Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 april 2010

Den svenska neurosen blir monetär

Sverige "föddes" i Vattumannen vid grundlagsändringen 1974. Jag upptäckte tidigare hur en handfull av de allra svenskaste av underhållare som jag först kom att tänka på alla var födda i Vattumannens tecken (nytt fönster).

Kunde det vara så, som en gren av astrologin alltid påstått, att man kan förbättra sitt öde genom att flytta till ett land vars horoskop bildar synergieffekter med ens eget? Synbarligen tar det här landet - vad det nu är - enskilda Vattumän till sitt hjärta!

Tills det börjar viskas om skattefiffel och svartjobb! För då kommer sanningen om folket alltför nära. De folkliga reaktionerna på Skatteverkets misstankar om att flera kända artister begått grova skattebrott är inte nådiga. Så här kan det låta i Expressen:


Tjänar en jävla massa pengar, så uppträder fanskapet svart., och säger att hon har uppträtt gratis, 58 ggr. Hon gör inga uttalande, det kanske är svårt att komma på något trovärdigt. Men snart är din tid inne ifall du vill det eller inte. Ställ dig utanför din villa i ditt raffset, tror att du skulle gilla det.

Den här bloggen försöker hålla språket lite mer vårdat, men de här turerna påminner faktiskt om det äldre inlägg där jag tyckte mig se en viss "look-alike"-faktor mellan Engberg och kristdemokratiska politikern Ella Bohlin.

I det bedömde jag Engbergs horoskop visa mer av en spjuver pga den förpubertala mentaliteten hos Tvillingarna. Och moraliskt indifferenta, bör tilläggas ifall det är fråga om systematiskt skattefiffel.



Expressen rapporterar hur Lill-Babs (ännu en Vattuman) redan reglerat sitt mellanhavande med Skatteverket medan hennes och Engbergs manager säger, "Jag har haft en dialog med alla utom med Lotta Engberg. De lade bara locket på direkt."

Astrologiskt är det här en typisk reaktion för den naturliga revirinstinktens Kräftan. Lotta har den mest suspekta Mars i Kräftan, dess "debila läge", en placering som vi nyss såg var tydligt överrepresenterad hos hbt-människor och som förklarar varför ateisten Christer Sturmark inte klarar att diskutera religion utan att slå över i falsett och bli rabiat.

Vad jag inte nämnde i hbt-testet var hur snuddande nära pengarnas planet Venus i sin ytligaste och mest "kostymtunna" placering i Stenbocken var att nå överrepresentation bland homo- och bi-människorna. Detta är intressant givet att tanken är att dessa människor föraktar sig själva och försöker sätta på sig andra kläder, skapa sig en ny estetik ovanpå det naturgivna de bara inte kan förlika sig med.

Lotta Engberg har mig veterligen inget rykte om att ens vara garderobsflata, men det är intressant att hon har problem med sitt "förhöjda libido" (vilket Mars och Venus i opposition tecknar). Den förhöjda anspänningen ligger mellan två tecken som i sig tenderar mot just materiella ackumulationer.

Kräftan kan inte operera under direkt eld, den symboliserar naturens uråldriga skyddsinstinkt och när den tar över söker Kräftan bara säkra sitt (och de sinas) eget skinn, varpå all vettig dialog stryker på foten. Kräftan är ett av de här djuren utan inre ryggrad, deras hela väsen bygger på ett ogenomträngligt yttre skyddande skal. Naturligtvis "läggs locket på" i en situation där de egna förehavandena hotas att bli helt exponerade.

"Ingen rök utan eld", sägs det och faktiskt har Engbergs himmel en störning mellan Kräftan med dess tendens att bunkra upp för en regnig dag i det privata och fördolda och Vattumansolen som beskriver den aktiva livsvägen ("uppträdandena").

Samma orons och olyckans Mars passerar sedan flera månader genom de hemliga gömmornas tecken Kräftan och bildar störningar mot "hjälteglorian" Solen i Vattumannen. Det har skapat en neurotisk period för Sverige.

Engberg blir ett exempel på hur planettransiten också verkar nere på "detaljnivå", på individplanet. "Rätt" personer plockar upp och svarar på det mönster som ligger i tiden, hon har samma medfödda Mars-attack mot Solen (yrkesjaget).

Dessutom är den här Mars förstärkt av den hungrande demonen Rahu som visserligen har med storskalig popularitet att göra men i lika många horoskop verkar vara mest just bara en ostyrig faktor och en orsak till dåliga vägval... Det är således en "demoniserad passions- och olycksplanet" som verkar bakom Kräftans insynsskyddade skal och som står i störande aspekt till det som visas upp offentligt. Gör vad du vill av det.

Skatteverket kanske borde börja kolla upp ALLA som har Mars i det hemliga tecknet i störning till den påstådda aktiva livsvägen (Solen)?  Då skulle Fiffelsverige kanske stanna av helt...
:-)

Indisk astrologi håller före att goda och onda ingredienser på himlen inte kvittas mot varandra. Således är Engbergs Sol/Jupiter visserligen tecken på en populär offentlig person, och troligen på hög intelligens.

Jupiter har inte en höjdarposition i Vattumannen som till naturen är konstriktiv och avgränsande (Jupiter vill expandera). Vad den progressiva planeten får nöja sig här med är att bli fena på att expandera på temat mentala kartritningar, hyperpreciserade scheman. Jupiter i Vattumannen blir en überplanerare!

Det är inte konstigt att vårt byråkratiska och detaljreglerade Sverige föddes med Jupiter i Vattumannen!

Intressant nog korrelerar Vattumannen i indisk också astrologi med det 11e huset som där representerar inkomst via tjänst. Nu hamnar vi mitt i hetluften, svensken och dennes förhållande till Skatteverket - som alltså per definition är en Vattuman-företeelse av exakt samma typ som själva den svenska nationalambitionen: att göra ingenjörsvetenskap av precis allt som det är möjligt att omvandla till siffror.

Engbergs Jupiter välsignar också Månen vilket står för folkmassorna som lever genom och återspeglar sina idoler (Sol/Jupiter-varelser). Men den sidan i horoskopet lever ett liv.

Ett annat liv syns i Mars attacker och även i den intressanta helt materialistiska (Jord/Vatten) motsättningen mellan offentlig status (Stenbocken) och det privata (verkliga) i Kräftan. Horoskopet tycks faktiskt understryka att det finns en tydlig dubbelhet i naturen, vilket visserligen redan Månen i Tvillingarna säger!

*****

Andra inlägg som berör den tillfälliga (?) svenska neurosen hösten 2009-våren 2010:

Folket förstår inte musikpolitik ("fel låt vann schlageruttagningen")

KHT-hotets horoskop och annat

Mer om IQ och svensk pöbel (en hel grupp på Facebook bildas bara för att hata en svensk underhållare - underhållaren förstås född i Vattumannens tecken)

En annan person med Solen i Vattumannen i blåsväder nyligen - i en havererad tittaromröstning på tv4 - är förstås Gry Forssell. Med Månen/sinnet i Kräftan var hon exakt rätt person att drabbas av den pågående störningen mellan Kräftan och Vattumannen - "den svenska neurosen"!

"Det värsta jag varit med om", i samband med sina många programledaråtaganden, sade Gry om det debaclet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Inte nog med skatten - hon har minsann stulit julgranar också! Som hon naivt nog stod och erkände helt öppet i TV :-)Och det blev det förstås liv om... fast hon nog har många medbrottslingar där.
Kom förresten på en till populär, folklig vattuman, till dem jag nämnde ang inlägget i den andra bloggen - Janne "Loffe" Carlsson!
S

Seaward sa...

Loffe - tänk! Det börjar bli så många folkkära i landets eget tecken att det nästan meriterar för en riktig djupstudie!

Kan verkligen Sverige vara landet där "one size fits all"?

I samband med Salem al Fakir-horoskopet (och hans snöpliga förlust av den självklara platsen som Sveriges schlagerbidrag) valde jag att kontrastera hans Luft-horoskop med en av mina gamla tonårsfavoriter, ett annat tydligt Luft-horoskop med en kraftfull Vattuman.

Sagde Steve Harley nämnde faktiskt Kungsträdgården i Stockholm i sång från 1976. T.o.m. utländska Vattumän kopplar samman med vårt nationaltecken!

Anonym sa...

De folkkära verkar dessutom till en del klumpa ihop sig på två datum: 9/3: Thore Skogman o Lill-babs (och Mona Sahlin, fast hon är väl inte så populär i alla läger...) och 12/3: Evert Taube, Owe Thörnqvist och "Loffe"!

Seaward sa...

Dags kanske att lyfta fram gamla bortglömda teorier om vad de enskilda gradtalen i zodiaken står för!

Alla dessa är ju födda så nära varandra i tiden att den sideriska zodiakens långsamma vridning inte nämnvärt hunnit förändras från t.ex. Taube och fram till Sahlin.