Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 7 december 2011

Äger Djävulen Johnny Depp?

En liten notis i AB om att Johnny Depp sjungit in en tydligt hånfull sång om Jesus (en judisk mystiker och radikal samhällsteoretiker som levde för 2.000 år sedan). En kristen grupp som inte tolererar hån mot sin högst skattade ikonografi försäkrar Depp att han kommer att "brinna i helvetet".

Det hela påminner fånigt mycket om ett litet tillägg jag gjorde så sent som i augusti i år i ett annat inlägg om tre satansdyrkande scoutmördare. Här upprepar jag slutstyckena och lägger till nyritad bild på Depps horoskop och några nya stycken om den livsfilosofi som kallas konsumism. Att leva bara för att tjäna en biologisk kropp istället för det naturliga, att den biologiska kroppen tjänar människans inneboende ande på dess resa mot högre förståelse.

*****
De svenska tidningarna har översatt samma källa och nämner alla att Johnny Depp och Winona Ryder engagerade sig i fallet med de tre dömda männen. Bådas horoskop finns på bloggen och det är intressant att se hur de griper in i den "sataniska axeln". Winona Ryder har ju en rätt "underlig historia" själv med spöken inifrån sitt inre, om man säger så.

Särskilt Johnny Depp - numera bara i branschen för pengarnas skull (jobbar med Jerry Bruckheimer-produktioner) -  har ju en ohyggligt intressant "befläckelse" av sin strikt sensualistiska och monetära Venus i början av Oxen från Satans huvud.

Varför inte se vad som händer här? Johnny Depp har blivit Jack Sparrow med åren. Hans emblem är nu Satans huvud - piraternas dödskalleemblem!



Är detta vilddjurets tal/tecken som ska synas på pannorna på Satans barn, denna världens avkomma? Med den popularitet Depp åtnjuter i världen vet vi i så fall att merparten av mänskligheten tillhör Djävulen - de lever bara för materiella värden.

Vad då om Uppenbarelsebokens ord om att 144.000 utvalda kommer att nå nästa nivå?

Detta är förstås numerologi, och som jag ser det Solens och Månens möjliga positioner i zodiaken multiplicerade (12 x 12 = 144) och sedan förstärkta med "oändlighetstalet" 1.000.

Jfr Thomasevangeliet där Jesus understryker vikten av att kvitta manligt (Sol) mot kvinnligt (Luna) förrän man ser "himmelriket".

ALLA KOMMER ATT NÅ NÄSTA NIVÅ, dvs. hela mänskligheten kommer att utrotas. Satan korrumperade människosläktet totalt och enbart den gudomliga delen av själen överlever.

Ät den, Urban Bäckström, vd för Svenskt Näringsliv! Man nästan undrar om han manipulerat sin födelsedag för att placera Solen i Oxen just utom räckhåll för Satans huvud!
:-)

Wikipedia anför andra förklaringar till "144.000", men notera att Israels tolv stammar användes som platshållare för zodiaktecknen!

*****

Ny färgläggning på Depps karta ger några nya idéer!




Visst kan man stanna vid Kräftascendenten, där Vatten i ett eldigt hus ger "sensationalism" - dvs en karismatiker eller rubrikskapare. Kanske inte enbart en Kräftascendent, men väl när sekundära budskap så starkt gynnar den här mannens personliga yttre, eller "varumärket" som man numera ska se sig själv om i den sjuk värld där "marknaden" infekterar människorna in i benmärgen.

Som varumärke har Depp "lyckostjärnan" Jupiter i härskarläge i horoskopets "bästa hus" och den gynnar ascendenttecknet. Och ascendenthärskaren Månen lägger till ännu en "sensationalism" genom att stå i Eldtecknet Skytten.


Mannen är så gynnad att man mår illa.


Men sen var det det här med Algol eller Satans huvud. Fixstjärnan står på exakt rak linje med krämaren inom honom. För det är faktiskt inte någon sofistikerad människa vi talar om utan tvärtom en närmast imbecillt primitiv människa. Merkurius, handelsmannen och Venus, pengarna i 11e huset för inkomster av karriär talar sitt tydliga språk.

Ännu tydligare blir det av Mars - furiös ilska eller krigisk passion - i härskartecknet Lejonet i andra huset för ekonomi... Den här mannen lever ENBART för materiell välgång och med så fula (fastän på sitt sätt lyckade) omen i riktning mot pengar, uppstår frågan om det är något fel på den andliga Jupiter i härskarläge i Fiskarna i Jupiter "eget" hus, det nionde för högre bildning, religion och filosofi. Kan ett i sig perfekt niondehus korrumperas av snedvridning på annat ställe i horoskopet. Den frågan uppstår med Depps horoskop.

Som liten utvikning här kan noteras att svenskens religionsförakt (och kärlek till Depp i sina rent kommersiella piratfilmer) går hand i hand med hans låga utbildningsnivå - Sverige är ett land av praktiska människor och det är för dessa Fredrik Reinfeldt fjäskar när han söker legitimera sin människohatiska politik - om man inte är frisk och i sin krafts dagar - med orden "visioner är farliga". 

Förstå den mannens entydiga falskhet: först hånar han svenska folket i sin indragna bok "Det sovande folket" och sedan söker han utnyttja just denna tendens till sömngångaraktighet och naturlig motvilja mot att "se" eller ha "vision" framåt! En vidrigare politiker har jag ALDRIG sett med mindre man går direkt till de stora monstren i västerlandets politiska historia. Reinfeldt gör om Sverige till ett fascistland och svenskarna är...sovande. 

Även han kommer att brinna i helvetet tillsammans med Depp - när han börjar se vidden av sin politik. För det gör han skrämmande nog inte just nu. I den stora litteraturen tar alltid människor sitt eget liv när de inser vad de orsakat sitt land, om höga befattningshavare. Det kortar tiden i helvetet. Vad vet jag, det kanske räcker med att gå ner och sedan vända vid porten?

*****

På Depps himmel väljer jag att färga Eldtecknen med en bismak av hur denna Eld, denna kognition eller varseblivning har trillat dit på de tre artha-husen, husen för resurser eller stålar.


På samma sätt ger elementen ett tydligt besked för hans sataniskt angripna 11e hus för stor förmögenhet (2a huset är "bara" ekonomi, men 11e indikerar om man förmår bygga upp stor förmögenhet). I det mentala 11e Lufthuset landar Oxens jordnära och fysiska natur, vilket ger kombinationen "rationalism" - tänkande men enbart kring det fysiska och här i synnerhet, Oxens område: kroppsligt välmående. 

Eftersom 11e också indikerar idealism förstår man att huset tappar en smula höjd eftersom Oxens behov ännu är så enkla. Och då har vi inte ens vägt in de extrema näsan (Merkurius/Venus) att gå dit där det luktar pengar. Walt Diskneys Tjuren Ferdinand luktade på blommor, Johnny Depp lever också enbart för den biologiska kroppens sinnesorgan, han är en slav under "denna världens herre", vilken är Djävulen enligt antik/senantik uppfattning. (Tanken var utbredd i kristendomen men gömdes undan när Rom gjorde statsreligion av kristendomen.)


*****


Algol eller Satans huvud i det här horoskopet tycks verkligen indikera vad också "hans livs roll" Jack Sparrow sysslar med: hora för guldpengar. Satans huvud visar att Johnny Depp är en alltigenom fejkad person. Hollywoodproduktionerna har ätit sig så långt in i hans själ att jag undrar om han längre vet vem han är. Materiell smitta har en tendens att förmörka själar. 

Se även Fredrik Reinfeldts horoskop med ett likartat insnävande av 11e idealhuset. Där är det Kräftans tecken som indikerar "trygghet och hushållsnära leverne" som ideal, men Månen (Kräftans härskare) befinner sig i 2a huset för ekonomi. Reinfeldt har troligen universums fattigaste verklighetsuppfattning. Allt är verkligen bara pengar i hans sorgliga huvud. Det är därför inte att undra över hur han kan vara så själlös i sin politik. För honom är alla som inte jobbar från morgon till kväll mardrömsskapande "kostnader" och han har aldrig kunnat förstå vad människor är.

Tekniker och civilekonomer, det var svenskarnas bidrag till Världsbranden vi står inför inom några årtionden. DiLeva insåg direkt vad klockan var slagen och valde att bli andlig underhållare (pajas skulle vissa säga), för att dels ha en utkomst och dels ändå hålla kontakt med livets viktigaste värden. Så illa är det ställt med den kulturella horisonten i Sverige. 

Med en liten befolkning krävs en mycket hög medvetenhet för att det ska gå att sälja mer än en smak på glassen, men när folket är sovande - som Reinfeldt själv - då blir det problem med utbudet. Se bara tidningsdreven i Sverige. Hela vargpacket på samma krigsstig samtidigt. Jag tror Sverige kan vara världsunikt i denna enfald. Den perfekta konsumenten. Moderata propagandaministrar stöper verkligheten åt folk och sedan går de duperade lydigt och lämnar in "rätt" röstsedel utan att riktigt förstå vad det handlade om.

Är det mänsklighetens B-lag som återföds till det här landet? Till en "skyddad verkstad" för dem som verkligen inte har någon förmåga till individuellt tänkande? Sådana som gladeligen tittar på hur många episoder av Pirates of the Caribbean som helst och köper de tomma bilderna. De kommer måhända inte att brinna i helvetet för sin insats i detta livet, men deras position i nästa kommer naturligtvis inte att ha förbättrats ett dugg.

*****

Se även Djävulens inkarnation i Sverige i organisationsform: Svenskt Näringsliv. Deras filosofi motsvarar det infantila orala babystadiet: konsumtion för kroppen. Inget mer. Det gjorde de helt klart i somras i uttalandet att, filosofi, det är inte "lönsamt"! De är helt inne på Fredrik Reinfeldts linje: en sovande svensk är en nyttig svensk, perfekt att suga ut och kapitalisera på. 

Det symboliska horoskopet är chockerande tydligt med Satan exakt centrerad på högsta höjd som det telos, den målsättning organisationen har. I hinduismen betyder guden Krishnas namn "den tilldragande". Algol eller Satans huvud har precis den funktionen i horoskopet för Svenskt Näringsliv! 

Organisationen attraherar tusentals smådjävlar och korrumperade själar, små själar som våldtagits av demonen Mammon så att allt de kan tänka på är pengar och status, sig själva eller sitt företag (sitt förlängda ego). Människor med samma nivå av nobless som Johnny Depps karaktär Jack Sparrow: oseriösa hycklare enbart ute i eget ärende. 

Den sortens människor kommer gradvis att fasas ut från planeten Jorden. I en inte alltför avlägsen framtid (några hundra år) kommer nämligen befolkningen bara vara en bråkdel av vad den är nu, och många kommer inte längre att ha rätt att återfödas till den här planeten. Detta är tiden för Jorden efter "undergången", då en "ny himmel och ny jord" reserverats för de utvalda, de som tänkte solidariskt, inte egoistiskt. De underkända själarna får naturligtvis någon annan värld att hålla till i. Där kan de konkurrera och trampa på varandra. En del skulle kalla det Helvetet.



Inga kommentarer: