Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 juli 2011

Mer skumrask från tidningsträskets England

Den brittiska tidningshärvan artar sig till "a field day" för astrologen! Låt oss bara lista några horoskop här för att minnas de huvudsakliga aktörerna.

Först Storbritannien självt. I avsaknad av andra uppgifter utgår jag från att det utvidgade Storbritannien trädde i kraft vid midnatt, en vanlig praxis för nationella horoskop. Den tycks fungera väl för det svenska nationalhoroskopet där Vågascendentens "jämlikhet" distinkt klingar till som en svensk "dygd"!

För britterna är det väl snobberi och elitism som bar dem genom 1800-talet och den koloniala eran och in i modern tid: här hittar vi således samma ascendent som för rasistiska forna brittiska kolonin Jamaica: privatismens Jungfru! 

Kultur är ett nyckelord för Jungfrun, med början i Jordtecknet som agrikultur. Jamaicas stora exportprodukter innan det blev ett transitland för latinamerikanskt knark var marijuana och bauxit, en lätt kultiverad råvara som slutligen blir till aluminium. Storbritannien var förstås ingen monoproducent (eller nästintill) utan använde sig av sina kolonier för att skapa sig sin ryktbara kräsna smak.




Brittiska ärkefienden Frankrike - konkurrent under kolonialismen och än idag en vagel i ögat på britterna har passande nog motsatt ascendent, Fiskarna, och fransmännens snarlika snobbism och vägran att beblanda sig med "kreti och pleti" kommer förstås från att det landet ÄR en Jungfru till soltecknet. Så visar astrologin att dessa trätande grannar ändå drivs av rätt snarlika sinnesstämning. Naturligtvis fungerar inte två självutnämnda elitister ihop, de söker ständigt diskriminera mot varandra!

Med en Jungfruascendent blir emellertid det brittiska horoskopet något i hästväg vad gäller högnäst kritik mot allt och alla, eftersom vi har folkkynnets Måne i likaledes merkurisk-analytiska Tvillingarna. Att England vid den här tiden var orienterat ut mot världen framgår tydligt av Solen i Skytten (utlandet), en Sol som söker tränga sig fram och utforska det okända.

Lustigt nog ligger Solen världsligt i det fjärde huset för hemmet och det privata, men det vore väl magstarkt att hävda att 1801 års horoskop bara väntade på den gigantiska integritetsskandal Murdoch-tidningen nu ställt till med! Eller? Rupert Murdoch är ju australiensare, billig sensationalist och barn av Storbritanniens gamla kolonialism...

Murdochs horoskop är så skrämmande uselt att den kinesiska Ho Lo Li Shu-astrologin jag ibland använder som "andra utlåtande" noterar att hela hans framgång motiveras av pöbelaktigt avund! 

Jag kan inte gå in på detta särdeles avslöjande system här, men den kinesiska sågningen av denna mediamogul (äger Fox Networks och så mycket annat som infiltrerar dina förslappade konsumtionslystna sinnen!) öppnar förstås för oanade läsningar av hans zodiakala horoskop.



Notera inte minst den fallna illgärningsmannen Mars i giriga Kräftan i onda åttonde huset, och hur den skapar förödelse omkring sig - särskilt i attacken mot tredje medie- och kommunikationshuset! 

Murdoch-pressen blev snabbt känd för att trycka smörja, sex och våld, precis som vi hittat den fallna Mars i samband med sexuell sjukdom (homosexualitet) och i många andra snaskiga horoskop, inte minst den märkliga religionshatare som leder sekularistklubben Humanisterna. Och glöm inte "Kapten Klänning"! 

Det finns många tecken på att Mars i Kräftan kan indikera en svårt skadad själ som borde ha ägnat detta liv åt att restaurera sitt inre välmående hellre än att söka erövra världen. Världen behöver inte sådana som Murdoch, Sturmark och Kapten Klänning!

Det koloniala Storbritanniens spänning mellan korta resor (Tvillingarna) och långa resor (Skytten) återvänder i pojken från kolonierna som reste runt världen i hela sitt liv och förvärvade och förvärvade och förvärvade....  Horoskopet beskriver en oerhört sjuk mentalitet och jag bara häpnar över hur kineserna kunde knäcka "livets kod" så att de i några ord sammanfattar denna tidpunkt som "avundsjuk mentalitet"! 

Jag tror den hemskt dåligt placerade underklassplaneten Saturnus vittnar om någon slags medfödd vilja att revanschera sig, men denna vilja att stiga från neslighet måste vara Rupert Murdochs eget karma från ett tidigare liv, fadern var visserligen ingen stor tidningsman men det var alls inget underklasshem han kom från. Jämför Karl Marx horoskop, där jag hävdade att hans Saturnus stigande i öster var en mycket bättre placering, en illustration av en genuin ideolog och analytiker.

[Tillägg: Se även Murdochs son, vd för News Corporation och det horoskopets anknytning till det som följer härnäst.]

Den första att bära skam på Murdoch-tidningen News of the World var Neil Wallis, en av redaktörerna som tydligen ivrigast buggat viktiga personer för tidningsupplagans (vinstens) skull. Tyvärr fortsätter Jungfruns - jordbrukaren som odlar för sin vinst - att genera sig! Wallis horoskop är verkligen fokuserat på vinstaspekten av tidningsskapandet:




Och det är bara att konstatera att denna Murdoch-medarbetare lider av samma lögnaktiga och dubbelspelande Vatten/Luft-dissonans som koncernägaren! Nu är det illvilliga Mars i härskarläge i Skorpionen (ett doldistecken) som angriper kommunikationstecknet Tvillingarna. 

Har vi en perfekt schematisk skiss av olaglig buggning här? 

Försåtlighet i botten och ovanpå det ett lager Luft för att rationalisera den kriminella grundnaturen! Och gyttret i profitsökande Jungfrun, smygande i det privata hemmets hus, ska vi inte tala om.

För den andre manlige redaktören, Andy Coulson, se granskningen Den samvetslöse tidningsredaktören. För enkelhets skull noterar jag bara att också han har Jungfrun svårt skadad, av såväl Mars som Saturnus och båda månnoderna. Fyra naturliga illgärningsmän på den Mån-Jungfru vi sett utmärka sig bland brottsdömda horoskop. Men jag undrar om Månen i något zodiaktecken kunnat behålla moralen med så mycket störningar...

Arresterade (men tillfälligen släppta) Rebekah Brooks studerades i Den samvetslösa tidningsredaktören (2). Återigen ett illa aspekterat psyke (Månen) i det materialistiska Jordelementet (nu i pengarnas tecken Oxen).

*****

Till sist britternas högste polischef som njutit av gratis favörer på ett spa som Neil Willis var pr-chef för och som avgick igår med halvt uttalade ord om att premiärminister Cameron sitter illa till pga. sin närhet till folk ur den här härvan. (Se här Camerons - återigen!- Jungfrubetonade horoskop.)

Här vill jag återknyta till den tid vi just nu lever i, för jag inser att det bara haglar inlägg om dåliga Jungfrur på bloggen - och det utan att jag på minsta vis söker efter den. De bara flyger in, en efter en, varje gång jag tittar på skandalartiklar. 

Och genom att aktivera transiterna för dagen då polischefen meddelar sin avgång - ja, han har också ett Jungfrudominerat horoskop! - påminns man om att den stränga Domaren Saturnus för närvarande under 2½ år hårdgranskar Jungfruns tecken för att visa vad deras orientering varit värd! 

Inte undra på att hela Fredrik Reinfeldts inbilskhet faller i bitar under denna tid! Han har Saturnus passerande sitt egocentriska första hus i Jungfrun vid denna tid i livet, precis som den brittiska polischefen finner den hårda men rättvisa Saturnus på väg genom hans soltecken. 




När Saturnus passerar känsliga punkter i horoskopet ges svart på vitt om det man gjort har haft något värde. Reinfeldts patetiska imitation av "arbetaren" och hans hopljugna "arbetslinje" har visat sig vara just bara en galen människas inbillningar - jobben uteblir! Det är bara en derangerad ideologi baserat på hatet mot alla som vill inskränka den fallna egoistens vägran att samarbeta på en så hög medvetandenivå att vinster inte längre utgör den enda sporren.

Saturnus i tiden avslöjar just nu det kapitalistiska samhällets intighet. Dra nytta och lär av denna tid! För om 200 år kommer profitlystnad att vara ett brott på planeten Jorden.

***** 

I medierna:

SvD: Frågor att ställa de ansvariga i skandalen

DN, SvD, AB: Toppolis drar in Cameron i skandalen.
Expr: Scotland Yard-chef avgår efter mutanklagelser.

(Expressens chefred Mattsson bedyrade för dryga veckan sedan att hans tidning minsann inte använde några Murdoch-metoder - lustigt nog är också han tydligt placerad under fifflarens tecken Jungfrun och känner pressen från Saturnus att deklarera om han har något solitt värde!


PS: Är det möjligt att DN:s ekonomiredaktion lackat ur pga kritik mot Svenskt Näringsliv på den här bloggen? Tillbakalänk till denna och föregående artikel om Cameron nekas, trots att Twingly-tekniken är densamma som hos SvD, där inäggen visas! Åter visar sig borgerliga SvD ha betydligt högre intellektuell takhöjd än den allt sorgligare DN...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ruggigt, Wallis är ju född samma dag som min släkting som jag nämnt om förut, som har lidit av svåra depressioner och där det behövts elchocker för att hon skulle tillfriskna...
Det är nog så att hos själar med "bättre ingångsvärden" som föds med konfliktfyllda horoskop kan det onda s a s vändas inåt istället, och yttra sig som fysiska eller psykiska sjukdomar. (Jag har sett det i flera fall, inte bara det här)
S

Seaward sa...

Har du tänkt på att det alltid varit fråga om mer problemfall i samband med en problemcelebritet? Jag tror aldrig att bloggen (eller du) har hittat en verkligt lyckosam människa och en riktigt olycklig född samma dag. Det tyder på att astrologins beskrivning av "materiella kvaliteter" så att säga bygger upp ett jobbigt livsöde i vissa perioder, men att de närmare detaljera om på vilket sätt det är jobbigt skiljer sig åt beroende på faktorer som antingen undslipper astrologins klarsyn eller helt enkelt beror på att födelsetiden är okänd...

Så kuriös är din rapport att jag gick igenom alla 5100 sparade kartorna på jakt efter årgången 1950 av Sol-Jungfrun. Förutom korrupte journalisten Wallis och ditt fall hittar jag dessa tre, som är remarkabla:

Bill Murray
Börje Leidhammar
Loredana Berte

Murray har i princip ägnat hela sitt liv åt att spela självcentrerad, arrogant eller cynisk! Samtidigt har han Jungfrun milda manér och är vitt uppskattad.

Börje är porrkungen Miltons revisor och därmed involverad i dennes skatteskuld på 600 miljoner till svenska staten. En riktig rufflare.

Björn Borgs ex-hustru Loredana är väl den som kommer närmast till ditt spritt språngande galna fall som krävde elchocker. Detsamma borde kanske ha satts in även på italienskan! (Loredana har psyket/Månen i Skytten, men utlösande faktor där är förstås disponenten Jupiter som i Vattumannen angrips från Skorpionen av Mars.)

Seaward sa...

PS. Jag tar genast tillbaka en del av det där. Jag har något minne av någon känd usling född samma dag som en - åtminstone vad man vet - normalt funtat svensk journalist...

Anonym sa...

Jag skulle inte kalla en deprimerad människa för spritt språngande galen, hur svår depressionen än är. Det är inte samma sak som psykos o dyl.
Vad gäller Loredana Berté så har jag som tidigare nämnts en granne född samma dag som hon, som uppvisar vissa problem i form av överdrivet drickande, underliga sjukdomsfall och obalanserat beteende. (Jag har dock själv ett gott förhållande till henne.)

Apropå Saturnus i Jungfrun så noterade jag att jag började läsa den här bloggen i samma veva som planeten gjorde sitt inträde i tecknet!
S

Seaward sa...

Formuleringen var lite slarvig! Nu minns jag att du nämnt en Loredana-parallell - det måste vara sin Sol-Jungfru som för dig i närheten av andra datum i samma ålderssegment - just som vedisk astrologi säger att "lika barn leker bäst".

Min tredje introduktionsbok i Jyotish (om partnerjämförelser) visar hur närmast identiskt lika horoskopen för Paul Newman och hustru var - ett lyckligt och troget par i Hollywood, stället där omoral och ständiga skilsmässor är dagordningen!

Transiter är inte bara populära eftersom de är så enkla att slå upp, de har helt klart en inverkan på livet! Åtminstone de två tungviktarna Saturnus och Jupiter som drar upp de stora riktlinjerna.

Anonym sa...

Nja, vi råkar ju bara vara grannar, så jag vet inte om vi har "förts tillsammans" av delade soltecken, och inte vet jag om vi "leker bäst heller"... Knappast någon jag skulle välja att bli vän med... Då känner jag i så fall större frändskap med uppfinnaren f 23/9 -53, men så har han också venus/mars alldeles vid min venus.:-)
S

S

Seaward sa...

Om att sammanföras har inte med dig (ego) att göra utan med hur "kosmos" arrangerar våra öden. Jag märker att du resonerar som en västerlänning och inte utifrån det antika perspektiv där egot var själva källan till vår synd. :-)

Exempel: det som gjorde mig nyfiken på astrologin var exemplet i en tidig bok jag läste. En astrolog gjorde horoskop på alla husägare som berörts av en våldsam husbrand i Kalifornien, där en serie hus längsmed en gata strök med.

"Lika barn leker bäst" - men ur stjärnornas synvinkel - alla husägare hade överlappande horoskop!

Alla utom den sista på gatan, ägaren till huset som branden skonade!

(Källa: Jess Stearn: A Time For Astrology, 1972)

Det här kan ha varit ett av fallen från den berömda Evangeline Adams som framgångsrikt demonstrerade astrologins "verksamma" natur i rätten. Jag minns inte riktigt.

Anonym sa...

Nej, jag vet, det finns ytterst ingen slump och "råkar", jag är medveten om det, fast jag utelämnade det i kommentaren, för det jag menade var att jag aktivt inte har sökt mig till den här kvinnans sällskap.

Fascinerande fall, det där med husbranden.
S

Seaward sa...

Dagens upplevelse (inlägget om F-kassen) verkar också tala för att saker är styrda, trots att man verkligen inte söker trubblet!
:-)

Husbranden är suggestiv men tyvärr redovisades inte horoskopen i boken. Med hjälp av nätet skulle man ju idag kunna kartlägga sitt grannkvarter astrologiskt, för att se om en eventuell katastrof kommer att drabba kollektivt...
:-)