Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 24 maj 2011

Ateisten - en krypande livsform

Bloggen har kungligt roligt i studiet av åsiktsmakare som passerar in och ut genom offentlighetens ljus. Betrakta den växande samlingen horoskop som ett utdraget datainsamlingsarbete varunder vissa hypoteser halvt formulerade dansar runt på gränsen mellan forskarens förmedvetna och medvetna. Sinnesdata, intryck av planeter, zodiaktecken och element dansar runt på medvetandets förgård - en zon vi kan identifiera med det sjätte sinnet eller Månen. På denna varseblivningen lekplats korsbefruktas nya intryck med Månens minnen av tidigare upplevelser.

I just bloggarens fall befinner sig Månen i Luft och den förmedvetna processerna ligger väldigt nära "det medvetna medvetandets" region, dvs. intrycken verbaliseras eller rationaliseras tämligen omgående. Det har hänt att inlägg på bloggen inte varit helt färdigkokta...

Till en typiskt svensk religionsdebatt på Newsmill nyligen, där fullständigt osannolika amatörer tror sig vara kallade att avgöra frågan om Jesus historiska existens, sällade sig sent omsider den kanske sämst rustade åsiktsmaskinen av dem alla: en utbildade apotekare med ett förflutet inom kemi, ursäkta, läkemedelsindustrin och begripligt nog ateist till diskussion. 

Hur illa är det inte ställt om man inte inser att ateism har absolut ingenting med religionshistoria att göra? Den förra är en trossats (man väljer att tro på ingenting och på livets inneboende brist på mål och mening, vilket naturligtvis knyter an till kemins världsbild - den ser bara döda element i universum) och den senare är ett mödosamt detektivarbete som anlitar många hjälpdiscipliner och söker rekonstruera en plausibel historia som så väl som möjligt motsvarar rådatats implikationer.

"Jag upptäckte till min förvåning att många kristna använde evangelierna som historieböcker, samtidigt som forskningen visade att dessa är skrivna av anonyma personer minst 3 decennier efter Jesus förmodade död."

Här är debattörens nivå. Med argument av det här slaget skulle man tvingas bränna merparten av våra historieböcker, alla författade på behörigt avstånd från de skeenden de söker ringa in!

Jag slutade läsa inlägget här, nivån var bevisad. Jag skummade raderna snabbt och fann positionen, att historien om Jesus är världshistoriens största konspiration. Så låter en helt förvänd människa. Som vi ska se av horoskopet finns den anti-jupiteriska dumhetens signatur på plats och inga faktorer som neutraliserar.

*****

Som jag nämnt i ett tidigare inlägg är Jesus bror Jakob väl belagt i många historiska texter och implikationen av detta blir givetvis att också hans mer berömda bror Jesus gått på jordens yta.

Just det argumentet tycks nu yrkesmannen och religionshistorikern Anders Gerdmar ha plockat upp i sin artikel på Newsmill redan i ingressen. Med rätta, det borde tysta dessa fullständigt vettvilliga svenskar som jag inte tror själv vet vad de sysslar med, egentligen. Nihilisten - den nattsvarta värdeförnekaren - kan naturligtvis inte drivas av någon meningsfull vision. De är, för att använda mytologiska bilder - Satans egen avföda - nattsvärtans exkrementer. 

Jag vet nu inte om jag bekänner mig till essentialismens ståndpunkt (buddhisterna förnekar t.ex. en permanent själ) och bokstavligen ser dessa individer som sprungna ur en dekadent del av tillvaron - det beror på dagsformen och om jag känner Allmedvetandet som en smygande (förmedveten) möjlighet - och Gud, vilket den underbegåvade ateisten ändå dunkelt anat, ligger definitivt bortom frågan om tingens essenser. Gud finns helt enkelt inte enligt materialistens definition av "vara" eller existens. 

*****

Här är då den senaste rösten i frågan om Jesus historiska existens på Newsmill, ateisten och kemiindustrins lydiga tjänare Fredrik Bendz. För att klargöra att bilder faktiskt berättar saker, har han "råkat" arrangera sin informationssajt om ateism helt i linje med det klassiska/arketypiska Tarot-motivet där Satan binder två lakejer till sig. 



Bendz hoppas i sin Newsmill-artikel på sakdiskussion utan personangrepp men jag ber läsaren titta på hans två underhuggare på sajten ateism.se och fråga sig om inte ynglingarnas uppsyn är ungefär lika munter som två grabbar som just blivit rövknullade av en pedofil på lekplatsen. Kort och gott, de är perfekt reklam för ateismens negativa inverkan på psyket. Nihil = intigheten breder ut sig på insidan. Undersökningar har visat att religionen, vilken dess sanningsanspråk än är, gör människor gladare!



Strax före klockan 13.00 når "ateistkemistens" sinne (Månen) Vattumannen, där vi har en energisk Mars som med psyket skulle kunna tyda på en kritiker av ideologier. Likväl röstar jag på en tidig födelse för ett skadat psyke i Stenbockens tecken, det mest förvärldsligade psyket, det som inte ställer sig frågor inåt utan enbart använder sina yttre sinnen för att registrera och organisera en fysisk struktur att sedan kalla den "objektiva världen".

Det här då platsen där kroppens inre öga eller lampa är helt nedsläckt, platsen för andlig död. Att religionens och filosofins planet "faller" i Stenbockens tecken gör det så mycket mer begripligare att individen inte bara är nöjd med att vara andligt död utan även startar en ateistsajt för att dra ner och binda andra (se bild ovan) i sin egen förblindelse.

Men märk väl att Mars i ideologiska eller konceptuella Vattumannen även utan den direkta kombinationen med sinnet är mycket potent i horoskopet. Den attackerar eller aktiverar nämligen den mest försoffade materialisten av dem alla: Jordtecknet Oxen som i det här faller också huserar Mars disponent Saturnus.

Vi har med andra ord en utpräglad rationalist i den termens moderna (och sämsta) bemärkelse. En som kastar Luftnivåns mentala konceptioner enbart över det som de yttre sinnena framställer som en objektiv materiell miljö (Oxen). Så väl den här individen passar för Humanisterna och deras fattigmansversion av David Humes empirism!

Horoskopet är inte spännande nog att säga mycket mer. Ansatser (Mars = impuls) till intellektualisering kring fysiska företeelser. Precis lagom för att älska det rätlinjiga (närapå) i det periodiska systemet i grundskolan och senare klara av en utbildning till apotekaie för att senare kunna märka ut innehållet i de bruna flaskorna och vita förpackningarna.

Inget Vatten och ingen Eld i det här horoskopet. Mina tankar går till en annan enkel man säkert vänlig själ som är nöjd med små förklaringar. Scientisten Henrik Fexeus, som också går Industrins ärenden och sökt fostra tv-tittande små barn till duktiga materialister i en nihilistisk världsbild. I Sverige är det närapå majestätsbrott att ägna sig åt filosofi och religion, och lära sig tänka även kring sina egna försanthållanden. 

Det kan inte denne Bentz av horoskopet att döma. Dess hela energi är riktad mot att ruta in Oxe eller den materiella natur han så totalt identifierat sig med att det ogynnsamma mötet mellan Solen och dess fiende Saturnus formligen skriker "blockeringar mot Intelligensen/andejaget". (Den som släpar in gamle Occam i en vuxen diskussion står inte i kontakt med den gudomliga Intelligensen utan sitter alltjämt i barnkammaren och bygger med Legobitar.) De här människorna drömmer aldrig sanndrömmar, ser inga visioner. De är barn av lorten och krälar runt i den. 

Jag vet inte vad Moder Jord - Oxen är sinnebilden för vår planet - har för plan med dem, men det verkar som hon parasiterar på vissa besökare på den här planeten och utnyttjar deras liv för sina egna remarkabelt dunkla syften. 

För alla vet ju att det inte finns någon permanens att hoppas på i den sublunära sfären! Och det är just det som är ateistens logiska haveri: han använder intryck från Platons "åsikternas domän" - den overkliga - till att dra slutsatser om Guds vara eller inte vara. Det är så obegåvat att man rodnar å homo sapiens - den visa människans - vägnar. [1]

_______
1. Sapientia, visdom på latin, sorterar under nionde huset för högre medvetenhetsfaktulteter. Ovanstående horoskop med en Chandra lagna (månascendente) är nu osäkert pga Månens teckenbyte under dygnet. Men enligt förslaget om ett psyke i världsliga Stenbocken får vi den omoraliska Mars långa onda öga riktad mot nionde huset. Nej, det är inte lätt att förvärva en högre sensibilitet om attityden redan från början är negativ!

Inga kommentarer: