Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 april 2010

Oljekatastrofen & det sjunkna Atlantis

Den första publiceringen att notera Svanbergs maximalt olyckliga branschbyte. SvD hittade vinkeln 1½ timma senare, men här är AB:s tagning.

Edgar Cayce och - möjligen - en reinkarnerad atlantier

Den synske Edgar Cayce (1877-1945) placerade den sista återstoden av Atlantis att sjunka under havet i Mexikanska golfen. Samma plats där nu British Petroleums sjunkna oljerigg kommer att lära amerikanerna att deras älskade olja är ett tveeggat svärd. 


Det är som om Edgar Cayces tranceföreläsningar om atlantiernas högteknologi bara var tillbakadaterad science fiction vilken egentligen förutsade det västerländska rovdjurets undergång. För just i det här området menade han att atlantiernas energialstrande system av "kristaller" totalhavererade för många, många tusen år sedan och skapade en gigantisk geologisk omvälvning. Lite som släppa en atombomb mitt i skarven mellan två tektoniska plattor...

En klassisk logga för de lite äldre...

När jag kort tittade på företaget British Petroleum (BP) som Barack Obama anklagar och ställer skyldig till olyckan påminns man av dess första namn, Anglo-Persian Oil Company (1909) om den västerländska kolonialismen. Det här var slutperioden av den glada tid då den vite mannen trodde sig äga världen och att alla naturens tillgångar var till för honom att exploatera.

Inte mindre tankeväckande är omständigheterna, allmänna och astrologiska, för BP:s svenske styrelseordförande Carl-Henric Svanberg. Så korthuggna är för övrigt data på Wikipedia att det på astrologiska grunder kan tänkas vara Svanberg själv som skrivit sin egen artikel. Här nämns att han förra året skilde sig efter ett kvarts sekel, lämnade ledningsuppdraget och nu enbart förknippas med BP. Och därmed med oljekatastrofen.



Jo, horoskop kan användas för att reflektera över allt och "miljön" (fattad i vidaste tänkbara bemärkelse) "in-formerar" det partikulära! Varje individ spelar en roll i ett större sammanhängande helt. Astrologin är en antik lära som bevarat tanken om den mikro- och makrokosmiska parallellism poeten och mystikern William Blake så väl förstod:
To see a World in a Grain of Sand
And a Heaven in a Wild Flower
Hold Infinity in the palm of your hand
And Eternity in an hour.
Auguries of Innocence

Som utbildad civilingenjör (tillämpad fysik) noteras hos Svanberg genast vårt svenska forte - som också är en allmänmänsklig drift. Vi är inte nöjda med naturens egna processer utan vill ingripa i hennes system och "förbättra" dem. Eller i vissa fall, bara slå mynt av dem.

Svanberg har en känsla för naturens fruktsamhetsaspekt genom ett sinne (Månen) i Kräftan. Men det finns långt viktigare indikationer på hans födelsehimmel. T.ex. kombineras en Måne i Vattenelementet med en Sol i Jordelementet för en klassisk materialist, en sådan som ägde världen på 1800-talet.

Eftersom Solen i Oxen också representerar det bränsle en fysisk människa (Väduren) eller ett fordon tarvar, var det möjligen först när han involverade sig i oljeindustrin som hans sanna öde och livsmission kom till uttryck.

Som Ericssons chef - telekomindustrin - stämmer inte Solen i Oxen perfekt. Zodiaktecknet representerar ren och skär primitivism: Oxen fokuserar naturtillgångar och söker exploatera dem - om det finns någon "eld" i horoskopet. Annars liknar Oxen i mycket en fastighetsförvaltare.

Oxen är också så nära man kan komma en gammaldags brutal kolonialist - en som travar rakt in på ett landområde, sätter sig ner och hävdar att arealen alltid tillhört honom. Se även Pol Pots horoskop och diktatorns försök att göra simpel dyrkan av jorden till landets rättesnöre.

Inte bara har jag hittat tecknet bland de mest brottsdömda och kommit att uppfatta det som ett psyke på ett "förpsykologiskt stadium" (stadiet innan egentlig reflektion sätter in). Inte bara visade sig 3 av 6 kannibaler vara födda Oxar - jag har också i mitt liv haft åtskilliga exempel på dess ovilja att kommunicera med andra. Man uttrycker sig så detaljerat man kan för att ge Oxen ett bra underlag för respons - och får tre ord till svar, ofta avvisande.

Att tänka drar energi och Oxen som naturens resurser är i sig ekonomiskt in absurdum. Se kommentaren till minister Sven-Otto Littorins skryt att Arbetsförmedlingen hållit på miljarder kronor i en tid när det varit perfekt att utbilda de med svårigheter på arbetsmarkanden! Så tanklösa tal producerar ibland den "förpsykologiska" Oxen. Den reflekterar inte djupt, den är slav under tankeklichéer. (Littorins extrema Ox-horoskop här.)

Liksom Walt Disneys tjuren Ferdinand vill Oxen helst av allt sitta under ett trä och lättjefullt njuta sina fem sinnens intryck. Den vill inte bli besvärad med tankelekar och diskussioner. (Däremot är den utmärkt på att själv orera länge och väl!) Oxen är den loja materialisten personifierad, konsumenten som tar från Moder Natur (och samtidigt menar sig vara hennes barn - ateism är utomordentligt förutsägbar med det här tecknet).

*****

Det är lätt att göra sig lustig över det här tecknet och peka på att Tamas guna - mörkrets och attitydfixeringens kvalitet - väl aldrig är så tydlig som via Jordelementets "satta" tecken. Men ett horoskop består av flera motiv, och det är sällan en individ blir totalt besatt av ett enda tecken, en enda arketypisk "drift". Svanbergs himmel är dock ett bra exempel på den materialistiska rationalismen, Luftelementets intellektuella natur men enbart applicerad på materialistisk/praktiska angelägenheter (Jordelementet).

Fram till det moraliska bokslut för västerlandet som mannen drogs mot att involvera sig i (på ett olyckligt sätt), hade karriären fört honom långt. Wikipedia uppger en årslön på 25 miljoner kronor. Enbart Oxens tecken skulle aldrig kunna förklara detta - den är alldeles för loj för att generera sådan pekuniär framgång.

Men horoskopet innehåller därtill en briljant opposition mellan Väduren och Vågen och Eld och Luft alstrar "varmluft" eller kreativ talang. De två planeter som bildar den här oppositionen, Jupiter och Mars, är båda själva av eldnatur och nära vänner.

Helt klart är Jupiter den starka riktningsangivaren här. I egoprincipens Vädur vill den i första hand berika sig själv, men Mars i Vågen har talangen att trigga också omvärldsaspekter. (Ytterst sett kanske ego-Väduren leder till "krig med omvärlden/de som borde varit ens allierade...)

Den här kreativa och mot expansion (Jupiter) orienterade tankeförmågan (Mars hettar upp avvägande och mentaliserande Lufttecknet Vågen) är nu inte främst en filosofisk böjelse. Se bara vart Mars styr denna avsevärda ambition! Via sin "dödsaspekt" (210°) drabbar olyckan Mars med expanderad kraft från Väduren själva naturtillgångens tecken Oxen!

Det är den levande och brinnande människan (Väduren) som i sin ambition att krama så mycket rikedom ur Moder Jord (Oxen) som möjligt introducerar Olyckan - Mars! När jag ser bilderna på brinnande olja på havet ser jag Svanbergs styrande symboler - alla placerade i zodiakens inledande och "primitiva" tredjedel: Elden som i Väduren ännu är egoistisk (självtjänande), Jorden som naturtillgångarna och Kräftan som havets eller naturens fruktsamhet.

Brinnande olja till havs i försöken att avvärja katastrofen. Svanberg fann till sist ett exakt uttryck för sin astrologiska blue-print. "Här är ditt liv", som en känd tv-personlighet skulle ha sagt.

Var Svanberg en av de rödindianer som under namnet "atlantier" förstörde Amerika/Atlantis för många tusen år sedan? Styrde hans karma honom att ta styrelseledaruppdraget hos BP just så att hans medfödda bakläxa skulle involvera honom i frågan om egot och naturen?

*****

Se också några inlägg etiketterade Edgar Cayce eller Atlantis på min andra blogg Ockulta ögat.

För Svanbergs Månen i Kräftan som patologisk anhopare av pengar (eller containerskräp, beroende på intelligens och öde), se SEB-chefen Annika Falkengrens horoskop.

Till sist: För varje girig själ finns det naturligtvis tusen andra som illustrerar de astrologiska principerna på ett mer angenämt sätt!

*****

Om oljekatastrofen:
DN: "Vädret hindrar sanering"
SvD: "Obama: BP är ansvarigt", "BP får stå för fiolerna"
Aftonbladet: "Oljan når amerikanska kusten" och "Blir rekordkatastrof"
Expressen: "Oljan når Louisianas kust"

Tillägg - 100503 ser det oförändrat illa ut. Expressen har några fakta som påminner om att vissa bara är "in it for the money" - för övrigt problemet med hela den nuvarande världsordningen.

Tillägg -  100505 adresserar, äntligen, mainstream-media direkt Svanbergs maximalt olyckliga branschbyte (SvD). En så här mäktig person som pratar om Bruce Willis-filmer i samband med teknik och oljeutvinning är rent mardrömsframkallande. Det är pojkar som styr världen!

För astrologen är hans filmreferens inte otippad, givet Oxens tecken och allmänna fokus. Jordelementet leder med lätthet till prylmänniskor, de som är allramest torsk på tidsandans "måste ha".

*****

Extra! Ny geologi stödjer tanken om Atlantis - numera den atlantiska havsbotten. Notera att geologen ansvarig för den här artikeln ser Azorerna som det sista av den atlantiska landmassan att sjunka.

*****

Oljebolagen är skumrask. Några veckor inne i katastrofen presenterar DN material som visar vad alla innerst inne egentligen vet: rovkapitalismen är det som står på tur att elimineras från jordens yta.

Inga kommentarer: