Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 januari 2011

Astrologi som ideologi: burleskeri är patologi


Gee! A brand new artificial me!
Hör med ett halvt öra på morgonradion en sågning av en ny biofilm - "Burlesque" med Cher och någon halvföredetting till popsångerska beskrivs som en tillrättalagd produktion som saknar den verkliga burlesktraditionens dysfunktionella karaktärer och livsöden. Kulturrecensenten nämner namnet Dita von Teese - någon som skulle kunna ha injicerat mer liv i historien.

Namnet (eller rättare aliaset) kände jag igen som äckelrockaren Charles Mansons före detta hustru, men kulturradioinslaget fick mig att skumma Wikipedia-artikeln om henne. Efter att ha noterat den extrema osjälvständigheten hos kvinnan - hela hennes liv är ett substitutliv som fortgår i imitation av gammal kitsch och camp, prylsamlande och en kropp bestående av idel kirurgiska förändringar  - bestämde jag mig för att ägna horoskopet ett kort inlägg. 

Citat som dessa, torde ge bilden, det är ett tecken på var en människa befinner sig när hennes liv börjar beskrivas i termer av ägodelar!

"She is a collector of vintage china, particularly eggcups and tea sets, and drives a 1939 Chrysler New Yorker, a BMW Z4 and a 1965 Jaguar S-type."

"She has been open about the plastic surgery she has undergone, with both breasts and her beauty mark being artificial."

Kvinnan exemplifierar exakt bloggens tidigaste skidringar av förhållandet mellan den supralunära världen och den sublunära, Eldens och Luftens domän kontra den själens syndafall ner i Jord och Vatten, ner i materialism och tanklös konsumtion via de fem sinnena. När världarna blandas kan mer eller mindre genomlysta fenomen uppstå.



Med största säkerhet befinner sig Månen ännu stabil i Oxens tecken då hon föddes som Rachel Sweet i en familj med anor från Armenien. Wikipedia beskriver talande fadern som en maskinist på ett företag som tillverkade grafit (bly = Saturnus)!

Månens kombination med Saturnus i Jordelementet är egentligen allt vi behöver för att fastslå en materialistisk typ av sinne, men vid den här tiden är himmelen generös med budskap. Den artificiella skönhetens signal: Saturnus kontroll över Venus, finns här. Hennes mor var manikyrist! (Saturnus + Venus)

Minns hur bloggen tidigt noterade att kvinnor kända för att bevara sin skönhet långt fram i åren, tycktes ha den här aspekten och snart nog misstänkte jag att det i själva verket handlade om att Gränsdragaren Saturnus sysslade med ytliga (kosmetiska) Censuringrepp, eller åtminstone driver människans själ att vända sig in och ut och blir bara sin yta - via kläder och livsstil. Det torde inte längre vara någon tvekan om att Saturnus direkta kontroll av Själen har den här typiska effekten. 

Det är också en extremt depressionsskapande kombination, och destruktiv eftersom den driver individen ännu mer ut i ytligheternas och formernas värld efter botemedel mot känslan av att vara död på insidan. Heather Sweet har typiskt nog även gått över gränsen till lesbianism i jakten på YTTRE BOT mot den fallna själens mörker. 

Det heter ju att ont ska med ont fördrivas och det var psykologen James Hillmans åsikt att terapi inte hjälper på degraderade själar. De måste få sjunka så lågt i tillvaron som de vill tills de "patologiserat" klart. Patologi kan översättas som "läran om själens rotation (pathos) runt ett zodiakalt komplex.

Horoskopet är ett bra exempel på hur det ursprungligen väldigt fina budskapet i Skytten korrumperas genom attacken från Jungfrun. Eldelementet och andelivets Jupiter i hemmaläge står i sin högsta manifestation för ren klärvoajans, ren andlig självmedvetenhet. 

Men här smutsas Elden pga. angreppen från Mars i Jungfrun och den oroliga, negativa, formsökande Jungfrun tar Jupiter i dess mesta expansionsläge i anspråk för sitt, just det, patologiserande. Burlesque blir svaret och då inte i ordets ursprungliga innebörd utan i den moderna tarvliga striptease-versionen som mest handlar om teaterapor med avsevärd kroppsliga identifikationsproblem.

En sekulär människa, en människa som saknar filosofi, ser inte psykisk störning i "Teese" åbäkanden, den världsliga ser istället "kultur". Och med viss rätt! Jungfrun är just det tecken som kultiverar sin jordplätt (se inlägget om Frankrikes nationalhoroskop). 

Hos den här porrfilmsinspelande pseudo-lesbianen som samlar bilar som en fattigmansversion av prylgalne Jay Leno, finns inget annat än en önskan att försvinna från sig själv i den total identifikation med sin rekvisita. Sådana här jordeliv för inte själen framåt (särskilt inte med den totala avsaknaden av aktivitet i Luft, andesjälens eget element), men jag misstänker att en sådan här inkarnation är som en negativ "jordning", ett där själen terapeutiskt umgås med det Döda Jordelementet för att "kortsluta" en vild och okontrollerad tendens som finns med från ett tidigare liv. 

När man ser sådana här små barn larva runt på scen eller i film, då är det egentligen förlösningen på en svår själslig infektion man ser. De som beundrar dessa vingklippta själar och formulerar kulturella förnumstigheter om dem, har för egen del långt kvar till självinsikt. 

Nyplatonikerna var i senantiken eniga med de tidiga kristna tänkarna om att själen verkligen kunde "infekteras" av sina jordeliv (eller helas). En motsvarande diskussion närmare vår tid har varit Lamarcks evolutionslära som - till skillnad från Darwins - tillät den biologiska varelsens erfarenheter i livet att knyta åter till hennes "kartritning" (arvsanlaget) och påverka dessa. 

Medicine doktorn Ian Stevensons upptäckt av sambandet mellan "ond bråd död" och barn som föds med missbildade kroppar och minnet av hur de lemlästades i sitt tidigare liv, inte bara falsifierar Darwins evolutionsteori utan hela materialismen. Själen finns och dess intryck i jordelivet tycks förmedlas till en ny kropp helt utanför de spelregler dagens vetenskapsmän söker enbart inom tid och rum! [1]

Men för dem som fallit så långt ner i skapelsen att de valt avatarer som agerar ut fysiskt, är själarnas tillfrisknande i den himmel där de hela tiden befunnit sig, ett faktum. För burleskartisten Dita van Teeses framträdande på jorden kan betraktas som ett andesjälens toalettbesök - den dumpar sitt avträde, vilket för oss andra lortar blir ännu ett livsöde att snegla mot, för att i sin himmel redan medan burleskartistens kropp ännu andras redan skissa på sitt nästa livsprojekt!

Enligt läkaren Walter Semkiws reinkarnationsforskning med hjälp av klärvoajanta människor händer det ibland att andesjälen planterar sig genom en ny människokropp medan det förra projektet fortfarande lever och andas! Själen är fri att mitt i en människa levnad göra bokslut och ta det användbara vidare till en ny reinkarnation!

*****

Efterord
John Foxx alluderar till "the ghost in the machine"

Se även syntpoparen John Foxx (Ultravox verkliga grundare), som med en besläktad "irritation" mellan jordperspektivets fixering vid precision (Jungfrun) och andesjälens okvantifierbara natur (Skytten) istället, åtminstone i tidiga kompositioner, tycks förneka sin kropp fullständigt genom att referera till den som "kostymen"! 

Eld och Jord, när tecknen är Skytten och Jungfrun, är inte så mycket "egenmäktighet" som då egoformerande Väduren och maktorienterade Stenbocken nöter mot varandra. "Av egen makt eller kraft" tycks passa de här två rörliga och "fixande" tecknen bättre.

Foxx representerar dock en högre nivå av "patologiserande" än "Tease", och hans matematiskt-minimalistiska syntmusik påminner om en annan sida av Jungfruns tecken: dess merkuriska koppling till den exakta matematiska vetenskapen. 

Här är då Merkurius på det sätt Platon tänkte sig vägen tillbaka till andlig självinsikt. När studenter kom till Platons Akademi för att studera filosofi möttes de av varningen att ingen utan kunskaper i geometri och matematik skulle göra sig besväret. 

Genom David Fidelers fascinerande bok "Jesus Christ - Sun of God" ges en introduktion till exakt hur avancerad antikens och senantikens syn på religion var. När dagens obildade svenska pöbel skränar mot religionen (särskilt då kristendomen och islam) som efterblivna sagor, då ska de vara glada att de inte hör sig själva från den solbelysta sidan! 

Antikens religiösa föreställningar, åtminstone hos de bildade, låg givetvis på samma iq-stinna "mysterienivå" som hos den uppfinnare som designade Antikythera-mekanismen

(Figuren implicerar föregående resonemang och är inte självförklarande)

Tills dess svensk politik aktivt börjar adressera det faktum att det är den sekulära indoktrineringen som gör fähundar, nätmobbare, rasister och religionshatare av svenskarna, kommer varje statsledares kabinett att binda ris för sin rygg, ett ris som ligger väntande på dem i deras individuella framtida återfödelse till jorden. Ty så säger Lagen som var skriven innan världen ens visade sig som en "big bang" i den grumliga människans föreställningsvärld.


_____
1. Desperationen i dagens materialistiska biologi är uppenbar, den har börjat besinna sitt ringa förklaringsvärde och de senaste säg tio åren tycks ett nytt modebegrepp ha växt sig allt starkare: "epigenetik". Så nu är det alltså inte generna som har sista ordet längre utan något annat, "invid" (epi) det som materialismen för inte så länge sedan saluförde som "förklaringen" till varför vi är som vi är! Jag har tidigare föreslagit att det är astrologin som redan i 2.000 år beskrivit den ultimata "epigenetiska" formgivningen av en människa! Se genetiken som en sista finjustering i det jordiska av order från en högre verklighet, en verklighet som lyckligtvis berättat som sin existens genom det faktum att vi lever i en tillvaro bakom vilken matematiska lagar är tydligt skönjbara. Platons värld av "former" - eller "funktioner".


Inga kommentarer: