Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 september 2010

Den svenska rasistens horoskop

Utifrån AB:s artikel där mötet till det som blev Sverigedemokraterna dateras till den 6 februari 1988 använder jag samma resonemang som för Sveriges horoskop. Grundlag eller parti är sak samma - beslut fattas en dag ("konceptionsögonblicket") men träder i effekt f.o.m. midnatt nästa dag ("födelseögonblicket"). I vissa kulturer har dygn räknats från solnedgången, i andra från soluppgången - hos oss gäller tolvslaget.

Det kan inte förvåna någon att hitta det sociala utstötnings- och mobbningssyndromet i det här partiet som grundades av nazister och främlingshatare! Aggressionen koncentreras till andra huset för territorier ("mitt land") och fokuserar femte huset för manifest individualitet.

-De osynliga som är ett med sitt land avskyr personer som individuellt bryter mot uniformiteten!

Pratar vi om löjligt banala psykologiska reaktionsmönster här? Det verkar inte bättre. Så här reagerar fullständiga imbeciller på stimuli, helt utan intelligens eller mental bearbetning av inkommande intryck. Avsky allt som förändrar landskapsbilden från vad det var innan det förändrande elementet visade sig i synfältet. IQ 70 - högst. Öga och attityd. Ingen tankeverksamhet. De här människorna kan just bara knyta skorna och gå till ett enklare jobb.

Är allmän rösträtt verkligen bästa lösningen för Sverige? Borde inte medborgarna genomgå något grundläggande kvalificeringstest innan de får delta i den demokratiska processen?

*****

Jag låter i övrigt den som har ett hum om planeter och tecken dra sina egna slutsatser. Är det ett bona fide psykopathoroskop eller tillhör det bara en neurotisk typ som ser fiender i varenda mörk vrå?

Oavsett svaret på frågan ger kartan Sverigedemokraternas "själ". Är det här en personlighet man vill umgås med? Märk väl att rollspelet/ascendenten i Vågen är densamma som i det svenska nationalhoroskopet. Venus är därför en viktig planet att analysera.



Om denna Venus, skenbart tjusigt upphöjd i Fiskarna (osjälvisk allkärlek), ska bara sägas att snarlika resonemang gäller här som för den potentiella "självmordsbombare" som ristade in ett hakkors på sin egen panna för att hjälpa partiets sak. Den barocka människan hade också mobbarsyndromet och Venus i Fiskarna.

Min spontana reaktion är: vilket fruktansvärt stört parti! Och en inte obetydlig del av svenskarna saknar verktyg att genomskåda den här soppan utan tror livet är så enkelt som att skylla på den som verkar lite avvikande i en otrygg tid.

Bloggen säger som den brukar: Så går det när ett samhälle blir sekulärt och filosofi- och religionsämnena tas bort från skolundervisningen. Genast börjar  folksjälen visa tecken på röta. Och t.o.m. röta kan som bekant organisera sig som cancer i samhällskroppen och sedan börja sprida sig.

*****


Se även Sverige under en ond demon 2002-2020 för vedermödor från en helt annan dekadent - men mer hyllad och samhällsbärande grupp, it-industrin. Där frodas många, många perversa människor i serversalarna och förgiftar folkkroppen på sina sätt.

Mer om SD och utlandsreaktionerna i DN, SvD. SvD:s kulturchef förklarar rasisternas mandat.



Inga kommentarer: