Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 30 oktober 2011

Socialdemokratiska partistyrelsen

Nu ska (s) partistyrelse utsättas för samma granskning som för Nya Moderaternas del slutade med allvarliga frågetecken om gruppens kompetens och verklighetskontakt. Läs om behövligt det inlägget först.

Här ska bara sägas att i termer av den indiska läran om tre kvaliteterna dominerade Mörkret betänkligt över Ljuset, vilket är precis vad man kunde förvänta av ett parti som aldrig stått på de breda folklagrens sida, men på sistone via falsk PR sökt framstå som medelklassens parti.

Ja, de har till och med haft fräckheten att kalla sig "arbetarparti". Vilken blåsning för de obildade och korttänkta svenskar som för en liten slant mer i månaden lät detta hatiska parti riva ner hela det utmärkt fungerande svenska välfärdssamhället på bara några år.

 Socialdemokraternas partistyrelse 2011-2012
Soltecken
Måntecken
Urban Ahlin Vågen Vattumannen
Phia Andersson Skytten Tvillingarna
Erik Bergkvist Väduren Väduren
Carina Blank Skorpionen Skytten
Hans Ekström Väduren Lejonet
Marie Granlund Lejonet Vattumannen
Monica Haider Kräftan Skytten
Lena Hallengren Skytten Skytten
Jörgen Hellman Kräftan Stenbocken
Hans Hoff Fiskarna Jungfrun
Berit Högman Kräftan Kräftan
Anders Johansson Jungfrun Tvillingarna
Mats Johansson ---- ----
Morgan Johansson Väduren Lejonet
Roger Johansson ? Stenbocken Oxen
Ylva Johansson Vattumannen Stenbocken (?)
Jonas Karlsson Fiskarna Vattumannen
Anders Lago Vågen Jungfrun
Ingrid Lennerwald Jungfrun Tvillingarna
Anna-Carin Magnusson Skorpionen Skytten
Ella Niia Tvillingarna Fiskarna
Pia Nilsson Fiskarna Stenbocken
Mariam O Sherifay Skorpionen Kräftan
Janne Rudén Skorpionen Vågen
Margareta Widén-Berggrren Väduren Skorpionen
Karin Åström Tvillingarna Jungfrun


(S)-partistyrelse är mer månghövdad än den för (m), drygt dubbelt så stor men likväl naturligtvis alltför liten för att eventuella särdrag ska vara statistiskt säkra. Vi använder här inte materialistens eller empirikerns kvantitativa öga, utan det psykologiska ögat som ser Livets intelligenta tilltal och antydningar i de resultat vi får.

Av de 26 namnen utgår ett för vilket jag inte lyckades hitta någon födelsedag. Ylva Johanssons Måne kan nästan lika gärna ligga i Vattumannens tecken (efter 13.00) men den får stå kvar i Stenbocken. Till sist ett litet frågetecken för Roger Johansson - jag är nästan säker på att det här är rätt person, men inte helt.

De fyra elementen visar en egenhet på solsidan (handlingslivet, livsuppdraget)  - det materialistiska Jordelementet med tre placeringar är klent representerat jämfört med t.ex. Vattens tio placeringar. Snittet är 6,25 och Vattnet var statistiskt överrepresenterat redan vid 9 politiker. Men åter, det är alldeles för lite data att tala i dessa termer.

På månsidan inget att rapportera. Med undantag av Ylva Johansson var alla Månar som bytte tecken under dygnet rätt "säkra", dvs. de skiftade tecken så tidigt på morgonen eller sent på kvällen att nästan hela dygnet gick i det tecken som angivits i förekommande fall. Det var bara några stycken.

Men det spännande är här om de tre kvaliteterna (de tre gunas) ser annorlunda ut än hos de naturliga motståndarna, mörkermännen Moderaterna som är så onda att de inte ens släpper in något ljus över vem som finansierar deras politik.


Partistyrelsens fördelning på
de tre medvetandekvaliteterna

Solen Månen
Rajas (lidelse) 10 7
Tamas (mörker) 6 7
Sattva (ljus) 9 11


Där åtta av tolv Moderater hade sinnelaget i Mörkrets kvalitet, dubbelt så många som förväntat snitt och "statistiskt signifikant", och både det solära handlingslivet och lunära instinktslivet ömkansvärt befriat från viljan till Ljus, intelligens och en korrekt, verklighetsanpassad politik, där uppvisar socialdemokraterna ingen sådan bisarr brist på verklighetsförankring som grupp betraktat. Enligt ett synsätt är idealet att alla tre kvaliteterna ska ha balans. Å andra sidan är den indiska traditionen entydig: Ljus är medvetenhet, Mörkret obetänksam slentrian, dvs i praktiken medvetslöst robotbeteende!

Att de tre gunas måste tolkas olika beroende på historisk situation är helt klart. För en del upplevs Mörkret som stabilitet. "Ignorance is bliss" - jämför med Moderaternas historieförfalskning nyligen. Ljuset är å andra sidan sanningen och den kan vara alltför smärtsam vilket den här bloggaren fått erfara med storkorset i Sattva guna och svartlistning från båda de borgerliga tidningarna DN och Aftonbladet.

Men det är ändå notabelt att det är Moderaternas forte - att mörka och ljuga - som är den minst representerade kvaliteten inom socialdemokratin och att sinnelaget i Ljusets kvalitet faktiskt dominerar med "en poäng" över de lidelsefulla handlingsliven (Solarna)!

Således bekräftar denna studie på ett vagt sätt att det faktiskt är två helt olika andor som driver dessa dominanta svenska partier. Och det behövs bara lågstadieutbildning för att se vilka som är "de goda" i svensk politik. Värt att tänka på inför den massiva smutskastning och skevt vinklade artiklar den borgerliga pressen hänger sig åt!


Inga kommentarer: