Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 26 maj 2011

"Etniske rensarens" horoskop


Tyvärr bekräftar Ratko Mladics horoskop en trend som bloggen uppdagat: Oxens tecken är i sina värsta utföranden nära förbunden med brutalitet och en diktatur som inte ens drar sig för massmord på sitt eget folk (Pol Pot) eller som här, i fallet Mladic, på närbesläktade kulturer och folk.

Horoskopet är besynnerligt lätt av avkoda utifrån kända fakta om hans folkmord och annektering av landområden/fördrivning av människor från deras hemmiljöer. Hela problemet ligger i tecknet som tänker i materiella äganderättstermer: landbackens eller det lokala territoriets tecken Oxen!


Noll placeringar i Vatten - var är empatin?


För att inskärpa jordigheten vill jag förslå att Månen (sinnet) hunnit in i imperialistiska Stenbocken. Visserligen låg Månen i Skytten hos massmördaren Adolf Hitler, så jag låter det sista vara osvuret. Skillnaden i sinne ligger bl.a. i Skyttens vilja att expandera, i kontrast till Stenbockens vilja att kontrollera genom att eliminera konkurrensen om världsherraväldet. Ett tecken på ett motiv massmördarens sinnelag attraherades av, avslöjas av AB:

"Han höll sig även med getter som husdjur som han döpte efter västledare som han avskydde extra mycket."

Notera avskyn och hur getens - Stenbockens - härskare Saturnus angriper sitt eget tecken via den indiska 270-gradersaspekten. Det är inte första gången bloggen hittar självhatets märkliga signaturer, Hitler hade en vagt besläktad attack från Stryparen Saturnus mot sin egen Sol! Den här typen av människa utkämpar tydligen krig med sina inre demoner vilka tar sig förödande externa uttryck...

Om nu Mån-Stenbocken (där sinnet kallas "skadat") verkar trolig för "gethataren" ska genast sägas att Stenbocken som soltecken var signifikant underrepresenterat i en studie av 200 brottsdömda. Här finns två parallella traditioner: dels den om den hänsynslösa stengetens världshärskarambitioner och dels traditionen om den konservativa Stenbocken, alltid full av respekt för den rådande makten. Som vanligt finns risk att misstänka en sämre variant av den zodiakala idén när det är begärets Måne som är involverad än när Solen levandegör temat som ett livsmål.

Annars är det rationalismen, den samtidiga förekomsten av Jord och Luft, som drar uppmärksamhet till sig. Här syns i det mest basala Jordtecknet Oxen en märklig serie planeter, med "goda" Jupiter som leder och skänker extra kraft de två illgärningsmännen Mars och Saturnus som följer den, hack i häl. 

Eller ska man vända på resonemanget och notera rasistiska Saturnus som fundamentet, spetsat med våldets och krigets Mars och allt detta senare förstärkt genom "förstoringsglaset" Jupiter? 

Hur som helst kan det knappast vara någon tvekan om att det är här folkmordet sitter.
Att den alltigenom svala och rationella Saturnus sedan aspekterar ideologins Vattuman (Luft) bara understryker hur en modern materialist kan ta etnicitet och frågor om var på landbacken (Oxen) en människa råkar befinna sig som skäl för att mörda henne.

Nu saknas visserligen födelsetid, men jämför gärna med Oprah Winfreys horoskop som också rymmer en betoning på Jord och Luft men med ett så fantastiskt mycket bättre slutresultat. Man skulle i Mladics fall nästan kunna säga att Saturnus predisponerar honom till ondska medan Winfreys Saturnus omvittnade ett ädelt slutmål. 

Hos den bosnisk-serbiska militärledaren är Saturnus i Oxen en i jämförelse med Oprahs luftlätta idealism hemsk influens - tecknande ren grottmänniskoprimitivism! Jag illustrerar hans simplistiska materialism som att Saturnus i Jord kastar sitt brunsmutsiga öga mot Vattumannen och förorenar de luftblå konceptionerna med det låga asets rasistiska syn på andra människor.

Symboliken stämmer skrämmande väl: Vattumannen står för den mentala föreställningen om en grupp människor som hör samman ideologiskt eller kulturellt. Men här kommer nu buffliga Oxen med krig och mordfasoner och har som enda argument att de befinner sig på fel territorium! 

Utvikning. Hitler är i den sideriska zodiaken Vädur ("arier") och inte längre Oxe, men hans besatthet av att utvidga "herrefolkets" territorium kan kanske ses i hans framträdande Saturnus i 10e huset (en tydlig vilja till makt), men där tecknet är utomordentligt svagt: Kräftan.

Hitler har analyserats till leda, men han led uppenbarligen av självhat av något slag och man kanske kan se denna defekta typ av auktoritet - Saturnus "skadad" i "undermänniskan" Kräftan och med en märkligt strypande aspekt riktad mot Arierns tecken Aries/Väduren - som att han spegelvände sitt eget underlägsenhetskomplex och deklarerade sig och sina likasinnade som bättre än andra folk/raser.

I vilket fall känns Kräftans tecken igen från underliga föreställningar om det främmande, den är ju så oerhört nära knuten till det egna hushållets intressen... Serben nådde inte ens den graden av sensitivitet, horoskopet domineras bara av en råbuse till Oxe, redo att slakta folk för att lägga beslag på ett stycke mark! Astrologiskt tjänar hans Sol-Vattuman naturligtvis sin grupps intressen, med propaganda om deras samhörighet och rätt till territoriet.

Man kan se liknande fasoner i horoskopet för Humanisternas ordförande, Sturmark: privatismens och revirets Kräfta angriper ideologins eller folkgruppens Vattuman medan samtidigt Jupiter söker expansion av det egna territoriet.

Det kan alltså vara "vanlig rasism" av serbens typ som egentligen ligger bakom Sturmarks så kallade religionskritik, vilken populistiskt fokuserade allt mer på islams rätt att överhuvudtaget synas på svenska gator och torg.

Bloggen skyndar långsamt, jag har ännu inte systematiskt studerat om det gör någon skillnad på i vilken ordning elementen kombineras via sammanbindande planetaspekter. Men mycket talar för att det kan finnas upptäcker att göra genom ett resonemang längsmed de här linjerna. 

Jag har tidigare pekat på den teoretiska skillnaden mellan instinktslivets Vatten som angriper det klartänkande Luftelementet och motsatsen, där Luft försöker "tänka bort" stoffet i det omedvetna Vattnet (bortträngning). Det förra, angrepp från Vatten mot Luft, verkar allvarligare - som att fullskalig dårskap skulle kunna resultera om angreppet är allvarligt (svåra planeter, "onda" hus och m.fl. faktorer).

Bara för några dagar sedan i inlägget Ateisten, en krypande livsform, illustrerade jag med en brun-blå mix det motsatta förloppet till den rasistiska massmördaren. Då såg vi istället en aggressiv Vattumans ideologi aktivera sig mot Oxens tecken för den för vår tid så vanligt förekommande vulgärversionen av empirism - "scientism", där den vetenskapliga metoden blivit till pseudoreligion.

*****

Om Slaktaren i SvD, DN, Expr, AB.




4 kommentarer:

LJ sa...

Citat från Slaktaren Mladic:

"Krig är en så skrämmande sak att, om jag fick bestämma – kanske väntar ni inte er att höra detta från en general – skulle jag förbjuda bruket av detta ord mellan människor. Och vapen skulle jag inte tillverka ens som barnleksaker. Innan mänskligheten uppnår den medvetandegraden kommer det inte att råda fred någonstans på jorden. Och på jorden finns det plats och resurser för betydligt fler människor än vad det finns nu och alla skulle kunna leva bekvämt och lyckligt. Men jag tror att det råder vissa drifter bland människor som inte ens är karakteristiska för djuren."

Slutsats blir att även slaktaren är en människa och den här människan uppenbarligen kapabel till tankeverksamhet som överstiger genomsnittet i den materialistiska västvärlden.

Seaward sa...

"Men jag tror att det råder vissa drifter bland människor som inte ens är karakteristiska för djuren."

Uppenbarligen agerade Slaktaren själv på dessa subhumana drifter, som illustrerat av Ox-brutaliteten som dolde sig bakom Vattumannens fina konceptioner.

När du här prisar hans tankeverksamhet lyckas du fascinerande "glömma" hela inläggets centrala fynd om brutaliteten under det snygga "luftslottet".

Där är inte svårt att hitta sköna ord yttrade av alla mänsklighetens största fiender. (Mladic kallade sig också "Gud" enligt AB, vilket torde vara en varning om någon).

Slobodan Milosevic, en annan rasist från det här området hade, om jag inte missminner mig, poetiska ambitioner som ung. Märkligt hur dessa låga själar lyckas posera som vettiga människor en tid innan deras sanna natur visar sig.

LJ sa...

Jag tror det är Karadzic du tänker på. Mladics dåvarande president. Det var han som var poet när han var yngre.

Det är väl så att kriget brutaliserar och avtrubbar människor. Alla har det i sig i olika grad. Det är under krig och krigsliknande situationer det kommer upp till ytan.

Seaward sa...

Du har så rätt, namn som sällan används rullar runt i bakhuvudet och byter plats...

Bloggens ämne är annars specifikt: att påvisa att astrologin är ett dugligt system och som diffust men dock visar att Världssjälen (Platon) har sina "faser".

Under vissa omständigheter har människan har lättare att tappa sikte på vart hon är på väg och vad som menas med rättrådighet. Kanhända var "Slaktaren" vagt medveten om slitningarna inom sig själv (varande en mikropartikel av Världssjälen) då han filosoferade högt enligt ditt citat ovan.