Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 januari 2011

Jo, giriga direktörer är lägre varelser

Astrologi som ideologiskt uttalande - fristående fortsättning från närmast föregående inlägg.

*****

På någon reklamsajt för svenska makthavare i näringslivet läser jag om Michael Treschow (danskt påbrå), att "Michael har en social kompetens som väl matchar hans vänliga uppsyn". (Notera att texten försöker få oss att tro att vi är på bussig förnamnsnivå med honom!)

Bortsett från att jag snarare ser Rovdjurets grymma blick och inte alls någon vänlig uppsyn hos den här superkapitalisten som nyligen sökt skylla på medierna för upptrissade vd-bonusar - tidningarnas inkomsttablåer sporrar cheferna att vilja ranka högre! (AB) - bortsett från att blicken själens speglar sällan ljuger, så råder häpnadsväckande uniformitet hos horoskopen för dessa giriga och lågt utvecklade själar som söker samla sina skatter på jorden. 

Hur ofta hittar vi inte Satans egen signatur hos dessa Rovkapitalister? Jag behöver knappt kommentera horoskopet, här finns alla de indikationer som drar ner "frekvensen" på en stjärnhimmel och öppnar dörrarna till Djur förklädda till Människor:



Tekniska noteringar för denne en gång nybakade civilingenjör (notera rationalismen i horoskopet - Jord + Luft):

Solen "upphöjd" i Väduren och karriärvägens disponent Venus, pengarnas planet, i "härskarläge" i Jordtecknet Oxen. 

Den här kombinationen företer en ytlig likhet med den svenska snattande, piratledladdande, materialistiska och allmänt själviska nationalsjälen. Men svenska nationalsjälen beskrivs av nattjaget Månen i egoistiska Väduren och disponenten är inte pengarnas (och komfortens) Venus, utan omoralens Mars! Fatta vilka spegelbilder dessa två entiteter är av varandra! 

Där svensken som ansiktslöst kollektiv (Månen) är ett moraliskt haveri och en ringa grundtyp som nöjer sig med att sno smulor från den rike mannens bord, där visar Treschow den andra sidan av samma gräsliga förfall, här är ansiktet (Solen) stadigt förankrad i Penningens tecken Oxen!

Sedan går företagsledarens horoskop helt överstyr. Solen i den egocentriska karriärens tecken Väduren, disponeras av krigaren Mars som här direkt attackerar pengarnas Venus, bara så att ingen ska missa vilken Gud den här mannen lever för. I ett annat sammanhang kunde man ha talat om en horbockens signatur, men Mars är en stark tänkare i Vattumannen så vi skippar den lägsta patrasknivåns uttryckssätt för den här markören för övertaggad libido.

Filosofins och det genuina samvetets planet Jupiter är skadad ("detriment") i krämarens tecken Tvillingarna. Åter en placering som är skicklig på en viss nivå men faller kort om vad Jupiter egentligen handlar om: sökandet efter sitt eget högre andliga jag...

Venus är våldtagen av den grymt okänsliga materieprincipen Saturnus och tillsammans bildar de en fulare eller åtminstone mer groteskt primitiv materialism i Oxens tecken än något jag sett sedan, ja förra inlägget - om en burleskdansös som enbart levde genom yta och materiella föremål. Hon hade en liknande aspekt. 

Ovanpå denna extrema Joakim von Anka-kapitalism i Oxen lägger vi sedan oppositionen till Skorpionen, den bittra avundens tecken, där psyket (Månen) anses "fallet". Detta är ett genuint sataniskt horoskop i dess kapitala fallenhet från alla Himmelens normer.

Ondskan som kommer ur den här fixeringen vid det materiellt goda slutar nu inte vid det sagda. Treschow är född exakt ett månnodsvarv före Fru Fet Fallskärm, SEB-chefen Annika Falkengren. Åter ligger det giriga Drakhuvudet i ett av de mest förvärvstörstande tecknen i zodiaken. Kräftan alltid söker bunkra upp tiotusen gånger mer för sig själv och de sina än de kommer att kunna konsumera förrän Ödet släcker ut hela släkten på grund av deras synd mot dem på vars bekostnad de fyllde sina egna förråd bortom bristningsgränsen. 

Vi pratar här om oerhört outvecklade själar på jorden. Djur som råkat bli människor av något Naturens misstag men som ännu inte äger något av Människans Kultur. De drivs bara av Hunger och de Imiterar bara den verkliga arten Människa, men de representerar en annan process än den Mänskligheten som art är på väg mot.

Tänk första filmen om ALIEN och du har en exakt bild av Kräftan, Modern, i hennes värsta irrationella hunger efter sin och sin avkommas överlevnad. Detta är Naturen helt utan andesjälvets styrning, en nidbild som tyvärr är allt för verklig i den här världen, den sublunära sfären.

Hos Falkengren drev den omedvetna otryggheten på och visade sig som Girighet direkt via sinnelaget (Månen med Drakhuvudet i Kräftan). Hos Treschow aktiveras istället Drakhuvudets obalanserade hunger genom den massiva bestrålningen från pengaVenus och kontrolldåren Saturnus! 

Treschows horoskop påminner om att helvetet finns på jorden och att det genast hittar sina villiga tjänare.

*****

Frågan inställer sig genast vad alla andra med snarlika astrologiska inslag, men som inte kallar sig giriga materialister sysslar med? Jag är säker på att de finns, men den här grundtypen av horoskop är verkligen remarkabelt vanlig just då man tittar på ärkematerialister. 

*****

Vidare. Det sociala utstötningssyndromet som tecknas indirekt genom att Månen i aparta Skorpionen har en disponent, Mars, som "dissociativt" står i Vattumannens kollektivistiska tecken, visar hur i grunden olika folkmassorna den här mannens privata liv i den sataniska axeln är. Textförfattarna kan skriva spaltkilometer om en "vänlig uppsyn", men han har för den sakens skulle inte ett dyft att göra med alla de människor på vars arbete han byggt sin och sina aktieägares förmögenhet.

Jo, det finns sämre människor på jorden och det är oerhört lätt att känna igen dem. Jag förstår faktiskt inte vad en andligt uppvaknad själ skulle ha att vinna på att födas under en sådan här himmel. Se makthungern (tre svarta Tamas-tecken, alla inblandade i störning). 

Det är fascinerande att anlägga antikens synsätt på det som för många i vår tid är ett helt legitimt förvaltat liv. Men vi ser inget längre, vi är kollektivt skyldiga till att ha vänt ryggen mot universums faktiskt existerande morallagar. Den antika astrologin har kodat insikterna om tingens rätta och defekta uttryck och det här horoskopet beskriver förvisso en vinstmaskin, men helt utan proportionalitet!

Man kan misstänka att det här livet kommer att åtföljas av en ny födelse till jorden i den understa av underklass. Och själen kommer då att vara så tillvand begäret att äga att det livet blir ett levande helvetet. Själen kan i behov som inte längre tillgodoses för att den tog för sig till övermått i detta liv nu förfalla till kriminalitet, vilket garanterar ytterligare komplicerade jordeliv innan blotta mängden av problem som uppstår tar udden av det ursprungliga begär att sitta på makt via pengar som vi ser på den här himmelen. 

Den här själen är på väg ner, ner. Den bygger nu upp dåliga gärningar för att ha problem att lösa under ett dussin kommande jordeliv.

*****

Några andra horoskop av girighetstypen (av allt att döma med varierande intelligenskvot):

Anders Borg - vad han har i bankfacket vet jag inte men att hitta en finansminister av moderat typ under den sataniska axeln är naturligtvis helt logiskt.

Fredrik Reinfeldt - att hitta världshistoriens mest genomskinliga "front man" för Rovkapitalismen och här hitta storkorset i Tamas guna (inkl. den sataniska axeln) stämmer perfekt på den simplistiska fallna människa vi diskuterat här.

Samma fallenhet kan förstås dyka upp i vänsterkretsar och då är det som arga och felfördelade typer som vill ha mer av kakan. Vänsterfolk som sett igenom hela konsumtionsmentaliteten tycks mer tunnsådda, för vänstern är per definition en lika gudsförnekande materialist som marknadsliberalerna. De förtjänar varandra i samma endimensionella spel...

Keith McLoughlin - Electrolux-chef med hysteriska anspråk.


NASDAQ-börsens horoskop, förstås. Ett träffande stickprov på passion och mörker var det.

Mats Qviberg, också passion och mörker, hittades kort därpå.

Det är notabelt att det finns flera grundtyper som tycks dra mot girighet, men redan dessa ofta nämnda inlägg (de har fastnat i huvudet medan andra, minst lika talande, har fallit i glömska) summerar mönstren: 

Rajas + Tamas utan Sattva, Kräftans tecken, stark Tamas, Oxens tecken, sataniska axeln (Oxe/Skorpion, mina pengar och andras, min konsumtion och elimination).


Inga kommentarer: