Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 september 2011

Här dog Reinfeldts falska dröm

Morgonen den 15 september 2008: banken Lehman Brothers aktier störtdyker på börsen efter att nyheten om att den gått bankrutt. Fredrik Reinfeldt är bara en av tallösa förlorare som köpt in sig på drömmen om pengar och privatistisk frihet, se på de grundlurade amerikanerna som belånade sitt boende!

Men svensken var så in i själen rutten att han fann det lägligt att kapitalisera för egen del också på den globala finanskrisen, istället för att som varje god minister i det gamla Kina skulle ha gjort: avgå i skam och ta på sig skulden för att ha härbärgerat tankar som inte fungerar i verkliga världen. Och visst. Alla är sig själv närmast, ingen vill förlora jobbet, särskilt inte om man fått vittring på makt.

Men ideologerna är de farligaste av alla psykfall och därför fortsätter Reinfeldt profitera på samma sätt in i senaste regeringsförklaringen där han droppar ordet "ansvar" oftare än ögat hinner blinka. Trots att det marknadsekonomiska system som han förespråkar, och därmed han själv, bär skulden. 

De som blivit långtidsarbetslösa till följd av hans system kallar han nu "särintressen" - ett nedsättande ord som understryker Reinfeldts i grunden omoraliska natur, hans simplistiskt (och bevisat felaktiga) socialdarwinistiska syn på att den duglige alltid ordnar det för sig. (Den amerikanska drömmen). Tack för den passningen, Reinfeldt. Du är ett avskum och någonstans vet du det.

AB:s Katrine Kielos summerar eländet bra i en aktuell krönika (med Henrik Virtanens betydligt fränare inlägg som god tvåa). När hon beskriver Reinfeldt & Borgs Moderater som belägrade i en bunker och utan idéer är det förstås Hitlers sista dagar i Berlinbunkern hon visualiserar. Alla, utom fanatiska egoister, vet att partiet har peakat. 

Vän av social demokrati och miljömedvetenhet - så ser den nya tidens svensk ut. Den nya svensken är inte en slickad nisse i svart kostym i något grindsomgärdat och exklusivt villaområde. Den sorten har helt tappat kontakt med den verkliga verkligheten och ska vara glad om inte hans välansade område skövlas i händelse av uppror deras politiska preferenser direkt utlöst.

Extrem underklass och billig städhjälp, sån var de här råttornas vision om "det goda livet för mig". Och glöm inte Reinfeldts lögnpropaganda om "egna initiativ" på en arbetsmarknad som kräver en ansenlig procentsats arbetslöshet för att stävja löneutveckling (med minskade vinster för aktieägare som följd).

Reinfeldts politik kan förklaras mycket enkelt: alla som inte är strebers - som han själv - ska tryckas ner, ner och tappa i status - straffas för att de inte liknar en flitig kapitalist som Reinfeldt. Den här mannen söker härska genom att söndra ett helt samhälle om så är. Så fungerar en djävul i huvudet! Så fungerar inte en politik som söker skapa ett gott och väloljat samhället. Och att det gnisslat flera år i Sverige kan t.o.m. politiskt naiva som undertecknad se med båda ögonen slutna.

*****

Astrologiskt är det intressant att jämföra börskraschen vid Lehman Brothers bankrutt med Fredrik Reinfeldts horoskop. De har många beröringspunkter, dessa två lågvattenmärken i Världssjälens eviga omvandling.


När Dow Jones öppnar 9.30 ses en spektakulärt signifikant himmel. Venus står bl.a. för komfort och pengar och är således frågan för hand när planetens ena tecken Vågen stiger i öster.

Tyvärr står Venus fallen i Jungfrun vid den här tiden och angrips av den omoraliska Mars. In i smeten dras mäklaren, förmedlaren och handelsmannen Merkurius - och alla tre planeterna befinner sig det tolfte huset för förluster! 

Ascendenthärskaren Venus befinner sig således i ett närmast oslagbart dåligt tillstånd och i världslig astrologi är det denna som är horoskopets subjekt, Lehman Brothers. Och egentligen den pekuniära människotypen som sådan - människan som är om sig och kring sig på ett dåligt sätt. Det ligger sanningar i gamla talesätt, som t.ex. det om att vinna världen men förlora sin själ. Det stadiet hade Lehman Brothers redan passerat. Horoskopet ovan visar hur ödet nu kräver tillbaka också det världsligt goda!

Det finns inte en enda god punkt på himlen. Solen i härskarläge i Lejonet är svårt skadad av sin fiende Saturnus som står i samma tecken. Enligt avashta-synsättet är här Solen dessutom döende i Lejonets nästsista grad. Det var fullmåne bara några timmar tidigare, en känd stress som får saker att bära ett varv till eller brista...

Men speciellt intressanta är horoskopet för frågan om oppositioner mot den egna personen (ascendenter). I samband med den mentalt perverterade markis de Sade redovisade jag horoskopet för en inbilsk borgarbracka som tror sig vara vänsterradikal. 

Båda dessa mentalt störda eller åtminstone djupt självförljugna individer hade Mars i egocentriska Väduren i oppositionell attack mot sin egen person och kropp. Exakt samma tecken och planet som i Lehmans aktiekraschhoroskop med andra ord. Oppositionen mellan 1a och 7e huset sägs ofta skapa projektioner, man lastar den andre (7e) för det som egentligen är utmärkande för en själv (1a).

I fallet Lehman Brothers bankrutt är det alltså deras egen mentalitet som nu kom tillbaka för att hemsöka dem via opposition.

Men, tänker någon, Mars ligger ju inte i sjunde huset. Nej, Vädurens härskare befinner sig i Jungfrun, i tolfte huset för materiella förluster och driver inifrån detta onda (sanskrit: "dussthana") hus sitt omoraliska och subversiva spel.

Men se vilka två aspekter som kickar igång Väduren i sjunde huset (och därmed den förlustskapande och omoraliska Mars i materialistiska Jungfrun): Jupiter, expansionens och ytterst sett "bubblornas" planet. Samt, minsann, Mars själv i attack mot sitt eget tecken. Dessa två eldiga krafter startar upp en opposition mot första huset (Lehman Brothers som fysisk kropp) - bankrutt skriker tolfte förlorarhuset. Ett hus som är aktivt också hos Reinfeldt på ett snarlikt sätt!


Lehmans förlusthoroskop matchar Reinfeldts på fler sätt, det som är dolda orsaker eller förluster i tolfte är hos Reinfeldt manifest på ytan: han utstrålar den omoraliska Mars i Jungfrun. Alla kan se det: medan han talar "rätt ord", ord om "ansvar" utsöndrar han den gemena själviskhetens odör.

Han är livrädd för att förlora pengar - Venus i tolfte som bas för det extremt pengaorienterade sinnet (Månen) i 2a ekonomihuset. Och han har precis som Lehman Brothers kommunikatören Merkurius i tolfte - utmärkt för den som vill göra sig en karriär på lögner och desinformation som bara leder till - eller söker maskera - elände.

Glöm inte hur noga bloggen analyserat Jungfruns tecken, Reinfeldts persona och det dolda tolftehusskälet till Lehmans sammanbrott. Vi har funnit Jungfruns symbol representera det privatistiska profitsökandets stadium i zodiaken som helhet. 

Hela poängen med att mänskligheten erövrade Jungfruns äldsta gebit, åkerbruket, var ju att kunna jämna ut säsongsvariationer genom att maximera vinsten på fältet för att använda en regnig dag.

Marknadskapitalismen är en urartad form av detta framförhållande beteende. Framförhållningen har tappats (kvartalskapitalism) och kvar finns bara en perverterad profitjägare. 

Regeringens kritiker har med rätta konstaterat att den slutat fungera mentalt. Regeringen är helt fixerad vid att bara behålla innehållet i sin silo, den vill inte använda det till att så nytt. Satsningar på det allmänna goda (SJ t.ex.) är ett skämt, godispengar. 

Det snåla beteendet är inte utlöst av någon global kris som Reinfeldt och Borg funnit det tacksamt att skylla på eftersom de till varje pris söker dupera svenskarna att de är "de goda grabbarna". Nej, det ligger i Nya Moderaternas djupaste natur att inte känna någon solidaritet med det goda välfärdssamhället! Även horoskopet för Nya Moderaterna visar en "återfödelse" i den gemena privategoismens tecken Jungfrun - hur passande med Reinfeldt som partiets ansikte. Reinfeldt ÄR den nya själviskheten i köttet.

Glöm heller inte testet av 53 moderata politiker där - föga oväntat - Jungfrun var signifikant överrepresenterad som måntecken - samma placering som är så notabel bland brottsdrömda. Profitmentaliteten har alltså en gradering men den pekar rakt mot det kriminella psyket.

Därför skräpar stockholmarna - moderaternas starkaste fäste - ner sin stad som aldrig förr, dödar eller sågar ner stadens träd för att förbättra pengavärdet på sin bostad och säljer ut medborgarnas gemensamma goda till kompispriser. Studera Stockholm, Fredrik och Filippa Reinfeldts experimentverkstad, och se djävulskapet i den här egofilosofin! Dra ut konsekvenserna några år: du har ett totalt sönderfallet samhälle!

Kielos har rätt - Nya Moderaterna har låst sig inne i en bunker. Men det har sagts tidigare - bl.a. i mina kommentarer till kinesiska ödesomen för Reinfeldts 2011 där kineserna öppet hånade horoskopägaren (Reinfeldt) för att ha stängt in sig i sitt furstliga palats och inte längre vill konfrontera de som söker sprida den sanna ideologin, antikens runtvandrande filosofer som menade sig veta hur man kunde få ett dekadent rike att åter stråla av välmående!


Tillägg.

Inlägget publicerades 9.45 (se nedan). Jag kastar en snabb blick på horoskopet för denna tilldragelse. Den med ögon må se!



Bör säga: Jag håller inte koll på planeternas rörelser från dag till dag, bara i samband med viktiga händelser tar jag notis om deras positioner. Jag finner det inte ointressant att Solen nådde Jungfrun bara några timmar innan tanken flög i mig att kommentera Kielos och Virtanens krönikor ur den eviga vishetens synvinkel...


Tillägg 110918.

Se även horoskopet för det kapitalistiska västs (hittills) värsta sammanbrott, Svarta tisdagen på New York-börsen den 29 oktober 1929. Märkliga paralleller kan där ses till kartan för Sveriges nuvarande statsminister och dennes skräck för att associeras med utgifter och monetära förluster!

Inga kommentarer: