Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 26 november 2010

Electrolux VD - Satans barn finns.



Några kommentarer till Electrolux nya USA-importerade vd och den astronomiska inkomst han menar sig behöva för att ta jobbet (DN, SvD, AB).

Bloggen har mött Satans avkomma många gånger tidigare. Det är när fönstret mellan den njutningslystna Oxen och Skorpionens avundsjuka analhål öppnas som det uppstår ett närmast obetvinglig sug efter mer, mer och ännu mer av världens goda. 

Den med blick för djupa strukturer kan utan problem se att McLoughlin och hans själsfrände Svanberg (British Petroleum) är barn av samma tecken, justera bara ansiktsbredden och känn i din själ hur en ren orientering mot sinnenas förnöjelse känns!

Allt detta visste antikens människor. Det verkar som om bara dårskap regerar sedan "Upplysningen". Det viktigaste, människans själ, existerar inte ens enligt dagens så kallade vetenskapliga synsätt.




McLoughlin är som alla andligt döda människor tungt lullad till sömns under den trögaste materiella kvaliteten i det antika indiska universum: Tamas guna. Men till skillnad från moderaternas partisekreterare som lät sig köpas av Shell för bara en kortresa är det inte Mörker och Lidelse (Rajas guna) som dominerar här utan Mörker och Kunskap (Sattva guna). 

Efter att ha sett den holländske rasistpolitikerns Wilders sattviska himmel kan man bättre förstå hur skicklighet i kunskapsinhämtande (det som naivt skulle kunna uppfattas som "godhet") lätt kan perverteras och tjäna under Mörkrets enorma behov av makt och en materiellt solid värld.

Vår unge Carl-Henric Svanberg på BP är en flugviktare i konsten att kryssa världen på jakt efter feta löner jämfört med den råa materialism Keith McLoughlins himmel utstrålar. Jämför också gärna med vår nuvarande statsminister Fredrik Reinfeldt. Också hans liv är i förväg offrat på materialismens altare via korsfästelse på 4 armar av Tamas kaliber, men också den svensken verkar rejält tunn jämfört med de signaler McLoughlins himmel ger ifrån sig! 

Här kan vi tala världens verkliga krafter för västerlandets undergång i sin egen girighet och dyrkan av Mammon! Dessa är männen (och kvinnorna) som sätter lågvattenmärket för folk. Inte konstigt att vi har illegala nerladdningar och snattare över precis hela vårt avlånga land.


Nästa gång ni ser en människa som smått hitlerskt höjer huvudet en aning som på bilden, då är det inte en visionär ni ser! Studera den aggressiva signalen från käkpartiet, gå djupare in i själen och se den patologiska ondskan som driver den här mannens steg.

Och ja, han är väldigt lik vårt gamla skidåkaräss Ingmar Stenmark!  Ingmar föddes samma år - det är kinesernas ohanterliga och maktlystna Eldapans år - men ett kvartal tidigare. Varför det finns en lätt utseendelikhet beror synbarligen på att skidåkaren lyckas tangera McLoughlins Ox-Sol med sin Ox-Måne! 

Men sedan upphör likheten, för Stenmark hade en mjuk och flexibel Sol-Fisk som med minsta möjliga marginal lyckönskades av den upphöjda Jupiter i Kräftans 30e grad. När amerikanen föds ett kvartal senare har alltså Jupiter gått in i Lejonet för att indikerar hämningslös vilja till individuell rikedom. Jämför den överambitiösa journalisten i det här inlägget.


*****

Amerikanens himmel har åtskilligt som talar för sig om man accepterar Satan som sin herre och uppdragsgivare. Vi hittar t.ex. inte mindre än två "ömsesidiga receptioner", varav utbytet av härskare mellan Oxen och Tvillingarna är magnifikt om vi talar om att egoistiskt tjäna pengar. McLoughlin föds med krämarens Tvillingarna som värd för både sinnelag (Månen) och pengar (Venus), och Venus är härskaren över hans soltecken Oxen - det mest trubbigt fysikalistiska i hela zodiaken. (För brutal materialism, se Stenbocken i dåliga versioner.) 

Som konstnärer i olika material excellerar Oxen, men ve dem som politiker! Se Pol Pot - Hitler är inte Oxe enligt den korrekta sideriska zodiaken utan Vädur. Sahlins fall berodde på hennes Oxe + krigaren Mars i tionde huset för politisk makt! Det var passion för position för positionens egen skull, så att säga - även om Sahlin förstås också hade en djupt rotad identifikation med sitt parti.

Den andra av amerikanens "receptioner" är skrämmande: de två naturligt onda Mars och Saturnus utbyter hemmatecken med varandra för en obestridlig förmåga att bli hatad av världen - för den styrka ondskan här vinner, den resulterar också i det klassiska sociala utstötningssyndromet (Skorpion + Vattuman). 

Vi kan se det som att McLoughling SÖKER SKILJA SIG FRÅN MÄNGDEN och detta genom att driva sin andra "reception" så långt det går, den genuint ointressanta pengamakaren Oxe/Tvilling. Men resultatet blir förstås att alla hatar honom. Onda människor är emellertid nivån under den förställda psykopaten, så han väger inte in den aspekten i sin livsföring.

Notera också att Saturnus kombineras med Rahu, den måttlöst giriga demonen! Himmelen är så usel under en del av 1956 så jag nästan börjar förstå varför kinesiska kvinnor var livrädda för att födda barn i Eld-hästens år! Universum öppnade för det lägsta och mest bångstyriga patrasket.

Jag har förlorat en vän till droger och sedan sinnessjukdom (nuv. status okänd) under en födelsehimmel bara tre dygn från McLoughlins. Det förtjänar att påminnas om att indisk filosofi ser just vansinne i Tamas guna. Eftersom det moderata uttrycket för Tamas är en vilja till makt, konservatism, trygghetsnarkomani med mera, kan man med den idealistiska filosofin säga att hela vår världsordning och dess verklighetsuppfattning är en djupt sittande kollektiv neuros.

Den 15e föddes löperskan Linda Haglund som hade allt men förlorade det efter skandalen med dopning. Syskonen Staffan och Annika Dopping föddes den 16e när Månen lämnat Haglund och den förståndsförmörkades Tamas-placering i Lejonet och gått in i renlevnadstecknet Jungfrun. Ingen av dem är mig veterligen kopplade till något skandalöst eller överdrivet.

*****

Se även: Dödahavsrullarnas horoskop om den första gruppen i historien som studerade proportionen av Ljus och Mörker astrologiskt. Om metoden var densamma som den i Indien låter jag vara osagt.


Inga kommentarer: