Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 juli 2010

Hjärntvätt, Jungfruns tecken & viljestyrka

Pride-veckan kör SvD en intervju med två s.k. asexuella människor, varav den ena modigt uppgav sitt hela namn fastän det var ett ganska sorgligt öde. Jag vet inte om artikeln är en dold lamentation över den psykiska ohälsan i det här lövtunna befolkningssegmentet eller om journalisten seriöst tror hon tillför hbt-frågan något genom att visa hur illa det står till med omdömesförmågan i den här gruppen.

Kvinnan med efternamn upplevde sig själv - innan hon började umgås i hbt-kretsar - som hetero och attraherad av män fastän hon ännu inte var sexuellt uppvaknad. Men efter att ha umgåtts i sagda grupp har hon blivit helt konfys. Hon upplever sig nu vara född i fel kropp - dvs som en man med en homosexuell mans preferens för en annan man!

Är det bara jag som hör en fullständigt borttappad själ i den här snurrigheten? Och hela den här gruppen har "avklassificerats" och betraktas inte längre som mentalt störda?

Efter att jag räknat ut horoskopet för själva dagen, kom genast en av Neil Youngs mest sorgsna textrader flytande i huvudet. Hans tanke stämmer väl in på denna kvinna som inte har kraft nog att bestämma sig för någonting alls har låtit en grupp psykiskt störda människor vrida henne ännu mer ur fas med sitt liv:

If you don't really know where you want to go, it makes no difference which road you choose
"We Never Danced" från albumet "Still Life, 1987

Horoskopet för dagen innehåller visserligen några detaljer som tidigare noterats i samband med homosexuella horoskop, men jag tror helt enkelt Solen i den sexuellt orörda Jungfrun i ett "rörligt" (icke-förpliktat) tecken är det som är kärnan i den här veligheten. För detta bud om obeslutsamhet i identiteten matchar perfekt det övriga horoskopet som i princip bara är en enda slitig kamp inom lidelsens/passionens kvalitet Rajas och där uppenbarligen kvinnan aldrig har tyckt om sin fysiska form!



Återigen har vi den suspekta Mars i Kräftan som betyder "aggression mot sin kvinnlighet" och som samtidigt angriper båda kvinnoplaneterna Månen och Venus i Vågen, bara för att själv berövas sin sexuella natur genom den iskalla och passionsbefriade Saturnus mittöver i "formalistiska" och försiktigt långsamma Stenbocken. Saturnus passar också på att "kyla ned" de två kvinnoplaneterna i Vågen via sin långa "kontrollaspekt". 

Här är då kvinnans berättelse i ett nötskal, och ett fall, där inte kombinationen av Saturnus och Venus lett till personlig skönhet. Jag vet inte vem som är vem på tidningsfotot men båda ser ordinära ut. Det pågår så mycket ogynnsamhet i den här slitiga "triangeln" mellan tre Rajas-tecken att jag inte vet vad att peka på. I vissa delar överlappar ju detta 1962-horoskop med en f.d. Miss Universum, Yvonne Ryding, och här märker man hur bristen på födelsetid spelar in. En måste ha betydligt bättre positioner på sina gynnsamma planeter än den andra. 

Men framför allt hade Ryding idel starka placeringar, "dramadrottningskopplingen" mellan Lejon och Skorpion ger inte sällan karismatiker. Här finns inte en antydan till skönhetsmissens positiva Mars-Lejon, den "fallna" Mars-Kräftan är påfallande ofta ett besvär i gendersammanhang såg vi av ett test på ett 80-tal hbt-individer för några månader sedan.

Horoskopet skildrar ett liv, uppenbarligen, där sexualiteten (Mars) av ödets outgrundliga anledning aldrig startade upp, så att människan sedan har haft för mycket tid att i Vattnets attack mot Luft skapa allt mer mentalt osunda föreställningar om varför livet blev som det blev. Mars i Kräftan tar inga starka steg framåt, Solen i Jungfrun gör det inte heller, och det re-aktiva psyket är lamslaget av den låsta Saturnus!

Tala om ett tacksamt offer för hennes hbt-"vänner" att totalt suggerera med sina egna demoner! Mitt intresse för gayighet väcktes sedan jag själv fått avprogrammera en velig väninna som lurats in i lesbiska kretsar. Naturligtvis ingen rök utan eld, och troligen ligger ett könsbyte mellan två liv bakom problemen att välja sida hos en del.

Standardförklaringen här som i alla andra människors fall är uppenbara synder i tidigare liv förr att bli född till en sekulär kultur där hon inte ens fick en chans att höra berättelsen om det som gömmer sig bakom ett enda prosaiskt människoliv. Jesus sade om hur liv hakar samman med liv att, "som ett träd faller det, så blir det liggande". Vi kan alltså tillbakadatera dagens tillstånd och se hur mycket lamslagenhet och passivitet genom många tidigare liv på jorden som gjort den här kvinnan till den veliga och svaga varelse hon just nu är.

Det är därför jag säger att min känslofavorit inom rockmusiken, Neil Young, har rätt recept i detta och liknande fall. När man sjunkit så lågt och blivit så här ovital, spelar det inte längre någon roll vad man väljer. Huvudsaken är att man väljer något överhuvudtaget. Det kommer att sätta ingång livets processer så att själen är på bana igen, kanske redan i nästa återfödelse!

Men förstå vilken skuld dessa som ger "hbt-stöd" av detta slag drar på sig i kommande liv, som drar ner svaga själar i sådan här mental förvirring... Det är blinda som leder blinda, som talesättet går.


PS. Jag länkar inte direkt till DN för att undvika en tillbaka-länk då jag inte ens tror människor i det här stadiet av identitetsförvirring klarar ännu en teori (själavandring) fastän närmast bevisad för den som tar sig tid att undersöka alla studier och rapporter som finns i tryck. 

Men för den som vill läsa är detta länken:

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/inte-sa-hotfullt-saga-nej-till-sex_5041645.svd


PS 2. Övertrycket inom de passionerade Rajas-tecknen till trots, är det alltså inte för mycket passion vi ser här - utan passionen som ett problem! Det är särskilt Saturnus som vrider hela frågan till sin motsats! Till det dåliga karmat hör att kvinnan aldrig ens övervägt att gå i kloster - det har saknats andlig mognad utöver allmän sexuell mognad. Men... asexualitet kan också vara ett tecken på att själen i princip är "klar" med planeten Jorden, även om man kan betvivla det i just detta fall.


3 kommentarer:

Mikusagi sa...

Hej! Jag har läst ditt inlägg och undrar vad du tror om mig. Jag är vädur, född 1988 och jag identifierar mig som asexuell och intergender. Eftersom jag inte är född samma år eller månad som mannen i artikeln är det väl inte samma planeter som har påverkat mig?
(jag råkar veta mannens födelsedatum men det får förbli min hemlis)

Anonym sa...

"Mitt intresse för gayighet väcktes sedan jag själv fått avprogrammera en velig väninna som lurats in i lesbiska kretsar."

Tankeexperiment: Skulle du själv kunna luras in i homokretsar och bli bög?

Jag menar, du verkar själv brinna mycket starkt för det du kallar gayighet.

Seaward sa...

Vädur '88: Ett helt år är ett alltför brett tidsfönster för att kunna säga något.