Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 augusti 2017

Brunkol Damberg flaskhals i IT-skandalen

Tänka sig, ännu en av bloggens favoriter (inte) är nu högintressant i den härva av inkompetens som regeringen Löfven visat i samband med - och som ÄR - IT-skandalen. DN berättar att den viktiga informationen nådde Mikael "smutsig brunkol och galenskapens frihandel" Damberg och hans näringsdepartement - som också ansvarar för IT-frågor - man gick därifrån aldrig vidare. 

Dambergs horoskop har används som exempel på hur illa det ibland blir i verkliga livet när kartan bara signalerar Jord och Vatten. En andefattig och tom materialist som krampaktigt håller i sin räknedosa t.o.m. i sängen om natten.

Som makthavare får Dambergs karta som en solascendent (jag tror knappast han tänker skicka in sin födelsetid till bloggen).


Månen i Kräftan ska reflektera inkommande solljus, bolla information vidare. Men det gör inte Månen i det här horoskopet eftersom den står vid södra månnoden som mest skakar på axlarna och jobbar vidare med sitt... Där norra månnoden är på hugget och väldigt ambitiös kan ofta ses en likgiltighet vid den södra och det kanske därför Damberg framstår som en död fisk. Månen i Kräftan är normalt en rätt försiktig responsitivitet om människan inte känner sig absolut säker. Men med Draksvansen får man en hypergarderad typ och att soltecknet är Jungfrun hjälper sannerligen inte att andra på den bilden.

Att han är en räknenisse ända ner under sängtäcket syns av horoskopets atma karaka (signifikatorn för själens åtrå, varthän den vill i detta liv). Ingen planet kan bräcka Merkurius - räknenisse själv - nått den 30e och ultimata graden i sitt eget materiella Jord-läge i Jungfrun. Damberg gör därför sitt dammiga brunkolsarbete helt efter den regelbok som reducerar allt till kronor och öron och totalt saknar förmåga att förstå livet i dess fulla komplexitet. En riktig betongsosse fast av det mest högervridna slaget! 

Inte ens Dambergs enda humana placering - Venus i hemma läge i luftblå och mänskliga Vågen - fungerar normalt för den har bestämt sig för att älska pengar istället för människor. Venus i 2a ekonomihuset är en rejält klen placering för den så nobel planet, om man inte älskar att räkna med siffror över allt annat i världen. Minns hur äkta Jungfruascendenten Reinfeldt var civilekonom och hade begärens Måne i Vågen i 2a penninghuset. Det är den här nivån av mänskligheten vi har att göra med... Sveriges politiker är sämst i världen på att sniffa upp vad DE BORDE ägna sig åt - över en natt förstatliga de superrikas egendomar för den vägen börja få stopp på kapitalismens förstörelse av världen.

Att Dambergs departement fallerat i informationsfrågan är inte märkligt eftersom en ledare skapar en aura runt hela arbetsplatsen, och är skadas den agerande ledar-Solen illa av den dubbelt onda Mars som står sig mot det redan så klena sinnelaget i Kräftans tecken. Damberg tror förstås att han gör det rätta  i sin omoderna materialism - Mars-Stenbocken i 5e ledarhuset ägs eller disponeras av maktens Saturnus i 9e huset för den högsta plikten. 

Enligt solhoroskopet är Damberg med andra ord kallad att bli en maktmänniska som involverar sig i skandaler och olyckor eftersom han som individ (5e huset) har med sig dålig ledarskapskarma från tidigare liv. Det sistnämnda är högst spekulativt eftersom man bara bör använda 5e huset som karmaindikation om man känner till födelsetiden. Men eftersom vi redan vet att Damberg klättrat upp till en av de verkligt mäktiga positionerna i Sverige är det legitimt att läsa hans karta ur Solens perspektiv och då upptäcka skandalplaneten Mars i hans 5e hus...

De borgerliga börjar nu få så mycket onda och inkompetenta högersossar att förklara misstroende för att landet börjar likna rena cirkusen. Och alla dessa brister dyker alltså upp medan landet genomlever sin planetära cykel där nationalhoroskopets tvivelaktiga Sol (ledarskap) lyfts fram.

Inga kommentarer: