionen betyder här: svarta pengar för att den stora Benefaktorn (Storkapitalet) ska kunna försäkra sig om att den breda folkmassan (Månen) hålls bunden i fattigdom (Saturnus) och egocentriskt (oförstående) tunnelseende (Väduren).

Den serien tål att tänka på! Pröva gärna andra "läsarter" - himmelen är inte "hårdkodad" på ett fundamentalistiskt vis.

Det är inte en vacker himmel, men ganska typiskt för dem som röstar åt höger. Det är alltid ett större än nödvändigt egenintresse som styr den ringa människan.

Denna usla kombination av Saturnus (fallen i egotecknet Väduren) och sinnelagets Måne återfinns visserligen i horoskopet för antiglobalisten Naomi Klein. Men det är smått paradoxalt att hon gjort sig en egen förmögenhet på att just attackera rovkapitalismen! Tiden kommer att utvisa om hon förlorade sin själ genom att lägga sig till ro på lagrarna.

(Hade Kleins födelsetimma varit känd hade det kanske gått att särskilja henne från "skurkarna" men det låter sig inte göras utifrån enbart födelsedygnet.)

På samma sätt är jag ytterst tveksam till arbetarsonen Michael Moores självdestruktiva konsumtionsleverne alltmedan han hackar på Storkapitalet. Också han har problem med Väduren och Saturnus - trots att den senare är "upphöjd" på hans himmel!

Vi talar alltså inte miljö- eller klassfaktorer här, utan "kvalitetsmärkningen" på själarna själva, särskilt de i position att påverka folkmedvetandet. På Michael Moores himmel, som är skarpare tack vare födelseklockslaget, syns det dock att han har problem med att hålla frosseriet i hand, dvs, han vet inte vad han håller på med - han är sin egen fiende som den manifesterar sig i en okultiverad arbetarklassversion.

I Schlingmanns fall är det svårt att se hur det här dygnet skulle kunna ha några timmars respit där mer altruistiska livsöden släpptes igenom, för Mars i Jungfrun är knappast en stor idealist (trots sin flit som sekreterare och pappersvändare). Dessutom angriper Mars det redan svårt sargade egotecknet Väduren - som dessutom den förfogar över! Här är då en väldigt ful krock mellan materialistisk Jord och andlig Eld som dock genast degraderas av det smutsiga elementet till låg vilja till mer materiellt gott.

Nej, högsinnade själar anländer inte till jorden under sådana här omen! Det här var heller inte födelsen för en världsförbättrare utan just bara en nyttig idiot. Som frontfigur för de verkliga djävlarna på jorden, rovkapitalisterna som drar precis alla vid näsan oavsett partifärg, kommer Schlingmann som alla andra att ådra sig negativt karma för sitt val. Men han har fram till dödsbädden att komma till insikt om hur ett gott samhällssystem som sätter individens självförverkligande i centrum kunde se ut.

Inga kommentarer: