Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 9 maj 2011

Moderaternas paranoia - bildbeviset

Som om det inte räckte med att Moderaternas ordförande Reinfeldt (jag kommer f.o.m. nu inte längre att kalla honom statsminister då jag sett framtiden) har en osviklig förmåga att röja sina egentliga tankar på foto, sällar sig till historien ännu ett bildbevis.

Uppslaget kom från AB där ordföranden i sjukförsäkringsutskottet, moderate Gunnar Axén presenteras som den som kanske hårdast driver den falska myten om Reinfeldts sovande, ständigt sjukskrivna och lata folk. 

Vi har alltså här att göra med en genuint ond eller åtminstone kapitalt förledd människa, helt fördärvad i det egna psyket. Platon beskrev illustrativt hur vissa människor hade deformerade kranier och därför inte förmådde reproducera planeternas cirklar särskilt bra. 

När Världssjälen sökte informera dem med sitt Goda och Allinkluderande Budskap (den Stående Normen för alla levande själar!) blev dessa skeva individer istället desinformatörer och spridare av lögner. De fungerade inte längre som språkrör för Det Goda, Det Sköna och Det Sanna.



När jag slog upp namnet Axén på svenska Wikipedia hittade jag det absolut värsta fall av panikskräck jag sett fångad på bild. Förklaringen torde vara att sagde man - specialist på svenskarnas sjukdom, så kallad latmask - passerar genom en folkmängd under prinsessan Victorias bröllop. 

Titta gärna på den obeskurna bilden och föreställ dig den här totala strutshuvudet-i-sanden-mentalitet varmed moderaten söker hålla borta paniken inför den "livshotande" folkmassan.

Om det ens finns enda läsare som följt inläggen någorlunda uppmärksamt, vet vederbörande nu vilka astrologiska faktorer jag flera gånger lokaliserat som torgskräck eller skräck för människor.

Läsaren vet också att rädsla i formen av främlingsfientlighet kunnat härledas tillbaka till särskilt två psyk- eller månplaceringar av zodiakens tolv grundprinciper. 

Är det inte fantastiskt att Gunnar Axén - mannen som tror sig veta ett och annat om det folk han uppenbarligen inte ens klarar att vara i närheten av - uppfyller de astrologiska kriterierna på en främlingshatare och en människa med torgskräck!

Månen i Kräftan, så nervös inför de tallösa parasiter som bara väntar på att få tugga i sig den egna surt förvärvade tryggheten - Naturens mest grundläggande maggropsinstinkt som varnar för fara jämt och ständigt säger individen att hon måste jobba och bunkra upp ännu mer eftersom livet är så sjukt otryggt. Tecknet som tyvärr inte litar på någon bortom den egna lilla klubben. 




Se föregående inlägg om hur Kräftan är den självklara symbolen för hur de bemedlade klungar sig samman och bygger kräftskal runt sina kvarter - "gated communities". 

Torgskräcken hotar i någon mån alla Kräftor, som helst håller sig innanför skyddade områden, men rent akut, gränslande till panikångest, blir den om horoskopet också innehåller stark tonvikt på Luftelementet, i vilket de mest fabulösa tankekonstruktioner kan torna upp sig.

Här har vi Solen i Tvillingarna och Mars i Vågen som tydliga indikationer på Axéns generella tendens att leva i en ideologisk föreställningsvärld - och att dissociera sig från verkligheten - antingen genom att bli stel som en pinne inför okända folkmassor eller också genom att konstruera falska luftslott som legitimerar han obehag inför detta okända pack - den sovande lättjefulla svensken som tär på HONOM och HANS tillgångar. Intressant nog har även Reinfeldt Solen och Månen (förnuft och känsla) isolerade från varandra genom dessa disparata element, Vatten och Luft.

Detta svenska folk, är de politiker ni valt som Regeringens kärna. De är sjuka ur det astrologiska perspektivet och de serverar er den förtryckarpolitik ni faktiskt själva valt genom att inte informera er tillräckligt noga om vilka livets viktiga spelregler är. 

Nu ligger ni 7.000 sidor efter (för sådant är till dags datum omfånget på den här två år gamla bloggen). Men det är aldrig för sent att börja läsa på om universums morallagar som de kodifierades i antiken, och att därifrån förstå att vissa politiska ideologier helt enkelt är brottsliga. 

Gunnar Axén personifierar i sin panikrädsla ett sådant brott - tendensen att krypa in i sitt eget trygga lilla hål och förklara omvärlden för att vara underpresterande. Det här kallas "projektion" på psykologispråk, att lasta en annan grupp för den egna gruppens moraliska och andliga tillkortakommanden.

Tänk om alla flitiga svenskar, de som minsann "gör rätt för sig" och ofta har massor att säga om invandring och skatter, började fråga sig vilken mardröm de hamnat i som gör att de inte längre förmår hitta perspektiv på sina egna tankemönster. Som kanske - hemska tanke! - har blivit slavar under sin egen mentalitet!

*****


Överkurs för de verkligt astrologiskt intresserade.

Här är ett fall där jag misstänker att Chandra lagna-metoden med Månen som ersättning för den saknade ascendenten inte riktigt säger allt. Naturligtvis är det tänkvärt att den defensiva och introverta Månen i Kräftan känner sig hotat i förstahusplacering, nerverna på huden så att säga och Kräftans revirinstinkt alltid påkopplad (slutlig nervkollaps?). 

En annan viktig poäng som månascendenten ger är en Mars i kamp för sin mentala balans i Vågen eftersom den ligger nedsänkt i vatten tillhöriga Kräftans/Månens fjärde hus. Fjärdehusets betydelser, mitt revir, mina investeringar och så vidare, understryker perfekt bilden av en människa som lever i paranoid och kronisk misstänksamhet gentemot sina medmänniskor. (Åter: hur kan ett folk acceptera att deras utvalda är rädda för sin uppdragsgivare, kanske t.o.m. hatar den?)

Varför jag ändå tror ett fullständigt horoskop med känd födelsetidpunkt skulle ge ett sämre resultat än det här substituthoroskopet beror på att Månen och Jupiter dock bildar en välgörande och generös sida när de är förstahusplacerade.

Antingen har jag allvarligt överskattat den "upphöjda" Jupiter i Kräftan - ibland har jag faktiskt antytt att den kan betyda "förstärkt revirinstinkt", "förstärkta begär för sig själv och de egna" med mera, men i ett gott horoskop borde det här "expanderade sinnelaget" lika gärna kunna symbolisera hela världens välgörande modersgestalt. Och längre från den instinktiva välviljan kan man inte komma i fallet Gunnar Axén.

Möjligen är osynken mellan Vatten och Luft alltför svår - här bryts faktiskt "livslinjens" gång från Måne till Sol genom att det som börjar som en instinkt (Vatten) med åren och "mognaden" förvandlas till rationaliseringar (Luft). Vi har t.ex. sett horoskopet för den paranoide Julian Assange med mycket snarlika förhållanden i samma horoskopregion (Tvillingarna/Kräftan).

Min gissning är ändock att månascendenten (Chandra lagna) prickar in några oavsiktliga poänger. Inte minst den rationalistiska aspekten från Mars i 4e i Luft mot ett totalmaterialistiskt Ox-ideal i 11e - både hus och tecken denoterar pengar. 

Det verkliga horoskopets ascendent kommer, misstänker jag, att förvandla Jupiter från en välgörare till en "verksam illgärningsman", vilket i sin tur öppnar dörren för en överkänslig (expansiv Jupiter), främlingsrädd/fientlig paranoiker, en grundnatur som tror  svenska folket försöker lura HONOM SJÄLV på hans skatteinbetalningar och sen producerar desinformation för att sälja på andra sin egen nojja. Här, i zodiakens början, tar folk saker och ting alldeles för personligt. 

Axéns hela galenskap bygger alltså på att han saknar förutsättningar att driva politik på det goda sättet som Platon skisserade. Läs Staten och notera hur de styrande där har passerat Moderaterns privatistiska villfarelser och faktiskt lever ett mycket spartanskt liv höjda över simpel materialism. Bara den som har övervunnit sin irrationella själ kan råda så vist att det enkla folket nu får det de åstundar. Moderaterna sitter tyvärr själva mitt i skiten, vilket alla korrupta moderata ministrar som fått avgå påminner oss om.

Ännu en självtjänande moderat avslöjad genom astrologin. Och vem är längre förvånad?


Inga kommentarer: