Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 januari 2016

Vikingar, dessa primitiva plundrare


Underhållningsindustrins bottennapp?


Hittar två år gammal gratisreklam för en stor vikingautställning i The Telegraph och noterar det exakta datumet från de engelska annalerna för vikingarnas skövling av ön Lindisfarne - början på den nya fula bilden av de primitiva skandinaverna.

Journalisten verkar ha som agenda att predika öppenhet för invandring för britterna och mothuggen i kommentarspalterna låter inte vänta på sig. Den första kommentaren håller Monty Python-nivå och jag skrattade nästan en halv minut åt den! Den slagkraften finns inte i svenska språket eftersom inte takhöjden finns här - humor är en upplevelse som kan härledas till en god samverkan mellan Merkurius och Månen, intellekt och sinne. Det som britterna kallar "wit". (Studera britternas nationalhoroskop, merkurisk ascendent och Månen i merkuriskt tecken.)

Det är alltför krävande att reda ut om landstigningen den 8 juni år 793 är enligt den julianska kalendern eller omräknad till den gregorianska. Jag chansar på att det är som dagen står nedtecknad i originaltexten och väljer en naturlig zodiak för att bara studera de celesta idéer som rådde vid denna tid. 

Det visar sig så att brutalitet och materialism utmärkte skandinaverna lika mycket då som nu! 
  1. Norge = i USA:s klor och lyckliga att få långa ut en fd statsminister som överhuvud för NATO så att de numera fördummade skandinaverna tror vi överhuvudtaget har något att säga till om sedan vi sålt vår själ till Djävulen
  2. Sverige = världens mest hycklande land med neutralitetspolitik och gigantisk export av mördarvapen till skurkstater.
  3. Danmark = ständigt lömska, nedlåtande och arroganta bakom SIN falska myt om den danska gemytligheten. Främlingshatare av Guds nåde
Jag vet inte varifrån vikingahorden som ödelade Lindisfarne kom, men av kartan att döma skulle det mycket väl ha kunnat vara medeltida svenska västkustbor. Dvs, kartan upprepar flera zodiaktecken från vårt nuvarande nationalhoroskop, vilka inte återfinns i vare sig det gällande danska eller norska horoskopet!



I gråsvart ser vi den ultramaterialistiska axel som romaren Manilius knöt till demonen Tyfon, fastlåst under vulkanen Etna på Sicilien och som därför kan kopplas till ett monstruöst dåligt humör (ilska är sinnessjukdom hävdade den synske Edgar Cayce i trans). Det finns också god anledning att koppla Oxen (och dess naturliga andra hus) till planeten Jorden och vanföreställningen hos riktigt materialistiska människor att de kan äga jord eller mark. Det har med den Venus i sitt negativa härskarläge i Oxen att göra, denna medvetandets falska identifikation med en yttre "materiell" värld.

Dagens svenskar lider svårt av denna felsyn och nationens Måne/sinne i Väduren står i nationalhorosokopet bojad till Jord-elementet genom att Vädurens härskare Mars (krig) befinner sig där och dessutom i 8e dödshuset. Det går med andra ord ett stråk av brutalitet och död och primitivitet genom vår svenska folksjäl, trots att Sverige på ytan (vid det här horoskopet från 1974) alltjämt var en välfärdsstat.

I horoskopet för det skändliga skandinaviska överfallet på invånarna på Lindisfarne, ser man psykets disponent, krigaren Mars ytterligt stark i härskartecknet Lejonet. Jag har inte ritat in konjunktionen av Mars och kungamakaren Regulus i Lejonets början, men naturligtvis skulle man kunna betrakta detta traumatiserande angrepp som det enda sätt ett obegripligt primitivt folk kunde hävda sin överhöghet. 

Jag tror faktiskt inaveln uppe i Norden var ett faktum redan på 700-talet. Vi har varit sinnessjuka ända sedan vikingarnas tid (mjödet?). Att demonen Rahu förstört det svenska intellektet sedan 2002 och fram till nu är bara en topp i det fluktuerade förstånd som utmärker den här utposten där den civiliserade delen av världen redan upphört. 

Se bara hur Sveriges anseende i fråga om just en intellektuell (merkurisk) syssla som logistik ser ur. Jag har nyligen fått det andra paketet på några månader på avvägar. Det här färdades väl från Holland, övertogs av en tysk speditör bara för att sedan sjabblas bort av privatiserade och profithungrande svenska Posten (numera PostNord). 

Paketet som aldrig anlände i december var plötsligt tillbaka i Holland och när säljaren skickat det för andra gången försvann det återigen. Nu kunde säljaren meddela att via utländska sajter såg man hur PostNord låtsades att de försökt komma in i hyreshuset men hindrades av "kodsystem" vid ytterdörren. Sanningen är att huset är modernt utrustad och man kan även söka på paketmottagarens namn! 

Jag har nu sökt och hittat åtskillig förbittring på svenska fora över denna återkommande lögn från Posten - att man försökt men inte lyckats leverera paketet eller allmänt om dess radikalt försämrade service under de senaste profithungrande åren. Och vad utlänningar säger om svensk intellektualitet/logistik ska vi inte tala om! Här är två kommentarer ... som på inget sätt är atypiska (klicka för läsbarhet):




Faktum är att Lindisfarne-horoskopet antyder att de gamla vikingarna hade betydligt bättre koll på logistiken än deras degenererade sentida ättlingar! (Och ättlingarna verkar veta om det - båda PostNords direktnummer till sin internationella logistik har tagits ur bruk.) Resor och transporter i Tvillingarna/3e huset är föredömligt i vikingahoroskopet, och denna precision smittar av sig på femte huset för naturligt ledarskap eftersom Solen (med Merkurius) i Tvillingarna - symbolen för "vandrare" eller resenär om något - äger det femte tongivande och turliga Lejonet/femte huset.

Kanske ska man ge Telegraphs skribent lite rätt, det finns skärpa i det här horoskopet, något som tyvärr inte offren på den brittiska ön lär ha uppskattat. Vad de fick erfara var istället "den svarta sataniska axeln" med dödens eller diktaturens Saturnus tillsammans med girighetens demon Rahu och hur den förra "överfaller" välmåendets Jupiter-i-Kräftan i fjärde sektorn för det privata och välmående livet på ön Lindisfarne. 

När man väljer en naturlig zodiak behöver man bara minnas planeternas grundläggande (essentiella) natur och här är verkligen Saturnus den Stora Illgärningsmannen som vållar den goda Jupiter stor skada. Horoskopet beskriver således hög men kriminell intelligens knuten de skickliga logistikerna/navigatörerna som nu tycks återfödda i Sverige igen att döma av alla töntiga skägg unga män bär dessa dagar. Tänk, dagens Sverige är återfödda tyska nazister och resten jordbundna själar som troligen reinkarnerat regionalt i tusentals år utan att berika sina liv.

Befolkningar återföds i cykler och därför var det delvis en annan sorts svenskar i landet vid tiden för förra nationalhoroskopet från 1809. Kartan från 1974 indikerar en större släktskap med den intelligenta men omoraliska och självtjänande viking som for på plundringståg för tusen år sedan.

Sett ur det perspektivet kanske det ändå är Ödets vilja att dagens världshärskare gör slut på den etniska svenskheten genom att öppna upp för så mycket flyktingar och migranter att den inavlade ursvensken så att säga fasas ut eller späds ut (med minskat inflytande som följd). Han har inte gjort världen någon värst nytta på länge, och det i sig ointressanta territorium som kallas Sverige kan användas till något bättre.

Det mest komiska är att folket vallfärdar in i Sverigedemokraternas led, men Rovkapitalisterna kontrollerar redan detta parti att döma av ledningens hunger efter pengar. Så när de tar över regeringsmakten blir det precis samma politik som tidigare: kapitalets elitskikt som bryter ner folket till oorganiserade (även mentalt) individer för att lätt kunna suga skiten ur dem och lägga till sina egna rikedomar. (Fattar någon hur rika ICA-handlarna blir på överpriserna på livsmedel?) För de rika i Sverige väntar framtida sötebrödsdagar eftersom det inte finna något organiserat eller effektivt motstånd mot det extrema klassamhälle med snorrika och superfattiga med låglånejobb som just i dessa dagar införs i det extrema!

Den socialdemokratiska utjämningspolitiken är för feg och inte radikal nog för att ändra detta historiska förlopp. Som bloggen flyktigt skådat in i framtiden kommer demonen Rahus långa period (2002-2020) - tiden då svenskarna tappade läs- och tankeförmågan - att följas av Jupiters cykel. Och denna tid tillhör den onda rika eliten i ledarställning i Sverige. Bortom den cykeln kommer slutligen Sveriges undergång i blodiga inbördeskrig när de fattiga och utplundrade massorna slutligen vänder sig mot avkomman till de djävlar som vi i dag har till våra ledare. 

Enskilt, kanske de inte verkar så djävulska men det är för att ingen i landet längre har intelligens nog att se GESTALTERNA de kollektivt bildar. I antiken kunde människor se dessa konceptioner men idag är vi så klena i intellektet att vi står som åsnor och hånar antiken för dess övertro på "gudar" och "myter". Det är vi som inte längre fattar gårdagens tankekategorier och det gör oss och inga andra till byfånarna.

Nå, ytterst sett är världsförloppet ett nollsummespel. Till och med med det här "vikingahoroskopet", vår karta från 1809 och den från 1974, går det att plocka loss individuella ödestrådar, vissa bättre och andra sämre. Onekligen finns det en viss diabolisk skicklighet i dagens Sverige i överhetens sätt att fullständigt dupera folkmassorna att tro vi t.ex. behöver alla dessa invandrare för att göra slavsysslor åt oss, reparerad våra hem och städa våra trappuppgångar. Att vi behöver exporterar mördarvapen till skurkar, att vi har ett hot från ryssen nästgårds. 

Det är en gudomlig tragedi som utspelas i Sverige. Här finns ingen som fått in en fot i karriärcirkusen som längre har något intresse av att kritiskt granska grundplanen som dikterats av de dolda monstrens lojala underhuggare, de ekonomiska specialisterna och deras myt om "tillväxten". 

Det skulle mycket väl gå att bryta loss landet ur dess omvärldsberoende och återskapa förlorade och nedlagda verksamheter. Ett självförsörjande land. Men svenskarna har fallit i så djup koma att de inte förmår visualisera sin värld utan billig städhjälp i hemmet eller exotiska frukter i ICA-butikens disk.



Brutal synkronicitet!

Jag hinner bara publicera detta innan det dyker upp ett mejl om en ny auktion med en jamaicansk reggaeartist jag bevakar. Sist i annonsen från Jamaica - ur djupet av Tredje världen - skriver säljaren:

"DUE TO SO MANY DISAPOINTMENT AND BAD EXPIERENCE ENCOUNTERED WITH BRAZIL AND SWEDEN POST, I WILL SHIP ONLY BY EXPRESS DELIVERY TO THESE COUNTRIES AT AN ADDITIONAL CALCULATED COST TO BUYERS"

Förstå! Till och med Tredje världen anser att svenska posten är något i särklass usel! Någon som börjar tro på den här bloggens unika presentation av Sverigehoroskopet med Vågascendent och demonen Rahus destruktion av handelsmännens och allmänhetens intellekt 2002-2020?

  

För vad det kan vara värt: Detta inte särskilt patriotiska inlägg författades under en begynnande fullmåne med Månen i Kräftans första och andra grad. Land och hav (Stenbocken och Kräftan) och deras motsättningar... (Den stora motsättningen är förstås den mellan den sublunära sfärens Jord/Vatten och den supralunäras Eld/Luft - dessa två halvor övergår ständigt i varandra genom själens göranden och låtanden.)