Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 12 september 2018

Babylons onda Oxe exemplifierad



Den kanske sämsta eftervalsanalysen av dem alla står Expressens krönikör PK för. Man blir bara matt av att läsa hans pseudoanalys och försök till förklaring till att Vänsterpartiet stannade under 10%. Inte ens valet 2014 klarar PK att återge korrekt eller ens logiskt. Han kallar Jonas Sjöstedt en populist men förebrår honom i nästa andetag för att 2014 ha varit för teknisk och inte tillräckligt emotionell i frågan om vårdvinster. Behöver mer sägas?

Bortsett från PK:s pinsamma självmotsägelser, alltid ett tecken på ett existentiellt bortkollrat offer som inte förstår vad han tror på, är mitt bestående minne av valet 2014 att Sjöstedt tvärtemot var lite väl emotionell. Hans glödande blick och återhållna vrede dominerade klart över den falske PK:s försök att tillskriva honom överdriven teknikalitet.

Nej, istället för att ljuga sig själv så full att det skitbruna rinner över och täcker hela kavajen, bör man överväga tesen i mitt föregående inlägg: Vänsterpartiet lyckas så bra som man rimligen kan begära i ett Sverige helt förstört av profitjägare och retarderade mediepropagandister som PK. Vad har folk för chans att utveckla en normalbegåvning i det här klimatet?

Hursomhelst är intresset för vilken diagnos PK kan tänkas ha och på lagom resavstånd till Expressenhuset hittar jag bara ett lämpligt födelsedatum. Jag är inte förvånad över horoskopet - den kaotiska förvirringen är tydlig i denna karta, där den i sina egna ögon så smarta Jungfrun helt tappar sikte på den kaotiska ocean mittöver (Fiskarna) som den så fruktar. Den här axeln är också vanlig bland främlingshatare men det går utmärkt väl att byta ut den här gruppen mot någon annan som kverulanten Jungfrun personligen ogillar. Att sedan PK föddes i Lejonet - en dominant! - gör att han ogenerat låter hela världen höra sin dumhet.



Tar man just denna dominanta Sol som ett förstahus, aktiverar den förvirrade Jungfru/Fisk-axeln dessutom den sataniska linjen mellan "mina och den andres pengar", 2a och 8e husen. Det är därför inte svårt att föreställa sig vilken oro och kanske hat den här primitiva människan känner inför begreppet socialism. Sinnelaget (Månen) är svårt begränsat av att dels stå i onda 8e korruptions- och dödshuset och blir knappast bättre av att "onda" Saturnus hotar sinnelagets disponent (Jupiter) med armod. 

Här är en typisk signatur för en återfödd fattigsvensk som nu provar klassresa i de yttersta tiderna före smällen. Jag har gruvliga exempel på ekonomiska störningar via armodets Saturnus och "lätta pengarnas" Jupiter i konjunktion, både vid PK:s födelse och då samma kombination dessförinnan visade sig i det materialistiska Jordelementet runt 1961. Det verkar som om den här kombinationen fixerar individen i materialism men en del sprätter åt vänster, andra tror att "höger" ska fixa det åt dem...

Varför har jag mörkat 2a ekonomihuset? Indisk tradition lär ju ut att det är husen 6, 8, 12 och till viss del 3 som är onda hus. Jag har varit inne på ämnet tidigare i samband med den hellenistiska beskrivningen av 2a som "Hades port", en beskrivning som om något borde tendera till det onda, för den som inte hör varningsklockorna redan vid husets moderna attribut "pengar"...

Nå, jag hade rätt. Hittade nyligen en bok från 1994 som jag helt missat tidigare. Framlidne författaren Michael Baigent gjorde sig en gång känd för en global storsäljare, en populärhistorisk sak om korsriddare och den heliga Graal. Gissa vem Dan Brown snodde idéer från för sin första (också megasäljande) bok? 

Av Baigents Astrology in Ancient Mesopotamia lär jag mig att kunskaperna om astrologins första stadier är precis så ofullständiga som också andra böcker antytt. För att ens fylla 200 sidor i stor stil tvingas Baigent till bra många utvikningar som låter som vilken historiebok som helst. Astrologiämnet hade kunnat koncentreras till en hälften så lång bok. Den gigantiska litteraturförteckningen till en bok av det här magra omfånget ser därför mest ut som intellektuell självhävdelse, jag tycker mig förstå att populärhistoriker typ Herman Lindqvist sällan står högt i kurs bland akademikerna...

Nå, en viktig ny pusselbit bidrar Baigent med och den bekräftar mina dubier kring 2a tecknets och husets "neutralitet". En viktig varningssignal gav redan den hinduiska astrologin som berövar Oxen som ascendenttecken många fördelar (t.ex. blir ascendenthärskaren Venus en verksam illgörare, dvs. en prostituerad för det materiella). Baigent återger innehållet i gamla trasiga kilskriftstavlor från, främst, den forna assyriska staden Nineveh:


"Bara sällan nämner rapporterna [från astrologer till kungen] konstellationer som faller innanför Månens ljusgård, men de som så gör innehåller också klara förutsägelser. Krabban (Kräftan) ansågs fördelaktig i närheten av Månen, medan Oxen och Skorpionen sågs som något mycket negativt. I synnerhet Oxen valdes ut som en som förebådade ont." (s. 108)

"Ljusgård" av engelskans halo. Föregångaren till det som numera kallas konjunktion hävdar Baigent, med rätt eller orätt, var i själva verket iskristaller i den övre atmosfären som bröt ljuset och gav månen en aura omkring sig. Där släpper han frågan men man kan tillägga att då månen var babyloniernas och assyriernas viktigaste planet kan dess corona ha generaliserats och med tiden blivit en föreställning om att varje planet har en omgivande areal på si eller så många grader och inom vilken andra objekt påverkas. På ett något senare stadium fastslår romaren Plotinus (200-talet) att astrologin är ett studium i gudomligt uppenbarade symboler, tecken att tydas, och att samtidens materialistiska orsaksförklaringar om sambandet mellan himmel och jord var falska. Likväl angriper dagens materialister astrologin som om de inte kände till att frågan sedan länge är utredd...

I de här fragmenten från astrologins tidigare stadier, från innan de nuvarande kopplingarna mellan tecknen och deras härskarlägen formulerats, kan man redan skönja varför hinduisk astrologi hanterar det basala och materiefixerade tecknet så styvmoderligt. Och nu är det uppenbart varför lärorna på export till den grekisktalande Medelhavsvärlden resulterade i 2a huset som ett nedstigande i dödsriket! Samma dödsrike vår PK uppenbarligen fastnat svårt i, att döma av låsningen mellan symbolerna för armod och rikedom. 

Det är judarnas Guldkalv och dansen kring den som ännu en gång pekas ut som mänsklighetens värsta gissel. Kapitalismen eller en ekonomism som inte förmår rikta blicken högre, sådant är Djävulens ansikte i denna värld. Eller vad sägs om PK:s uppsyn härovan? Bara en smula förstärkt för dramatisk effekt.

Inga kommentarer: