Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 mars 2010

KTH-hotets horoskop & annat (nationalpsykos Ib)




Man kan bli snurrig för mindre. Aftonbladet påstår att hotet om en massaker på KTH kom på söndagen samtidigt som de visar en skärmdump från forumet som visar att det yttrades på fredagen (vilket också KTH säger). Kass faktakontroll, AB.

Tyvärr visar bilden amerikanskt datumformat i kombination med klockslag i 24-timmarsformatet. Så vilken tidzon gäller?

Jag har utgått från att det är svensk tid (CET), men håll osäkerheten i minnet eftersom zodiaktecknet som steg över Göteborgs östra horisont kan vara fel.

Faktum är att rebusen löstes redan i inlägget om varför svenska folket valde fel eurovisionslåt att skicka till Oslo.

Vad jag slarvade bort i det inlägget (inte för att "folket" märker något i vilket fall) var den explicita förklaringen till varför svenskarna sedan många månader genomgår en psykos i linje med sitt nationalhoroskops svängningar.


Som extra krydda fredagshotet som den yttre planetkretsen - transiter - ovanpå det svenska nationalhoroskopet (inre planetkretsen). 

Accepterar man mitt förslag för nationens senaste återfödelse (se första inlägget om nationalhoroskopet) har vi en turbulent tid i Sverige just nu. En ascendent i jämlika och lugna Vågen placerar Kräftan i det tionde huset för landets styrande politiker, regeringen. 

Och här befinner sig sedan en evighet (känns det som) den turbulenta Mars och leder till det ena bakslaget efter det andra för den sittande regeringen. Minns bara beslutet att skicka svårt sjuka människor ut i jobbsökarverksamhet, och det tokgalna regeringsbeslutet att plötsligt mucka med Turkiet ("folkmordet").

Tillägg 100316: morgonnyheterna på radion berättar att systemfelet för de utförsäkrade (från FK) är ännu värre än tidigare känt. En tidsgräns var så snålt satt att de sjuka inte hann agera i tid.

Mer exakt gjorde Mars entré i Kräftan den 5e oktober och då ska man veta att månnodsaxeln vid denna tid aktiverade Kräft/Stenbockspolariteten. Snart nog blev ministern Husmark/Pehrson avskydd genom nämnda försäkringskasseändringar. Hon föddes med den bakvända oppositionen Månen i Stenbocken/Saturnus i Kräftan.

Under samma period seglade storskandalen med f.d. Länspolismästaren upp. Mars i Kräftan/Månen i Stenbocken i hans horoskop... Mars i nationens tionde antyder med andra ord attacker mot / smutsfläckar på den officiella ytan, prestigeförluster. Men detta är alltså "objektifierat psyke" - Vattenelementet för inre psykologiska rörelser manifesterade i tionde huset som officiell policy eller avslöjanden om vad som döljer sig i landets själsdjup.

Vi talar alltså det svenska nationalhoroskopet nu, men för att något ska hända krävs det agenter - kanaler för händelserna. Och nog ser det ut som atroLogik alltid, att hitta huvudpersoner som själva är födda under samma destabiliserade zon i zodiaken.

Som jag sade i schlagerinlägget befinner sig den svenska folksjälen kollektivt och i varierande grad individuellt i ett psykostillstånd för tillfället. Allt som kommer ur det inre måste dubbelkollas för det kan vara tokgalet.

Logiken är som följer. Som Vattumanland är Saturnus transiter på himmelen av intresse för oss, kollektivt. Med Månen i Väduren är också den själsliga sidans disponent Mars intressant att följa på himmelen. Mars i Oxen och Saturnus i Tvillingarna har ingen direkt relation i nationalhoroskopet, men det är ändå rätt uppenbart att planeternas transiter leder till effekter.

*****

"Den kollektiva psykosen" jag talar om påbörjades svagt då Mars gick in Kräftan eftersom Mars då står i 210° till Vattumannens tecken, det här landets soltecken. Solen representerar större tilldragelser av nationell vikt.

Som jag sade i inlägget om schlagerlåten är Eurovisionen en nationell angelägenhet för Sverige, och därför kan man överväga om den inte är en händelse av "solär" typ. Efter sex trötta veckor med deltävlingar inträffade finalen slutligen då Solen hunnit in i sitt eget nationalläge: Vattumannens tecken.

Några dagar före julafton 2009 gick dessutom Jupiter in i Vattumannen för sin årslånga vistelse där, så teoretiskt är detta goda tider för den som har bra tumme med det tecknet i sina horoskop. Landet är dessutom fött med Solen och Jupiter i samma tecken - ett omen om att vi är kända för att vara skickliga och intelligenta systemmänniskor.

Som jag sade i schlagertävlingshoroskopet var det formligen bäddat för något stort när dagen till ära också Månen - transiternas sekundvisare - nådde Vattumannen.

Men Mars i den lilla och klaniska Kräftan tvärar ju just nu och förstör från det oerhört mäktiga tiondehusläget precis varenda kreativ föresats från en Vattuman som landet har i det skapande och kreativa femtehuset.

Lufttecken i ett eldigt dharmahus är en alltigenom positiv signal, och förklarar varför Sverige är så skickliga uppfinnare när det gäller system, tekniska eller byråkratiska. Vi älskar att kontrollera livet med genom att fånga in lösryckta data i tabeller och lägga saker i prydliga arrangemang.

Men så låg den usla Mars i Vatten från dominant tiondehus och skadade all denna klartänkta och kreativa Luft på självaste nymånekvällen. Sedan den internationella juryn klart visat att artisten Salem al Fakir (en ren Luftmänniska!) hade chansen internationellt, så stängde denna Kräfta i auktoritetsposition dörren och väljer en mindre, trängre och privatistiska "kräftiga" verkligheten - som är det här tecknets naturliga tendens att göra.

*****

Inget ont om känslan, Kräftan står just för signaler från maggropen, instinkten - och vore en människa BARA sitt tecken skulle en född i Kräftan helt låta sig nöja med den signalen. Hon skulle vara helt känslostyrd och irrationell. (Lyckligtvis är tecknen bara bilder! Alla människor har i varierande grad ett förnuft...)

Tyvärr satte den irrationelle och hemkära impulsen krokben för det fantastiska som tornade upp sig på nationalhoroskopets officiella sida, solsidan, den sida där vi verkligen kan skina. Månens disponent Mars skapade vattendis och tanken valde fel bidrag att representera (Solen) landet.

Det var som om svenska folket fick kalla fötter, regredierade mentalt och valde att rösta på en liten gullig tjej som kanske motsvarade svenskens självbild. Folkhemmet var inte moget att låta sig representeras av en människa med ett arabiskklingande namn... All den kosmopolitiska kraften som kulminerade i Vattumannen förspilldes.

Folk är per definition dårar. Massan måste vara tjock och ogenomlyst, det ligger i dess själva definition. Det är på kvinnor och slavar som planeterna verkar tydligast hävdade de gamla grekerna. Men detta påstående måste vi avköna - vi är ju i "jämlika" Sverige nu. Så låt oss säga att det är den ickeanalytiska människan, känslomänniskan, som mest påverkas av planeterna. Och det var väl dessa som i stor utsträckning röstade fram "folkets val" i schlagern.

Men när den sångtävlingen avgjordes hade alltså redan något gått sönder i göteborgaren som hotade med massaker på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. På fredagskvällen hade "sekundvisaren" för den här kollektiva psykosen (eller neurosen eller vad man ska kalla den), ännu inte nått hela vägen fram till en "ren" nymåne i Luft. Men "sekundvisaren" rör sig genom ett tecken som är saturniskt, precis som Vattumannen.

Och Saturnus är en viktig planet för nationen. Blicken går till hur den har det i sin transit över jorden. I relation till nationalhoroskopets Vågascendent befann sig Saturnus kvällen för hotet i 12e huset - förlorarnas hus men också (i västerländsk tradition) huset för "de okända eller anonyma fienderna". Tolfte är med andra ord ett av de svaga husen i vårt nationalhoroskop, och här aktiverades för en stund på kvällen det huset genom att vår Sols (stora händelser) disponent passerade genom det.

*****

Men planeterna gör ju sitt varv varje dygn, så varför just den här kvällen av alla? Där har jag inte mycket att säga, förutom att hotkvällen såg en tillfällig opposition mellan just den förödande "wacko" Mars i maktdemonstrativt läge och Månen/psyket i Stenbocken. Då nationen har ett Vädurspsyke kan man spekulera över att det här en liten "egenmaktsdemonstration" (Stenbock och Vädur är inte bästa vänner) som utlöstes när Månen stod i en rät vinkel till dess placering i nationalhoroskopet. Med detta bryter jag dock mot bloggens regel att följa de sparsmakade indiska aspekterna...

Men min avsikt med det här mundana "KTH-horoskopet" i dess relation till nationalhoroskopet var egentligen att påvisa hur landet haft en skakig period ända sedan vår själs disponent Mars gick in i Kräftan förra oktober och sedan dess har skapat smutsfläckar på vårt rykte - kanske via misstag i regeringen (10e huset) eller via personer i myndighetsställning (f.d. Länspolismästarens sexhärva). Den taffligt skötta SAAB-affären bör också kunna skohornas in under dessa "dåliga stjärnor"...

Solen lämnade sent söndagskväll Vattumannen och rör sig nu genom Fiskarna. De senaste fyra veckornas hetta i Sverige är över, men Jupiter (lycka, expansion) ligger förstås kvar hela året och Mars står fortfarande illa i Kräftan men med världslig styrka, så det kan bli fel omdömesmissar från verksamma agenter i maktposition.

Mars slutade gå retrograd (backar allt längre bakåt mot Kräftans början) och blev direkt den 10 mars. Den 26 maj lämnar den så Kräftan till förmån för Lejonet. Vad betyder det? Jo, för Sveriges del att olycksplaneten fortsätter att trycka hårt mot vårt nationella soltecken Vattumannen, fast nu i direkt opposition. Viktigt är att den sura felkopplingen mellan Vatten och Luft släpper och Mars i Lejonet opposit ett Lufttecken ger förutsättningar för en hård valkamp under sommaren! Båda tecknen tillhör obändig TAMAS GUNA - kvaliteten som inte böjer sig förrän den spricker och går sönder!

Den 19 september - på själva valdagen - går Mars över i Jungfrun och släpper det grepp den haft om Sveriges stora affärer (Solen) ända sedan december 2009!

Blir det regeringsskifte?

*****


KTH-dramats upplösning i pressen: DN, SvD, AB

5 kommentarer:

Anonym sa...

Herrejävlar vilken dynga! Att det finns folk i dagens upplysta samhälle som tror på att planeter och stjärnor (stenklumpar och brinnande gas) skulle ha någon som helst inverkan på oss människor är helt jävla sanslöst.

Seaward sa...

Titta, en troglodit har förirrat sig in på en blogg där grundkunskaper i idealistisk filosofi och psykologi alls inte skadar. (Se "Grundantaganden" i höger spalt.)

Och svära kan han med! Sverige går en lysande framtid till mötes med folk av den här kalibern.

Anonym sa...

Varför förutsåg du inte KTH-hotet innan det inträffade? Dina astrologiska analyser skulle haft mycket större trovärdighet då.

Seaward sa...

I sin programförklaring avser bloggen diskutera astrologiska principer utifrån personer och aktualiteter vartefter dessa framträder i tiden och medels "reverse engineering" urskilja vilka - om några - av de astrologiska reglerna som syntes aktiva i det enstaka fallet.

Jag hoppas du ser omfånget i den uppgiften, trots den retoriska tonen i din kommentar. Vad som talar mot detta, är det faktum att du missade en annan prognos (än den du efterlyste) fast du hade den framför näsan:

Jag förutspår för blocken en hårdnackad och ideologiskt fastlåst valspurt via naturen hos Lejon/Vattuman i clinch under Mars passage genom den senare.

Detta kan man förstås gissa sig till utan astrologi, men huvudidén (se programförklaringen) är alltså att påvisa den antika tesen, "som därovan, så härnedan". Jag har redan via prognos spått om valutgången på min andra blogg, Ockulta ögat.

(För samma oförsonliga attitydlåsning inom en individ, se låsningen mellan Lejon/Vattuman i horoskopet för Humanisternas ordf. Sturmark.)

Anonym sa...

gode gud inget regeringsskifte please!!! av två onda ting så är mona det värsta. en regering behöver några mandat perioder på sej att svänga in. sossarna har haft sin tid på jorden nu tycker jag...