Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 september 2010

Kim Wilde - perfekt för trädgården!


Kim Wilde - då och nu

DN lyssnar på punkpoppiga flickan Kim Wilde sisådär 30 år senare och tycker hon borde ägnat sig mindre åt trädgårdsodling i engelsk tv och mer åt att få musiken att blomstra. 

Tillåt mig vara helt humorbefriad och strunta i rockjournalistikens ständiga jakt på fyndigheter. Kim Wilde passar perfekt i trädgården! Att hon alls lanserades som popidol var ju bara för att pappan på sin tid var en brittisk utmanare till Cliff Richard som Englands Elvis Presley-wannabe. Sir Cliff vann (hans horoskop här, för övrigt.) 

Vi talar alltså inte om en stamtavla som skriker av originalitet.

Varför Kim Wilde har gröna fingrar ser vem som helst, och det är förnämligt att hennes födelseklockslag är känt så att ascendenttecknet kan tala sitt tydliga språk:



Kräftans tecken i Lidelsens kvalitet är det huvudsakliga Vattentecknet och tillika symbolen för Naturen som den dolda bakom ridåerna-kraften - "The Eternal Feminine".

Det var emellertid nymåne när Kim Wilde föddes, men med Månen fallen i Skorpionen kanske det snarare var något gott. Kvar får vi Solen (fadern) som säkerligen var pådrivande i dotterns popkarriär. Jag menar, det här är en Sol i femte huset - Solens eget - för kreativitet. Inte undra på att modern är bortbränd i det här familjehemmet, det är pappa som är den stora stjärnan!

Men den här nymånen disponeras av en mycket motvillig Mars i kommunikationens tecken. I tolfte huset är den faktiskt inte alls speciellt kommunikativ och så minns vi också den unga Kim Wildes attityd, trulig och motvillig stjärna! 

Eftersom libidots Mars kulminerar runt 28 (enligt indisk tradition) utan att någonsin varit särskilt påfallande i den prepubertala Tvillingarnas tecken, är det inte konstigt att recensionen förgäves söker engagemang i sångerskan. Det hade hon inte då heller. Recensenten verkar inte kunna skilja på den faktiska röstpresentationen och den allmänna fernissa av punkighet som branschen sprejade över alla den tidens slätstrukna IDOL-figurer.

Inte undra på att den mogna Kim Wilde hellre odlar sin trädgård. Sol och Måne i Skorpionen (och Månen, det som inte är "utsläckt" av Solens stjärnglans) har allt i världen att göra med kompostering! Den som kan sin astrologi, zodiaken och kroppsdelarna vet precis vad jag menar. 

Det är angenämt att hitta ett tydligt skorpionhoroskop som inte är massmördare, sexualdåre eller bara mentalsjuk! (Glöm dock inte vilket soltecken som kammat hem fler Nobelpris i litteratur än något annat!) Så här ska de se ut, Naturens stillsamma människor - de som fått ro i sin sanna men inte helt korrekta föreställning om att de bara är säsongsblomster.

_____

Notera att Wildes ena öga både i ungdomen och nu ser klart dödare ut än det andra. Sol och Måne representerar varsitt öga men jag kommer aldrig ihåg vilket ögon som vilket vilket Ljus. Det torde i vilket fall vara den brända Månen vi ser här i själens spegel ögonen.

Mot Solen i 3°11' närmar sig en Måne i 1°04' klockan 20.00. Det är en närmast exakt nymåne och Månen är helt bränd.

Inga kommentarer: