Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 2 maj 2011

Usama bin Ladins dödshoroskop

Uppgifterna om en amerikansk attack söndagsnatten är inte helt korrekta. En afghansk twittrare råkade oavsiktligt livebevaka attacken mot Usama bin Ladins tillhåll. Enligt honom anlände helikoptrarna 01 på måndagsmorgonen. Det duger mer än väl för ett mundant horoskop. [1]

Kan man nu se "ärendet" på denna himmel? (Återigen är vi i läget "reverse engineering" - vi söker bekräftelser på de antika tolkningsreglerna genom att bara observera och jämföra.)




Subjektet för ett mundant horoskop är ascendenthärskaren. Här Saturnus, känd som gränsdragare och även bödel.

Bödeln (vi vet ju vad frågan gäller så varför hymla?) hittas här på uppdrag i utlandet, i nionde huset. Kanske luftattacken kan ses i att tredje huset aspekteras ovanifrån av Saturnus? Försåtligheten eller bakhållet skulle kunna utläsas av dissociationsmomentet, ett Vattentecken i ett Lufthus. Som när illusionisten viftar med ena handen och publiken tittar åt fel håll medan han gör sitt fuffens.

I tredje huset, just i gränsen till "gömda" eller "privata" fjärde huset pågår så mycket aktivitet att programvaran buggade ur och dolde symbolen för krig (Mars) under gradtalet.

Se föregående inlägg om föreningen Vetenskap och Folkbildnings "intellektuella självmordsbrev" för en diskussion av den här planethopen. I den offensiven, riktad mot "Fettdoktorn", gör sig avsändarna skyldiga till så mycket illusorisk dissociation (avledningsmanövrer) att man bara baxnar.

Analysen av VoF-horoskopets åttondehusplacerade Sol kan lätt appliceras på den här fjärdehusplacerade Solen som i detta resonemang istället signifierar måltavlan bin Ladin. (Ja, det här är strikt överkurs. Beklagar det, tillfälliga läsare.)

Det är för övrigt intressant att Barack Obama, på vars axlar den plikten till den här vendettan föll när han blev president, är född just en Saturnus stigande i öster i ett Jordtecken och nådens planet Jupiter i extremt försvagat tillstånd i samma tecken. Hans karta kan urskiljas i den här jämförelsen med BP-ordföranden C-H Svanberg.

Jag har inte haft tid att smälta det här horoskop ännu, men vill också peka ut att fiendens hus (6e) är extremt involverat vilket det borde vara i ett horoskop för en vendetta. Horoskopets herre Saturnus (USA/Obama) angriper det i egen hög person, och med sig har Saturnus också attackstyrkan Mars.
Rätt glasklart egentligen om man redan har facit i hand.
:-)


I medierna om vedergällningen:

DN: Ladin död i USA-attack
Expr: En angelägenhet främst för USA (det dummaste uttalandet på år och dag!)
DN 2: Ännu en expert söker "pk" tona ner Ladins betydelse utan att förstå vad arketypisk psykologi eller Världssjälen är
SvD: Terrorexperten svarar på frågor (som inte rör den världsliga astrologins djupa mysterier)
SvD 2: Dödsräden Obamas triumf
AB reducerar händelsen till information om Navy Seals tillvägagångssätt - typ krigsspelsnivå. För idioterna.

Och tjugotusen artiklar och blogginlägg ytterligare. Ett moraliskt dekadent Sverige skriker efter material om blod. Religion kan aldrig dö men den kan ta sig bisarrt primitiva uttryck.


___________

1. Strikt talat använder jag här en hybrid mellan mundan och horär astrologi. Säg att ögonblicket för horoskopet istället tolkas som den horära frågan "Vad håller jag på med nu?"

Därmed kan vi använda ascedndenthärskaren som frågaren ("querent") och bl.a. notera dennes placering i utlandet och med "onda ögat" mot fiendens sjätte hus. Se vidare Wikipedia-artikeln Horary astrology.

Inga kommentarer: