Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 13 januari 2016

Fältarbetaren om tafsande grabbar

En frisk röst hörs plötsligt i den masspsykos som Sverige och dess medier befunnit sig i sedan 2002 och som INTE kommer att lätta sedan "den onda demonens tid" rinner ut 2018. En ungdomsarbetare som var med i Kungsträdgården i Stockholm skär plötsligt rakt igenom den invandrarfientliga smet som det här sinnessjuka landet gått ner sig i. Läs AB som uppsnappat kommentaren på en blogg.

Faktum är att fältarbetaren Martin Eidenstens synpunkter på desinformationen (som redan lett till genant förhastade kommentarer från både statsministern och andra partiledare) stämmer förvånansvärt väl med den här bloggens enda inlägg i frågan Köln. Då citerades en 2000 år gammal kommentar från Kinas konfucianska lärdomsriktning om att det alltid varit samma visa när unga flickor naivt exponerar sina rikedomar inför fattigt patrask (eller unga hormonstinna grabbar). 

Se Nyårsafton i Köln: Hermes - marknadsplatsens tjuv. Denne Hermes regerar armar och händer i astrologin och kan därför väl utsträckas (!) till att gälla också grabbande svenska grabbar i publikhavet i Kungsträdgården. 

Varför inte AB grabbade det inlägget berodde troligen på att texten låg 15 IQ-enheter för högt för dem själva och deras tänkta läsare, eller på att den här bloggen häcklat svenska medier så många gånger att man numera hellre stjäl ett russin ur kakan då och då och sätter ett eget spinn på.

Minns det osannolika sammanträffandet: den 2 augusti 2011 presenterade bloggen 161 mördare i en astroanalys. Segpropparna på AB behövde ända till den 22 augusti för att dra ihop en BETALartikel där de listade och beskrev 164 mördare - så originellt! :-)


AB betalartikel från 2011

Men på tre veckor lyckades de faktiskt leta rätt på tre fler än Sideriska siktet och dessutom odla den nationalistiska fixering ("svenska" mördare) som de tjänar pengar på att både fejka motstånd mot och, som här, påminna om! Vilken brist på självrespekt på den där tidningen!


Referensinlägg:

Sverige under en ond demon 2002-2020

Ond demon 2011: journalistkåren

...med flera...


Inga kommentarer: