Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 29 oktober 2011

Stadsborgarrådet & det korrumperande mörkret

Ett långt inlägg som går från trädhat till den underliggande ideologin och hamnar i en liten men talande fallstudie av hur Zeitgeist lever rullan med marionetten människan. Jag drar sensmoralen redan här: ju värre vår hybris, dess hårdare snärjer vi oss i falsarier som får konsekvenser för våra medmänniskor.
 
*****

Det är Stockholms medborgare som sågar ner och förgiftar kommunala träd, dvs. träd eller miljö som människan tillsammans vårdar över. Men stockholmaren är sedan länge en Moderat kommun och den här ideologin värdesätter ingen annat än den egna penningpungen. Det är som politik för treåringar eller för människor som aldrig ens började tänka kring vad en människa är och vilka olika väsensled som ingår i denna varelse. 

Det är Stockholms politiker som styckar upp stadens lokaler och tillgångar och bjussar sina polare på till underpriser. Det är en flock av bestar som håller staden i sitt grepp och den enormt korkade medborgaren bryr sig inte. Inte så länge han har ett jobb och en lön och lite köpkraft. 

De här liven, ser man från himmelens höga höjd, är de bortkastade liven. Människor i gemen som utfyllnadssjälar och bleka bakgrundsfonder medan de kraftfulla demonerna och änglarna i människors skepnad utkämpar slaget om mänsklighetens framtida öde. De svarta tror inte på sanning och konsekvens och är bara i spelet för att roffa åt sig själva, de ljusa har börjat ana att både naturen och mänskligheten har en underliggande plan. En plan som förpliktar till vissa tankar och vissa politiska val.

När då en intressant DN-artikel beskriver en ålderdomlig ek som ligger pyrt till på Östermalm, stadsdelen där pengar och arrogans frodas (sinnebild: Carl Bildt), då finner man naturligtvis ett djupt degraderat horoskop hos stadens främsta ansikte. Inget annat hade varit möjligt.



För precis som antik verklighetsbeskrivning gjorde kungen till personlig representant för hela landet inför Gud, och en dagstidning jordas i dess chefredaktör som ansvarig utgivare, så representeras f.n. den moderatledda borgerliga regeringen av Fredrik Reinschuld och den moderatledda huvudstaden av borgarrådet Sten Nordin.

Precis som hos Fredrik Reinfeldt finner vi det förödande okänsliga storkorset i Mörkrets kvalitet, vilket indisk filosofi psykologiskt liknade vid vansinne - bristen på reellt förstånd! Det är också en tragisk upptäckt att Mörkrets kvalitet tycks mer sugna på MAKT än de två andra kvaliteterna, Passionen och Ljuset, vilket tycks garantera att jorden alltid kommer att vara helvetet.

Jag sammanfattade den senaste Moderata partistyrelsen i termer av de tre gunas eller kvaliteterna och fann där att Mörkrets kvalitet illustrerar gruppen som ett kollektiv.

Hur kan då Moderaterna, intill sanningen om deras umgänge med Lögnen i skandalen när de sökte skriva om sin partihistoria, ha lockat så mycket som en tredjedel av svenska folket? 

Av de tre materiella kvaliteter som indisk astrologi postulerar lockar uppenbarligen Nya Moderaterna fram de människor som vävts av den mörkaste, minst transparenta och mest egoistiska av de materiella fibrerna att rösta på partiet. De är dessa som säger "fuck naturen" om den står i vägen för ett bättre säljpris på den egna bostadsrätten. 

Människan älskar triader, och fast det är anakronistiskt kan jag inte låta bli att jämföra med Søren Kierkegaards tre människotyper vilka han såg som steg i en evolutionär process. Förrän den religiösa människan, den unifierade och hela människan kan uppstår, måste individen ha uppnått det moraliska tillståndet.

Och förrän detta är möjligt måste man ha lärt sig se skillnaden på sådana åtgärder som förfular ett samhälle och sådana som förskönar det - dvs. den estetiska människan. Helt klart motsvarar förblindelsens och omedvetenhetens kvaliteter Mörkret med nöd och näppe en estetisk medvetenheten. Kierkegaard nämnde aldrig ens det som läran om de fyra elementen kallar "Jord", dvs. helt död, objektifierad fysikalitet. 

Genom detta perspektiv - Jordelementets perspektiv - ser vi människan i helvetet oförmögen att stå över den ovärdiga instrumentella synen på sig själv och andra - och allt annat. Den danske filosofen slapp leva för att se att det faktiskt fanns en regression som gör människan till t.o.m. mindre än en estet. För att förstå den totala syndfallet måste man istället tillgripa fyrelementsläran för att förstå "objektiva fakta" eller "objektifieringen" - detta naturens mest fallna och omedvetna tillstånd.

Helt klart befinner sig Moderat ideologi i en föga avundsvärd återvändsgränd. Den vill varken veta av naturen om naturen sinkar penningflödet, den vill heller inte veta av sin historia eftersom sanningen radikalt skulle decimera partiets popularitet och möjligheter att undanröja träd och människor som står i vägen för penningflödet ner i de egna fickorna. 

Partiet saknar existensberättigande ur den kloka människans perspektiv - homo sapiens underkänner dessa mörkermän som i evighet vandrar över jorden och sveper trakterna i skugglika töcken och falsarier. Moderata partiprogrammet är en skandal av episka proportioner men folket har ännu knappt förstått vidden av vilka de är, dessa som nu börjat kalla sig "de statsbärande"...

*****

Indiska tänkare hade helt rätt: den materiella kvaliteten Tamas guna indikerar galna människor, fullständigt utan vett. Men så galen är vår tid, och så dominant den borgerliga nyhetsvinklingen på allt som sker, att de här grisarnas beteende allt mer uppfattas som normalt beteende. Hollywoods alla individualistiska framgångssagor späder förstås på myten som på senare år via krigsspel stärkt unga män i villfarelsen att ensam är stark.

I termer av filosofi producerar nu svenskarna sådana avträde i form av avkomma att man kunde anamma Rudbecks derangerade fantasi om vårt land som det saknade Atlantis och hoppas det än en gång ska sjunka under vattnet.

*****

Teknikalia

Storkorset i Tamas förvärras på stadsborgarrådets födelsehimmel av att Solen i står i ideologiska Vattumannen - tecknet som är som skräddarsytt för en kommunalpolitiker eftersom det signifierar en ideologi och anknyter till den sociala, artikulerade Luft-dimensionen. 

Problemet är inte soltecknet i sig utan att dess disponent, organisatoriska Saturnus, står i hatiska Skorpionen. Vi får här en variant av det sociala mobbnings- eller utstötningssyndromet som i Moderaternas tappning blir till den näriga, svarta individens i dennes skorpioniskt bottenlösa hat till det goda och kollektiva samhället (Vattumannen).

Eftersom Vattumannen på en banal tolkningsnivå kan representera vilket ideologiskt paraply som helst som människor samlas under, är blir det avgörande Skorpionen - den "försmådda, missunnsamma individen". 

Den särskilda psykopatologi som det moderata borgarrådet uttrycker och som vi sett hos "übermobbaren" Usama bin Ladin och många andra med förryckta värderingar och en pervers intolerans - det här är i själva verket diktatorsmentalitet av det grymmaste slaget vilket skulle vissa sig om Stockholm råkade på bistra tider. 

Det är Skorpionen som i sin vägran att ge upp sitt syndfulla trots mot Gud och Helheten kommer att projicera sin hatiska natur mot den tidigare, mer kollektivistiska socialdemokratin (som fungerade väl, och lät medborgarna blomstra i sina hemstäder) och således - när Vattumanhärskaren Saturnus står här - skildrar en ond samhällsfilosofi!

Det här är inte så mycket en egen ideologi som det är Satans eller Åklagarens "tvärtom-mentalitet". På ytan kan de här människorna verka nog så belevade, särskilt så länge de finner alla i omgivningarna vara till sin egen smak. Men psykopatologin lurar just under ytan.

Men även Adolf Hitler kunde krama barn, försåvitt de tillhörde herrefolket. Jag upprepar: psykopatologi kan vara närmast transparent för den generation som lever nu eftersom de så att säga simmar i det redan förgiftade vattnet och har lungorna fyllda av oren ande.

Vatten och Luft mixar inte och här har vi den fulaste varianten. Eftersom Vatten också relaterar till den antika tanken om den vegetativa själen (hos växter, djur och människor - men inte gudaväsen) förstår vi direkt att Vatten och Luft i vissa "kombinationer" (läs: patologiska störningar) kan leda till rent förakt för naturen. 

Då får vi en politik som söker kommersialisera varje kvadratmeter av staden och som Reinfeldts politik hånar arbetslösa och sjuka på riksplanet, på samma vis söker man lokalt eliminera träd som på sitt sätt minner om att livet är mer än att vara en maxad produktionsenhet som ska mjölkas till sista droppen. Hade inte svenskarna varit så obenägna att tänka, hade de redan genomskådat att Moderaterna sysslar med slaveri. 

När man hatar människor (för att man innerst inne hatar det monster man själv är), vem tror då att man bryr sig om miljön, naturen? DN:s artikelförfattare är mer än lovligt naiva. De fegar inför det enda korrekta perspektiv man kan ta på de många enskilda symptom Stockholm uppvisar och där det gamla trädet bara är ett. 

Själv 52 och stadd på kurs mot Reinfeldts Fas III eftersom åldersdiskriminering på arbetsmarknaden är ett annat uttryck för samma Moderata självhat och hat mot naturens gång, kan jag bara iaktta en ideologi med inbyggd mekanism för självdestruerande. I en annan tid hade det här kallats en Djävulens filosofi, på kant med allt och alla. Och för att ingen någonsin ska se sakernas tillstånd sökte Svenskt Näringsliv kampanj mot ämnet filosofi med argumentet att det inte var "lönsamt"!

Ni hör själva vad tiden är liden.

*****

Bonusspaning

Genom att precisera en sökning av 5.400 horoskop bortom Sol i Luft "dissociativt" disponerad av Saturnus i Vatten (=livslögn) genom tillägget av ett psyke i egocentriska Väduren, får vi ner antalet träffar till bara en handfull.

Fats Domino;26.2.1928
Anonym;17.2.1956
Sten Nordin;18.2.1956
Ted Gärdestad;18.2.1956
Gustaf Dymov;15.2.1986

Amerikanska rhythm & Blues-artisten Fats Domino som hade några intressanta år sent 1940- och tidigt 50-tal med sin tids "race music". Han blev den svarta musikens kanske första stormrika musiker och kvaliteten på hans musik urvattnades i samma takt han lyckades korsa gapet mellan svarta och vita. Domino som person var en produkt av sin tid och miljö, en ointressant, kulturfattig människa som ville bli rik. End of story.

Anonym: Tidvis institutionaliserad, mentalsjuk dråpare. Intelligent men kliniskt befriad från empati. 

Dagen därpå således Stockholms mäktigaste man!

Ted Gärdestad - likt Fats en talang för melodier, men allt mer anfäktad av inre demoner och ett hemskt slut i självmord. Som jag minns det en ung och extremt äregirig (framgångslysten) artist.

Man glömmer gärna den aspekten när man hör hans onekliga kompositionsförmåga - även om broderns texter är det som gjorde det. Ted föddes samma dag som Nordin, vilket bekräftar tanken om makthungern som tydligen låg som en mörk demoni i detta segment av tidsandan (Zeitgeist)

Gustav Dymov - en i övrigt ointressant ungmoderat som hamnat i datasamlingen. Skälet: "Villards skatteplanering mot Peru (för att undanhålla svenska folket allmän välfärd) helt okej".

Behöver jag diskutera mer varför vårt brott - och i synnerhet Moderaternas - mot antiken är oförlåtligt? 

Våra föregångare fann den objektiva morallagen och dagens svin ömsom förnekar den och ömsom trampar på den! Dagens Nyheter har sökt tysta den här bloggen genom svartlistning, men så ömkliga är dagens teknokratiska ateister att t.o.m. censuren är halvhjärtad och inkomptent.

Herakleitos sade, "Jag rannsakade min själ." Låt envar som röstat höger göra detsamma. Fråga ditt inre varför du lever överhuvudtaget och med vad rätt du kan hävda att din livsstil kräver återinförandet av ett klassamhälle med tiggare på Stockholms gator? 

Säg inte att du är lika mentalt blockerad som en viss statsminister som i ett av sina många obalanserade ögonblick kallat svenska folket mentalt handikappat! Se Ann Charlott Altstadts krönika i Aftonbladet

Reinschuld hade i en mycket speciell bemärkelse rätt, men inte som han tänkte sig saken. (Se inlägget om Jantelagen i folkkynnet). Detta ursäktar emellertid inte hans cyniska utnyttjande av den andliga blockeringen hos svensken.

Stockholm och Sverige behöver hjälp att kasta av sig detta mörka täcke av tamasisk oförmåga till självreflektion.

*****

Noterat: Popkulturell referens till den ålderdomliga astrologiska insikten om tillfälliga tidsandor:




Inga kommentarer: