Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 september 2011

Svarta tisdagen, Kapitalismen, Monstret

Med den sideriska zodiakens oslagbart enkla och raka tilltal förvånar det inte att västerlandets värsta ekonomiska kollaps inträffade under samma zodiaktecken bloggen i helt oberoende undersökningar funnit kopplade till egoism, privatism och i slutändan främlingsfientlighet och rasism. 

Vi talar om den oskolade naturmänniskans drift att bara tänka på sig själv, bara söka maximera sina egna vinster, bara se om sitt eget hus och helt skita i att världen utanför hemkvarteret faller i bitar. (För den här korttänkta typen väntar naturligtvis en horribel överraskning lite längre fram på vägen...)

Sverige har f.n. en statsminister, Fredrik Reinfeldt, som på alla punkter uppfyller kriterierna på en sådan här outvecklad människotyp. Därför pågår just nu en fullständigt destruktiv nedmontering av landets välfärdssystem, stödd av en underliggande ideologi som är den värsta smörja mänskligheten någonsin hittat på: socialdarwinismen som fantiserar om en slags djungels lag där duktiga ska slå ut de svagare och att detta skall återspeglas i statusskillnader i samhället. Läs Reinfeldts "Det sovande folket" och notera hans cyniska världsbild! Förstod ens svenskarna att det var "en av dem" de röstade fram?

Börskraschen i New York den 29 oktober 1929 vittnar om flera av tydliga problemen i både Nya Moderaternas och deras partiledares horoskop:





Jag finner det fullständigt självklart att basera horoskop för hela dagar på midnattstimman. Här öppnas dörren för det som skall tima under de kommande 24 timmarna och i likhet med det svenska nationalhoroskopet (baserat på dateringen i den officiella dokumentationen) väljer jag därför 00.00 för börskraschen och inte lunchtid som t.ex. den här amerikanska västastrologen.

Med den "österländska" sideriska zodiaken visar sig då genast en välkänd signatur i öster: det otyglade begärets tecken Kräftan (se: De fyra lasterna). Detta är Fredrik Reinfeldts soltecken och dessvärre också hans högsta ideal (Solen i 11e huset för ideal samt inkomst av tjänst). 

Jag säger dessvärre eftersom Kräftan ännu bara ser till sitt eget hushåll, vilket är en ganska sorgligt lågt satt ribba om man som landsfader söker skapa ett ädelt folk. Att idealisera sin egen hushållsekonomi låter på något sätt oerhört fattigt. 

Problemet är att Kräftan är just myten om djungels kamp och att idealisera en så primitiv instinkt är som att sätta en oerhört destruktiv process i rörelse - vi får ett kallt, självinneslutet och egoistiskt land där alla misstror den andra för att "tära" på oss och vår inbillade generositet (vi är inte det minsta generösa, där vi sitter tryggt innanför våra väggar med alla våra kapitalvaror).

*****

Problemen på New York-börsen startade inte den 29e oktober, men jag finner det symptomatiskt att Kräftascendentens härskare nådde Reinfeldts privatistiska och profitjagande ascendenttecken Jungfrun just lagom till Svarta tisdagen. Därmed ser vi i båda horoskopet kapitalismens allra fulaste tryne. Båda tecknen bara orienterade mot sitt eget.

Det går naturligtvis att göra en poäng av den horribla attacken från Saturnus mot Jungfrun här. Skytten siktar alltid högt men Saturnus är en begränsare. När västerlandets hittills värsta börskrasch dessutom har Skyttens härskare Jupiter i samma simpla monetärt fixerade tecken som då Fredrik Reinfeldt föddes, Oxen, då börjar parallellerna med Sveriges nuvarande statsminister bli oroväckande.

Är Reinfeldt en av de själar som förlorade alla sina pengar i ett föregående liv som stekare och klippare i USA? Och som återfödd som svensk nu släpar in hela sitt distorderade själsbagage och inskränkta världsbild i det svenska klimatet - och där hittar en stor mängd obildade själar som också tror kultur är samma sak som att kunna köpa nya dyra prylar i var fas av den blinda kvartalskapitalismen?

Här har vi ett alternativt scenario till min tidigare tanke om delar inom Nya Moderaterna är återfödda tyska nazister eller i något enstaka fall en f.d. koncentrationslägersfånge. Reinfeldts stank av fruktan får mig ibland att tro att hans trygghetsnarkomani i detta liv indikerar en död under en totalitär tysk nationalsocialism under förra livet - därav hans instinktiva hat mot socialdemokrati och centraliserade system överhuvud...

Detta är då en helt annan fantasi för att bättre förstå varför så mycket saknas i ideologin hos den man som tror han "bär" folkets förtroende: han var simpel räknenisse i förra livet också men förlorade allt. 

Uppenbarligen hinner man inte alltid utvärdera sitt liv under samma liv, men logiken är tydlig: den som tappar alla besparingar till följd av ett system kan mycket väl dö med ett jävlaranamma som sista tanke - "nästa gång ska jag se till att inte hamna i samma sits". Detta kan resultera i en återfödelse som politiker, en perfekt position att stå över systemen och bestämma över dem.

JA. Vi återföds i enlighet med kunskapsnivån vi hade vid dödens inträde. Svenskt Näringsliv förstår det givetvis inte själva, men de agerar Satans roll här när de vill strypa svenskarnas "lyxstudier" för att de inte lönar sig. De söker hålla själarna obildade, se till att deras tankerum är minimalt. 

Näringslivet vill ha nyttiga idioter som gör jobbet till låg lön och inte funderar för mycket över sin position eller sammanhangen. FILOSOFI är döden för en arbetsgivare, och därför låter SN själva så ofattbart korkade. Hade de kunnat reflektera över sin egen roll i världen hade de skämts arslet av sig och istället för sin egen vinst börjat jobba för en hållbar framtid för mänskligheten. 

*****

"Egenmäktighetssyndromet" i horoskopet för Svarta tisdagen indikerar således att den strama Gränsdragaren Saturnus verkar från Skytten, ett känt tecken för chanstagare och klippare - typiska spekulationsmänniskor. Här preciseras den gräns Saturnus avser att dra för bubblan genom att disponenten Jupiter befinner sig i det rent äganderättsliga och monetära Oxen.
Och...Saturnus kastar sedan sitt långa onda öga rakt mot pekuniära och självtjänande Jungfrun där vi har både mäklarens och handelsmannens Merkurius och pengarnas Venus, fallen (ytterst klen) i detta tecken.

Allt som behövdes nu var ödets sekundvisare Månen som här händelsevis också är horoskophärskaren (ascendenthärskaren). Här är horoskopet som startade Depressionen och gjorde miljoner amerikaner luspanka.

Förstå nu varför Fredrik Reinfeldt har Venus och Merkurius i tolfte huset för materiella förluster. Det måste vara en privat panikskräck för att bli lottlös som driver honom till den vidriga egoismens politik som han nu härjar med.

Han borde spärras in och behandlas av en psykolog. Hans ideologier är tydligt grundade i något som gått väldigt snett i ett tidigare liv. Han är FÖDD med förlusten gnagande i sitt omedvetna tolfte hus!

Man kan notera att Svarta tisdagens horoskop också ser en Sol fallen i Vågen och i sitt mest maktlösa hörnläge: fjärde huset för tinget interna tillstånd. (Vågen är f.ö. Reinfeldts måntecken för ännu fler paralleller mellan de två horoskopen.) 

Att horoskopet omvittnar något hemskt framgår också av olyckans Mars kombinerad detta år med den "straffade", avhuggna Draksvansen. Och vilken lägligare tid att uppleva denna problematik än när Solen når in i samma tecken? Mars, i ett Venustecken angriper också Jupiter i Oxen, symbolen för ekonomisk ansamling i elfte monetära huset.

Iindisk astrologi är mer nyanserad, 2a och 11e är båda ekonomihus, men ekonomi ur skilda perspektiv, det andra för ackumulerade tillgångar, och det elfte för löpande inkomster. 

Därtill är det 4e (tydligt infekterat i Svarta tisdagens horoskop) också ett finansiellt hus eftersom det råder över investeringar - och fjärde som Kräftans naturliga korrelat låter oss förstå något om varför Kräftan framtonat som en så energisk affärsman och vinstjägare i bloggens nu fleråriga spaningar. Det började nästan från dag ett med Annika 'Fallskärm' Falkengren och någon annan klippare som hyllade girigheten i linje med filmfiguren Gordon Gekko.

*****

Se även åtskilliga tidigare inlägg som i detalj studerat "Svarta Reinfeldts" kalla cynism och moderaternas falska sätt att beskriva saker med tvärtomspråk. Som många bloggar reagerade på häromdagen beskriver moderaterna sin katastrofala sjukvårdsreform som att den nu ska "bli ännu bättre". Så söker djävlar dupera ett folk och få dem att historielöst lalla fram från dag till dag, omprogrammerade efter behov. 

Han är inte att leka med den där propagandaministern Schlingmann. En kallare cyniker hittar man bara i statministern själv. Sånt beteende brukar normalt kallas för psykopaters beteende, men av någon anledning får de hållas när de sysslar med politik. Då är det bara "retorik" helt plötsligt. Dags att svenska folket blir psykologiskt och ser vad det här handlar om. 

Vi har certifierade galningar i maktposition just nu, samhällets nedbrytare. Skapare av "sköt dig själv och skit i andra"-mentaliteten. Bara folket själva kan bestämma när det fått nog av sin gradvisa korruption.

*****


Se även det nyliga inlägget om horoskopet för Lehman Brothers konkurs med dess kopplingar till Fredrik Reinfeldts karta. Det finns, för att uttrycka sig milt, återkommande mönster i alla dessa horoskop.


Inga kommentarer: